rss
  • Jamie Oliver: Jamie vacsorái

  • Share on Tumblr

    A Jamie vacsorái minden szakácskönyv­tõl, sõt minden könyv­tõl különbözik.

    Vannak, akik azt állítják, hogy a tûzhely után ez a könyv­ lakásuk legfontosabb berendezési tárgya.

    Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is.

    A Jamie vacsorái az egyszerû ételek szakácskönyv­e. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a fõzés és az egészséges táplálkozás. Mi lehet ennél fontosabb?

    loading...

    A könyv elõször 2005-ben jelent meg a kiadó gondozásában.

    A könyv megrendelhetõ a Park Kiadótól a www.parkkiado.hu weboldalon.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás rántott palacsinta

    20 palacsinta, 3 alma, õrölt fahéj, porcukor, a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa.
    Az almát meghámozom, lereszelem, majd kevés porcukorral és csipetnyi õrölt fahéjjal két-három percig párolom.

  • Diós szívek

    Hozzávalók: 13 dkg margarin, 8 dkg cukor, 16 dkg liszt, 7 dkg darált dió, késhegynyi só.

  • Tarhonyaleves

    Hozzávalók:

    10 dkg tarhonya, 20 dkg burgonya, 3 evõkanál lecsó, 3 dkg szalonna, 1 fej vöröshagyma, zellerzöld, fûszerpaprika, õrölt bors, só

  • Vegyes zöldségsaláta

    Hozzávalók: 15-20 dkg konzerv sárgarépa; -zöldbab, -zöldborsó, -spárga, -kukorica, -gomba, 1 kis fej lilahagyma, 1 csomó metélõhagyma, 1 nagy paradicsom, 3 evõkanál 5%-os borecet, 6 evõkanál olaj, 1 csipet cukor, só.

  • Sajtos csiga

    Tészta hozzávalói: 40 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztõ, 1 evõkanál cukor, 0,75 dl olaj, 15 dkg reszelt sajt/Trappista vagy Eidami/, 1/5 evõkanál só.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók: 60 deka sovány marhahús, 5 deka füstölt szalonna, 1 nagyobb fej vöröshagyma, paradicsom, zöldpaprika,, késhegynyi törött bors,só.

  • Márványos piskóta

    3 dl cukrot, 4 tojás sárgáját, 25 dkg margarint, 1 sütõport robotgép habverõjével felhabosítunk, majd beleteszünk 1 doboz tejfölt, 6 dl lisztet és a felvert tojásfehérjéket.

  • Magyaros sült oldalas

    Hozzávalók: 1 kg sertés oldalas, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, köménymag, olaj.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Hagymás káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 káposzta, 1 nagy fej hagyma, só, 3-4 ek cukor, 3-4 ek ecet, 2 tk köménymag.

  • Gulyás német módra

    40 dkg apróra vágott hagymát zsíron fonnyasszunk meg. Megsózzuk, megpaprikázzuk, hozzáadunk kb. 40 dkg kockára vágott marhahúst.

  • Gombás tojás

    10 dkg gombát megtisztítunk, szeletekre vágjuk és kevés olajon apróra vágott petrezselyemmel puhára pároljuk.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.

  • Szilveszteri lencseleves

    Szilveszteri lencselevesEgy lábosban olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az előzőleg kiválogatott, beáztatott lencsét. Fűszerezzük fokhagymával, babérlevéllel, vízzel felöntjük és lassan puhára főzzük. A megfőtt lencsét szitán áttörjük, vagy turmixgépben pépesítjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, felforraljuk, majd átszűrjük. A füstölt sajtot kockára vágjuk, és forró sütőben hirtelen megpirítjuk. Az elkészült levest csészébe merjük és tálalás előtt helyezzük bele a pirított sajtkockákat. És már fogyaszthatjuk is :)

  • Zsiványpecsenye nyárson sütve

    Hozzávalók:

    40 dkg sertéscomb, 20 dkg húsos szalonna, 4 nagy burgonya, 4 nagy vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 mokkáskanál õrölt bors, só

  • Banán turmix

    Hozzávalók: 2 db. banán, 1 db. tojás, kb.3/4 l. tej, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evõkanál cukor.

  • Túrós - köményes ropogós

    Hozzávalók:

    - 20 dkg tehéntúró
    - 20 dkg vaj
    - 20 dkg liszt
    - 1 tojássárgája
    - õrölt kömény
    - só

  • Uborkasaláta dinnyével

    A hagyományos tejfölös uborkasaláta helyett próbálja ki ezt az egzotikus különlegességet.
    Önmagában elõételként fogyasztva vagy fehér húsokhoz is kitûnõ.

  • Café frappé

    Hozzávalók: 1,5 dl hideg tej, 3 kk cukor, 2 gombóc vaniliafagyi, 1 kk Nescafé, 2 jégkocka, tejszínhab.

  • Eperleves

    Hozzávalók: 40-50 dkg eper (nem baj, ha az eper már nem teljesen ép), 2 dl vörösbor, ízlés szerint 10-15 dkg cukor, csipetnyi só, 2 dl tejföl.

loading...