rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Jamie Oliver: Jamie vacsorái

  • Share on Tumblr

    A Jamie vacsorái minden szakácskönyv­tõl, sõt minden könyv­tõl különbözik.

    Vannak, akik azt állítják, hogy a tûzhely után ez a könyv­ lakásuk legfontosabb berendezési tárgya.

    Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is.

    A Jamie vacsorái az egyszerû ételek szakácskönyv­e. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a fõzés és az egészséges táplálkozás. Mi lehet ennél fontosabb?

    A könyv elõször 2005-ben jelent meg a kiadó gondozásában.

    A könyv megrendelhetõ a Park Kiadótól a www.parkkiado.hu weboldalon.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananásszal töltött jércemellfilé

    Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg jércemellfilé, 20 dkg ananászbefõtt, 5 dkg mandula darálva, 1 zsömle, 1 tojás, só, õrölt bors.

  • Diós sós palacsinta

    Hozzávalók: 12 db, a szokásos módon megsütött vékony, sós palacsinta, 15 dkg finomra darált dióbél, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 db egész tojás, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma;

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Gombával töltött tök

    Hozzávalók: 1 nagyobb tök, fél kg gomba, 3 db zsemle, 5 dkg roquefort sajt, 2 db tojás, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi õrölt bors, vegeta.

  • Chilli con carne

    Hozzávalók: 2 kanál olaj, 1 nagy hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pirospaprika, 1 kanál darált pirospaprika, 1 kanál tört köménymag, 500 g marhahús, 200 ml marhahúsleves, 1/2 teáskanál majoranna, 400 g paradicsom, 1 teákanál chilli, 1 kanál barna cukor, 400 g konzerv vörös bab, só, bors.

  • Banános torta

    A vajat a porcukorral, vaníliáscukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a pépesített banánt, tejet és a sütõporral elkevert lisztet. Kibélelt és kikent tortaformába tesszük, majd elõmelegített sütõben 170°C-on 50-55 percig sütjük. Ha kihûlt, kiborítjuk, porcukorral hintjük.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók:

    - 20 dkg liszt
    - 20 dkg vaj
    - 20 dkg túró
    - 2 tojás
    - 3 tk só
    - 1 csipet fehérbors

  • Tejszínes, tojásos karfiol

    Hozzávalók: 8 db tojás, 6 evõkanál tejszín, 35 dkg fõtt karfiol, vaj, só, szerecsendió, egy csomó petrezselyem.

  • Gulyástörténeti könyv

    Budapest - Hiánypótlónak is lehet nevezni Pethõ Máriának a Püski Kiadó gondozásában megjelent könyvét, hiszen egy ismert, ugyanakkor sokak által félreismert étel, a gulyás, a gulyásos hús történetét és változatait követi nyomon.

    A mûnek 2008. novemberében volt a bemutatója a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

  • Nutellás krémes

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mascarpone, 15 dkg Nutella, 5 dkg porcukor, kész réteslap.

  • Baklava

    Hozzávalók: 30 dkg hámozatlan, apróra vágott mandula, 30 dkg hámozatlan, apróra vágott mogyoró, 4 dl méz, 30 dkg habosra felvert vaj, 2 dl víz, 6 db kész réteslap, +1 dl méz, 5 dkg pörkölt mandulavagdalék, vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez.

  • Francia paraszthagyma

    Hozzávalók: 8 közepes nagyságú vöröshagyma, 5 dkg vaj, só.

  • Ananászpuncs

    Hozzávalók: 50 dkg aprított ananász, 1 üveg konyak, 1 üveg édes fehérbor, 2 üveg pezsgõ.

  • Halkrém

    Az olajoshalat, rámat, mokkáskanálnyi citromlével habosra keverjük .

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya vagy újburgonya, I S dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, I húsleveskocka, só, õrölt bors.

  • Gombás tarhonya

    Hozzávalók: 100g füstölt húsos szalonna, 250g nagy szemû öreg tarhonya, 50g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 200g szegfûgomba, paprika, 15g fûszerpaprika. Só, õrölt bors.

  • Õzcímerbõl vagdalt

    Hozzávalók: 1800 g õzcomb, színhús, só, 150 g vaj, citromhéj, szerecsendió-virág, sáfrány, 2 db tojás, 2 db tojássárgája.

  • Isler

    Hozzávalók: 14 dkg porcukor, 14 dkg darált dió, 25 dkg Rama margarin, 40 dkg liszt, ½ sütõpor.

  • Rakott zöldbab pulykahússal

    Hozzávalók: 40 dkg zöldbab, 30 dkg darált pulykamell, 20 dkg reszelt sajt, 6 ger fokhagyma, 3 ek liszt fûszerpaprika, só, bors, olaj.

  • Kocsonya

    Hozzávalók:

    - 1 közepes csülök
    - 1 füstölt csülök
    - 1 disznóláb (köröm)
    - 1 disznófarok
    - 3 sárgarépa
    - 2 fehérrépa
    - zeller
    - 1 fej fokhagyma
    - kömény és szemesbors, gyömbér és szerecsendió ízlés szerint
    - só (nem sok)
    - 2 chilipaprika
    - 1 nagy fej vöröshagyma

    A díszítéshez:

    - keménytojás
    - pirospaprika
    - citrom