rss
  • Jamie Oliver: Jamie vacsorái

  • Share on Tumblr

    A Jamie vacsorái minden szakácskönyv­tõl, sõt minden könyv­tõl különbözik.

    Vannak, akik azt állítják, hogy a tûzhely után ez a könyv­ lakásuk legfontosabb berendezési tárgya.

    Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is.

    A Jamie vacsorái az egyszerû ételek szakácskönyv­e. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a fõzés és az egészséges táplálkozás. Mi lehet ennél fontosabb?

    A könyv elõször 2005-ben jelent meg a kiadó gondozásában.

    A könyv megrendelhetõ a Park Kiadótól a www.parkkiado.hu weboldalon.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cassoulet (francia étel)

    Hozzávalók: 60 dkg disznókaraj, 30 dkg ürücomb csont nélkül, 1 db kis füstölt csülök, 20 dkg füstölt kolbász, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 15 dkg szalonnabor, 5 dkg zsír, 60 dkg nagy szemû fehérbab, 2 fej vöröshagyma, 1 db kis sárgarépa, szegfûszeg, 2 gerezd fokhagyma, paradicsompüré, 4 dkg só, kakukkfû, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 2 szál zellerzöld, 2 dl húsleves, 12 dkg zsemlemorzsa.

  • Csirke gyorsan egyszerûen

    Hozzávalok: 1kg csirkemellfile, 1 tasak francia hagymalevespor, min. 5dl tejszin.

  • Sajtos hagymaleves

    Sajtos hagymalevesA hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ekkor a liszttel meghintjük, s együtt sütjük. Azután a borral és a levessel fölöntjük. Fölforraljuk, és közben megkeverjük, mert könnyen odaéghet. Majd kis lángon 20 percig főzzük. Közben a kenyeret felkockázzuk, sütőben megpirítjuk, majd trappista sajttal összekeverjük. A levest - ha kell - ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tányérokba merjük és a tetejére reszelt parmezánt szórunk díszítésként.

  • Sült alma

    Hozzávalók: 4 db. édes alma, dió, méz, porcukor.

  • Milánói rántott szelet

    Milánói rántott szeletA húst szeletekre vágjuk, és kissé kiverjük, sózzuk, majd tejbe áztatjuk. (Ezt ajánlatos még előző nap megcsinálni.) Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd rádobjuk a kicsit vastagabbra szelt gombát, pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát. Fűszerezzük: só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, kevés ételízesítőt, ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, átkeverjük, ha szükséges, kevés vizet is adunk hozzá, pici cukorral beállítjuk az ízét, hogy ne legyen vad savanyú.

  • Sajtos-sonkás karfiol

    A citromlével, szerecsendióval és egy pici sóval ízesített húslevesben puhára pároljuk a karfiolt, hagyjuk, hogy a leve csaknem elpárologjon, jól lecsepegtetjük. Kivajazott tûzálló tálba helyezzük. A sonkaszeletek egyik oldalát vékonyan megkenjük mustárral, betakarjuk vele a lerakott karfiolt, tetejét befedjük a vékony sajtszeletekkel.

  • Blue Lagoon

    Az összetevõket egy pohárban jéggel elkeverjük, felöntjük a limonádéval, majd újra megkeverjük.

  • Mimóza saláta

    Hozzávalók:

    6 db fõtt tojás, 2 – 4 db savanykás reszelt alma, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 2 közepes nagyságú hagyma ( vagy 2 csomó újhagyma), citrom leve, só, bors-ízlés szerint, 1 fejes saláta; masszához: a reszelt almára locsoljuk a citromlevet, hozzákeverjük a majonézt, tejfölt

  • Hagymásbab

    Hozzávalók:

    40 dkg hagyma (lehetõleg lila), 3dkg fokhagyma összezúzva, 3 konzerv bab, 30 dkg füstõlt bacon (Lehet fõtt, füstölt is), 10 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 üveg gomba, liszt , pirospaprika, piros arany

  • Angol gesztenyeleves

    5 deka vajban fonnyasszunk meg 1 kisebb zellergumót, 1 sárga- és 1 fehérrépát, kis fej hagymát felszeletelve.

  • Szezámmagos sajtos rudacska

    Hozzávalók: 300 gr liszt, 250 gr puha vaj, 6 ek viz, 1 ek ecet, 1 tk só, 8-10 dkg reszelt sajt;
    Tetejére: 1 tojás, szezámmag;

  • Zöldbabfõzelék

    A zöldbabot megtisztítva, hosszában két-három felé vágjuk s puhára fõzzük. Ha forró vízbe tesszük bele, sokkal hamarabb megpuhul s csak akkor sózzuk meg, mikor már egy ideig forrt. Ha van pecsenyezsírunk, abból veszünk egy jó kanállal s két kanál liszttel világos barna rántást készítünk, melybe finomra vágott vereshagymát, petrezselyem zöldjét s egy kevés szintén finomra vágott fokhagymát teszünk.

  • Tejes bodzaital

    Elkészítés:

    A tejet felforraljuk, leöntjük a virágokat. Állni hagyjuk, míg a tej langyosra hûl, majd leszûrjük. Ízlés szerint mézzel édesítjük.

  • Rakott medvehagyma

    Hozzávalók: 70 dkg medvehagymalevél, 6 evõkanál zsemlemorzsa, 10 dkg margarin, 20 dkg gomba, 10 dkg sárgarépa, 2 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, 4-5 ek. olívaolaj, só, bors, petrezselyem ízlés szerint.

  • Paradicsomos csirke

    Ha a csirke még nagyon fiatal, elég ha egy kanál zsírban a szétdarabolt, kisé besózott csirkét fél óráig pároljuk.

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 db egyforma közepes nagyságú burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, kb . 1/5 kg kelkáposzta, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 evõkanál margarin, 25 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 csipet majoránna és õrölt kömény, 1-1 evõkanál paradicsompüré és tejföl, 1 tojás.

  • Rakott parajos spagetti

    A spagettit sós vízben kifõzzük, leszûrjük, öblítjük. A besamelbe belekeverjük a megfõzött parajpürét, a darált füstölt kolbászt és a tojások sárgáját. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a felvert tojáshabot. Kivajazott tepsibe teszünk egy réteg kifõtt spagettit, s rákenjük a parajkrémet, erre ismét spagetti kerül. tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk és reszelt sajttal meghintjük. Sütõbe téve átforrósítjuk addig, míg a teteje megpirul.

  • Amaretto kekszek

    Hozzávalók kb. 150 darabhoz: 300 g hámozott, darált mandula, 1-2 evõkanál Amaretto likõr (mandulalikõr), 2 friss tojásfehérje, 500 g porcukor.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük az előírtaknak megfelelően, és elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kész a dagasztás, lisztezett deszkára tesszük, négyzetre nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral úgy, hogy a tetején hagyunk egy 1 cm-es csíkot üresen, hogy a tészta jól zárjon, majd feltekerjük. A tekercset éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és előre kivajazott tepsibe fektetjük őket nem túl szorosan. Ezt követően meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztjük, majd előre melegített 200 fokos sütőben készre sütjük.

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók: egy nagy fej karfiol, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, víz, olaj.