2025.11.18. - Jenõ

Lasagne

Világos mártás: 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, 1 zacskó krémlevespor, 1 kis gombakonzerv, 3 dl tejszín, só, bors.
Paradicsommártás: Fél kiló darált hús, olaj, 1/2 tk oregano, 1/2 tk kakukkfû, fél kiló sûrített paradicsom, 4 ek ketchup, só, bors.

Egyebek: fél kiló lasagnetészta, 40 dkg reszelt sajt.

A tésztát megfõzöm, a sajtot lereszelem.

Világos mártás: Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát olajon megpirítom, hozzáadom a gombát, sózom, borsozom, majd a végén beleöntöm a tejszínt és a levesport.

Paradicsommártás: A darált húst megpirítom és hozzáadom a sûrített paradicsomot. Fûszerezem és kiforralom.

Egy jó nagy tûzálló tálat (vagy 2 kisebbet) megtöltöm a világos mártás 2/3 részével, belehelyezem a tésztát, a világos mártás maradékát, a paradicsommártást, majd megszórom a sajttal. Sütõben 200 fokon a középsõ rácson mintegy fél óráig sütöm.

Jó étvágyat!