rss
  • Riói jegeskávé

  • Share on Tumblr

    Személyenként: Fél csésze erõs kávé, fél csésze kakaó, 1 ek fehér rum, 1 gombóc vaniliafagyi.

    A jól behûtött kávét és kakaót egy pohárba töltöm, elkeverem a rummal, hozzáadom a fagylaltot.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rizlingkocsonya

    Hozzávalók: 6 lap zselatin, 4 dl rizling, 2 ek cukor, 40 szem szõlõ.

  • Húsos makaróni

    Hozzávalók: 25 dkg darált hús, 2-3 evõkanál ketchup, 2 dkg zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 dl paradicsomlé, 1 fél zöldpaprika, 30 dkg száraztészta, só, bors, 15 dkg reszelt sajt (lehetõleg parmezán);

  • Tarhonyás lecsó kolbásszal

    Hozzávalók: 10 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg lecsókolbász, 1 kk cukor, só, fél kg párolt tarhonya.

  • Húsos burgonyarétes

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 tojás, 40 dkg liszt, 1 kávéskanál olaj, 5 dkg vaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa, só; a töltelékhez: 10 dkg tepertõ, 20 dkg sonka, vagy megmaradt sült hús, 5 dkg füstölt szalonna, só, õrölt bors.

  • Rózsa desszert

    Hozzávalók: 1 bögrényi rózsaszirom, piros, 4 db összezúzott banán, ugyanennyi aprított datolya, 2 evõkanál konyakba áztatott mazsola, reszelt alma, mandula, cukrozott narancshéj, vagy citronát, 4 evõkanál rózsadzsem, 2 narancs leve, tejszín.

  • Görög uborkasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg uborka, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, só, 1 csokor kapor, 1 kiskanál cukor, 1 evõkanál borecet.

  • Forró csoki házilag

    Forró csoki házilagEgy lábasban a tejszínt, a tejet és a barnacukrot lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a csokoládét aprítsuk fel. Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén botmixerrel turmixolhatjuk kicsit, ha nem oldódik fel teljesen a csokoládé. Végül poharakba adagolva esetleg tejszínhabbal díszítve kínáljuk. Egy hűvöskés, esős napon nincs is jobb mint bekucorodni a melegbe, ezzel a finomsággal.

  • Mazsolás kalács

    Hozzávalók a tésztához: 5 dkg élesztõ, 60 dkg liszt, 6 dkg cukor, 2 evõkanál étolaj, 3 tojás sárgája, 4 dl tej. A krémhez: 25 dkg margarin, 3 ek. Kakaó, 15 dkg porcukor, mazsola.

  • Édes túrós rétes

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg mazsola, 1 dkg gríz, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Banana Rum Frappe

    Shakerben összerázzuk, jéggel töltött koktélospohárban szûrjük.

  • Almás-sajtos rakott tészta

    Hozzávalók: 2 db csirkemell, 3 db alma, 20 dkg füstölt sajt, 10 dkg bacon, 2 dl tejföl, só, bors, liszt.

  • Ránott savanyúleves nyúlból

    Hozzávalók: 1,5 kg vegyes vadnyúlhús, fél kg krumpli, babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, tejföllel feleresztett rántás, 2 ek. ecet, só.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Paradicsomos húsgombóc

    Hozzávalók 4 adaghoz: 60 dkg csirkemell, 2 tojás, kb. 4-5 evõkanál zabkorpa, 2 fej hagyma, fokhagyma, olívaolaj, pirospaprika, bors, paradicsompüré, kb. 1 liter paradicsomlé.

  • Hagymás tarja chilisen

    Hagymás tarja chilisenA fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük 1 órára. Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra vágjuk. A hagymakarikákat lisztezzük, és bő, forró olajban kis adagokban ropogósra sütjük, majd szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük. A húst grillen vagy serpenyőben kevés olajon átsütjük.

  • Ázsiai becsinált leves

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg kínai kelkáposzta, 2 szál sárgarépa, 15 dkg gomba, 1 filézett csirkemell (35 dkg), 1 db gyömbér, 1 l tyúkhúsleves (kockából), 10 dkg rizs, 2 evõkanál szójaszósz, 1 csokor metélõhagyma.

  • Laskagomba leves

    Hozzávalók: 50 dkg laskagomba, 1 vöröshagyma, fél szál póréhagyma, só, bors, 1 liter húsleves, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 3 evõkanál vaj.

  • Grapefruit Blast

    Hozzávalók: 7 cl grapefruitlé, 7 cl narancslé, 1 cl limettlé, 1 cl citromlé.

  • Sült gyümölcsök vaníliás habbal

    Sült gyümölcsök vaníliás habbalA különböző gyümölcsöket egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a gyümölcsöket összekeverjük egy kevés nádcukorral, és megforgatjuk őket étkezési keményítőben. Reszelünk rájuk friss gyömbért, és betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Amíg a gyümölcsöket elősütjük, összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy kevés sóval, hozzáadjuk a nádcukrot, egy csipetnyi fahéjjal. Végül hozzáöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük. A gyümölcsöket kivesszük a sütőből, és a tésztát egy evőkanállal tetejükre szaggatjuk.

  • Hideg fügeleves

    Hozzávalók: 20 szem érett füge, 6 dl fehér-szõlõlé, 1 dl rostos narancslé, 2 dl tejszín, 2 dl tej, fél mokkáskanál õrõlt fahéj.