rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Martinikoktél

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 pohár gin (dry), 1 pohár Martini (bianco), 1 öntet orange bitter, 1 koktélcseresznye, jég.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A hozzávalókat jégre öntöm, felkeverem és díszítésül ráteszek egy koktélcseresznyét.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Alföldi kolbászos fánk

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 2 tojás, só, 2 dl tej, 2,5 dl olaj, 25 dkg lángolt kolbász.

  • Babgulyás

    Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 60 dkg sertéslapocka, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 5 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi zsír, 2 kanál paprika, só.

  • Szilvás pite

    Szilvás piteA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fél órán át hűvös helyen pihentetjük, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztom. A nagyobbik részt kinyújtjuk, és beleegyengetem egy piteformába. Villával megszurkáljuk. A szilvát félbevágom, kimagozom és a húsával felfelé a tésztára rakosgatom. Ízlés szerint megszórom fahéjjal és porcukorral. A tészta kisebbik részét is kinyújtjuk, lekenjük egy enyhén felvert tojássárgájával, és derelyevágóval csíkokat vágok belőle. A tésztacsíkokat a pite tetejére helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt készre sütöm.

  • Bounty szelet

    Hozzávalók: 10 dkg kókuszreszelék, 1 tubus cukrozott sûrített tej, 10 dkg ét/tejcsokoládé, 1 evõkanál étolaj.

  • Diós almasaláta

    Hozzávalók: 3 szem alma, 6 dkg darált dió, 1 ek citromlé, 2 ek porcukor.

  • Mákos-áfonyás kekesz

    Hozzávalók: 5 deka darált mák, 25 deka liszt,15 deka vaj, 8 deka cukor, 8 deka aszalt vörös-áfonya, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 kisebb tojás.

  • Rukkolás lencsesaláta

    Hozzávalók (4 személyre tisztított mennyiség): 20 dkg fõtt lencse, 2 gerezd szétnyomott fokhagyma, 3 evk. almaecet, 10 dkg rukkola (a felét aprítsd fel, hasonlóan a petrezselyemzöldhöz), 5 dkg lencsecsíra, 5 dkg mustárcsíra, 1 dl joghurt.

  • Húsleves

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 30 dkg marhacsont, 30 dkg vegyes zöldség, néhány tisztított gombafej, 1 fej vöröshagyma, 3-4 ger.fokhagyma, 2-3 kimagozott zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 6-8 db szegfûbors, vagy bors, só.

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só.

  • Gesztenyekrém-torta

    Hozzávalók:

    1 kg gesztenye vagy gesztenyemassza, 6 tojás habja, 20 dkg cukor; krém: a tortából megmaradt gesztenye (70 dkg), 15 dkg vaj, 10 dkg vaníliás cukor; csokoládémáz: 2 szelet csokoládé, 10 dkg vaj

  • Gombás szelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet borjúhús, 25 dkg gomba, kis fej hagyma, 3 kanál olaj, só, bors.

  • Mexikói halleves

    Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött tengeri hal, egy 1/2 citrom leve, 1 húsleveskocka, bors, babérlevél, egy kiskanál paradicsompüré, egy fél doboz fehérbabkonzerv vagy 15 dkg fehér bab.

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Alkoholmentes gyümölcsbólé

    Hozzávalók: 2 db narancs, 2 db alma, 1 db körte, 1 db banán, 1 doboz eper befõtt, 1l narancslé 1l almalé, 20 ml eper szirup, 0.5 l körtelé, 1l Fanta naracsos üditõ.

  • Zöldséges ragu

    Zöldséges raguA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt húst, az apróra vágott sárgarépát és együtt pároljuk addig, míg a hús szépen kifehéredik. Utána lehintjük a liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen elfedje, belemorzsolunk fél leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majorannával, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd nem túl nagy lángon puhára főzzük. Ekkor a zöldborsót, és a felkockázott gombát adjuk hozzá, és pár perc alatt puhára főzzük. Tejszínnel felöntjük, egyet hagyjuk még forrni, és már tálalható is. Kifőtt tészta, vagy rizs illik mellé.

  • Húsvéti dióskalács

    Tésztához:

    - 300 g átszitált liszt
    - 20 g élesztõ
    - 60 g cukor
    - 1 tojás
    - 125 ml zsíros tej
    - 50 g puha vaj
    - 1 csipet só

    Töltelékhez:

    - 200 g darált dió
    - 100 g cukor
    - fél narancs leve és reszelt héja
    - kb. 8 ek tej
    - 30 g vaj

    Bevonathoz:

    - 80 g porcukor
    - 3 ek citromlé

  • Narancs csókok

    14 deka egész cukrot ledörzsölünk egy narancson s annak levét is rányomva fõzzük addig, míg a cukorból fonal képzõdik.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók: egy ananász (konzerv), négy csirkemell, fõzõtejszín, vöröshagyma, só, bors, húsleves.

  • Fehér burgonyaleves

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 pohár joghurt, 1 evõkanál liszt, 1 db babérlevél, 1 teáskanál só, néhány szál petrezselyem, vegeta.

  • Szezámmagos rudak

    Szezámmagos rudakA lisztet, a margarint, és a tojássárgáját és egy egész tojást, a tejfölben elkevert élesztőt a sóval és másfél evőkanál szezámmaggal jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle és egy órán át letakarva pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán körülbelül egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Az egész tojást és a megmaradt tojásfehérjét felverjük, a tésztát megkenjük, megszórjuk a maradék szezámmaggal, majd derelyevágóval körülbelül egy cm széles és öt cm hosszú csíkokra vágjuk. Ez a nasi elkészíthető csak sós vagy köménymagos változatban is, ki hogy szereti.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...