rss
  • Martinikoktél

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 pohár gin (dry), 1 pohár Martini (bianco), 1 öntet orange bitter, 1 koktélcseresznye, jég.

    A hozzávalókat jégre öntöm, felkeverem és díszítésül ráteszek egy koktélcseresznyét.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldségkrémleves sajtosan

    Zöldségkrémleves sajtosanA zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Nagylábasban olajat forrósítunk és beletesszük a hagymát, a pórét, amiket megsózunk és üvegesre párolunk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a burgonyát is. Felöntjük a levessel és 20 percig fedő alatt főzzük. Belekeverjük a lecsöpögtetett bébirépát és további 2 percig főzzük. Összeturmixoljuk. A levest visszaöntjük a lábosba, belekeverjük a reszeltsajtot és a száraz fehérbort. Kis lángon összemelegítjük. Ízlés szerint pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

  • Spárgakrémleves

    SpárgakrémlevesA spárgát alaposan megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra felvágjuk. A megpucolt, apróra vágott vöröshagymával és burgonyával együtt, kevés vízben feltesszük főni. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd beleöntjük a kesudió tejfölt, botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd összeforraljuk a levest. Amikor lezártuk a levest, hozzátesszük a meleg vizes fürdőben megolvasztott kókuszolajat, és megszórjuk a felaprított snidlinggel. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

  • Hagymás, szalonnás röszti

    Hozzávalók: 1 kg héjába fõtt burgonya, 3 evõkanál olvasztott vaj, 2 evõkanál tej, 10 dkg sovány füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, csipet só.

  • Töltött báránycomb

    Hozzávalók (6-8 személyre): 1 báránycomb, 1 csomag kakukkfû, 7 szál, friss rozmaring, 10 gerezd fokhagyma, 10 evõkanál olívaolaj, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zellergumó, 10 dkg póréhagyma. 1 közepes vöröshagyma, 1 evõkanál fehér szemesbors, 3 dl vörösbor, 1 evõkanál paradicsompüré, 5 dl (bárány) húsleves (lehet kocka is), 10 dkg fehér kenyér, 2 dkg vaj, 3 dkg fekete olívabogyó, (kimagozott), 10 dkg márványsajt, 1 evõkanál aprított
    petrezselyemzöld, chilipor ízlés szerint.

  • Hűsítő gyümölcsleves

    Hűsítő gyümölcslevesA gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk az almát, az epret pedig csak kettévágjuk, és beledobjuk a gyümölcsöket az edénybe. Felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, majd jöhet a cukor, szegfűszeg és fahéj, majd felforraljuk és alacsony lángon kicsit főzzük, egészen addig, amíg az alma meg nem puhul. Utána jöhet a habarás. A tejszínből, kevés lisztből és 1 tojás sárgájából kikeverjük a habarást, és hozzáadjuk a leveshez. Hűvös helyre tesszük, és ha jól kihűlt lehet is fogyasztani. A levesbe ízlés szerint bármilyen gyümölcs tehető, ki milyet szeret.

  • Babfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg szárazbab, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Vaníliás banántej

    Hozzávalók: 6 dl csökkentett zsírtartalmú tej, 4 db jó érett (közvetlen fogyasztásra már nem nagyon alkalmas) banán, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál citromlé, 1 púpozott evõkanál porcukor (vagy édesítõszer).

  • Citromos csirke

    Hozzávalók: csirkemell nyersen, kockára vágva; 1 citrom; szójaszósz; fûszerek; olaj.

  • Aranygaluska

    Hozzávalók: 50 deka liszt, 1/2 liter tej, 8 deka cukor, 2 deka élesztõ, 3 tojás sárgája, 8 deka vaj, 1 deka só és reszelt citromhéja, vagy vanília.

  • Olasz lencseleves

    Hozzávalók: 30 dkg lencse, 3 db répa, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg fontina sajt (v hasonló), 2-3 szelet toszkán kenyér (szikkadt), 1-2 csipet só, 1-2 ek extra szûz olíva olaj.

  • Berni mártás máshogyan

    Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek tárkonylevél, 1/2 cs petrezselyemzöld, 12 dkg vaj, 3 ek tárkonyecet, 3 szem egész bors, 3 tojás sárgája, 1 ek langyos víz, só.

  • Kapros-sajtos spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj (vagy margarin), 2 csokor friss kapor,1 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál só;

  • Diétás tökfõzelék

    Hozzávalók:

    50 dkg gyalult tök, 5 dkg hagyma, 1 dl 12%-os tejföl, 1 evõkanál liszt, fél csokor kapor, só, pirospaprika, ecet

  • Krumplispogácsa sajttal töltve

    Hozzávalók: 600gr krumpli, 10gr élesztõ, 100ml tej,350gr liszt 2 db tojás, 30gr só 250gr reszelt sajt (többféle),köménymag a diszitéshez.

  • Csirkehúsos saláta

    Hozzávalók: 40 dkg sült csirkemell, 15 dkg zöldborsó, 20 dkg édeskés alma, 20 dkg csemege uborka, kis majonéz, mustár, pici só, pici édesítõ, 2 kanál tejfel.

  • Fokhagymás gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 2 dl majonéz, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál borecet, só, törött bors (ízlés szerint).

  • Kukoricás-sonkás tésztasaláta

    A tésztát fõzd ki. A sonkát vágd csíkokra, a hagymát apróra. A tejfölt keverd össze a kefírrel, a mustárral, cukorral, borssal, sóval és citromlével. A leszûrt tésztához add hozzá a kukoricát, sonkát, hagymát és végül öntsd le a mártással. Jól keverd össze és tedd 1-2 órára hûtõszekrénybe, hogy jól összeérjen.

  • Lazacos tésztasaláta

    Hozzávalók: 1/4 csomag spagetti tészta, füstölt lazac, 5 dkg gépsonka, 4 db csemege uborka, 1 kisebb alma, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, tejföl, majonéz, bors, 1 ek. mustár, pár csepp citromlé, kevés cukor.

  • Almafõzelék

    A meghámozott és felszeletelt almát forrásban lévõ vízbe tesszük. Hozzáadjuk az ízesitõket: cukor, ecet, só. Ha az alma már puhul, a lisztet kevés hidegvízzel, vagy ha van tejfellel, összekeverjük és a forrásban lévõ fõzelékre öntjük. Egyszeri felforralás után a tûzrõl levesszük.

  • Töltött csirkecombok

    Töltött csirkecombokA csirkecombokból éles késsel kivesszük a csontot, és a csont helyétől kétfelé bevágjuk a combokat úgy, hogy kétoldalra kiteríthetőek legyenek, aztán minden oldalukon megsózzuk őket. A reszelt sajtot összekeverjük az apró sonkakockákkal, és egybedolgozzuk a panírozáshoz előkészített felvert tojásból egy evőkanálnyival. A töltelék kb. egynyolcad részét az egyik csirkecombszelet egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét, és a szélét összetűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel. A többi csirkecombot is ugyanígy töltjük meg.