rss
  • Martinikoktél

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 pohár gin (dry), 1 pohár Martini (bianco), 1 öntet orange bitter, 1 koktélcseresznye, jég.

    A hozzávalókat jégre öntöm, felkeverem és díszítésül ráteszek egy koktélcseresznyét.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szegedi ágyaspálinka

    Hozzávalók: 1-1 dkg csillagánizs, vaníliarúd, 2-2 dkg szerecsendió, szerecsendió-virág, egész fahéj, gyömbér, szegfûbors, kardamomimag, szegfûszeg, 3-3 dkg ánizsmag, angelikagyökér, borsmenta, 5-5 dkg szagosmüge, borókabogyó, diólevél, áfonya, vagy kökénybogyó, 30 dkg mentolos cukorka, vagy ízlés szerint a gyógyszertárakban kapható mentol-kristály.

  • Csokis-mézes puszedli

    Csokis-mézes puszedliA mézet és a zsírt (vagy vajat) összeolvasztjuk. Egy tálban alaposan elkeverjük a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadjuk a mézet. A lisztet alaposan elkeverjük a szódabikarbónával, majd ráöntjük a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverjük. A tálat egy fóliával lefedjük és másnapig hűtőbe teszem. Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszünk ki a masszából, golyót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütjük.

  • Hideg gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 12 dkg rizs, 0,5 liter tej, 8 dkg cukor, 25 dkg gyümölcskoktél, tejszínhab (spray) ízlés szerint, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg mazsola. A díszítéshez: idénygyümölcs, málnaöntet.

  • Ananászkrém

    Hozzávalók: (20 pohár krémhez): 10 dkg vaníliás pudingpor, 6 tojás, 1 liter tej, 30 dkg kristálycukor, 4 dkg vaníliás cukor, 20 dkg kockacukor, 8 dl tejszín, 1 doboz darabos ananászkonzerv, 1/2 dl triple sec, 2 dkg tortadara, 10 Roletti vagy babapiskóta.

  • Szalonnás-sonkás töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 nagyobb burgonya, 20 dkg sonka, 10 dkg szalonna, 1 hagyma, 6 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 1 teáskanál kakukkfû, olaj, só, bors.

  • Birkahús leves

    Hozzávalók: 2 ek zsír, vagy 3 ek étolaj, 50 dkg csontos birkahús feldarabolva, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 15 dkg beáztatott csicseriborsó, ½ - ½ kg zöldborsó, és cukkini, 3-4 ek paradicsompüré, 1 mk kurkuma, csipetnyi bors, só, 1 kk pirospaprika, levestészta, 1 csokor korianderlevél, néhány apróra vágott borsmentalevél, citromlé.

  • Házi pálinkafõzés

    Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet.

    Az is elõírás, hogy "pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhetõ, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsbõl, szõlõtörkölybõl, illetve aszú szõlõtörkölybõl készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehetõ. A pálinkához nem adható tömény vagy higított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni."

  • Mandulás sütemény

    Hozzávalók: 4 db tojás, 200 g kristálycukor, 2 db citrom, 2 db narancs, 100 g darált mandula, 150 g málna, 1 teáskanál porcukor, sütõpapír, vaj.

  • Sajtos borkorcsolya

    Hozzávalók: 1 hosszúkás zsúrkenyér, 20 dkg füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma, 8 dkg vaj, 2 db egész tojás, fél dl tej, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, 5 dkg finomra darált amerikai mogyoró;

  • Mézes zserbó

    Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt, 6 dkg zsír vagy 10 dkg margarin, 16 dkg cukor, 2 egész tojás, 5 evõkanál olvasztott méz, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Almás-fahéjas palacsintabatyu

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 6-7 szem alma, 15 dkg cukor, 1/2 kk õrölt fahéj, vaj, narancshéj.

  • Trubadúr turmix

    Hozzávalók: 50 - 50 dkg alma és zeller, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 csokor zellerlevél, 1 l tej.

  • Egyszerû lángos

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1-1,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor.

  • TopLista Gasztronómia 2011 magazin

    A magyar sajtópiac legátfogóbb gasztronómiai kiadványa immár második alkalommal gyûjti össze és rangsorolja például a legjobb éttermeket, koktélbárokat, egzotikus kifõzdéket, reggelizõhelyeket, cukrászatokat, éttermi ételeket.

    A magazin egyfajta évkönyv, amely számos érdekes cikkel és közel harminc toplistával, 144 oldalon térképezi fel a pezsgõ hazai gasztronómiai életet. A United Publishers kiadó által jegyzett magazin a TopLista periodika sorozat ötödik része, mely a gasztronómia iránt érdeklõdõk, a profik és lelkes amatõrök kötelezõ „kézikönyve”.

  • Rizses lecsó

    Hozzávalók:

    10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanál pirospaprika, 2 pár debreceni, 12 dkg rizs, só

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - személyenként legalább két tojás
    - 1 pohár 12%-os tejföl
    - 1 tubus majonéz
    - 1 doboz csemege kukorica
    - kevés fehérbors
    - 1 kávéskanál magvasmustár
    - néhány medvehagyma levél

  • Gratin mártás

    Hozzávalók: 3 dkg margarin, 1 evõkanál liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tej, só, szerecsendió.

  • Sztrapacska

    A fozovizet megsózzuk és felforraljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, zsírját egy lábasba szurjük. A burgonyát megtisztítjuk, és finom reszelon lereszeljük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást, sózzuk. A masszát deszkára tesszük és késsel a forrásban levo vízbe szaggatjuk, és addig fozzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszurjük, leöblítjük, jól lecsepegtetjük, majd a szalonna zsírjában felforrósítjuk, tetejére szórjuk a juhtúrót, meglocsoljuk tejföllel, erre tesszük a kisütött szalonnát, és sütoben összemelegítjük. Salátát illik hozzá adni.

  • Sajttal töltött fasírt

    Sajttal töltött fasírtA darált húst megszórjuk a sóval, majd vizes kézzel jól átgyúrjuk. Egy serpenyőbe felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, a végén hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. A húshoz hozzáadjuk a vajban megfuttatott hagymát, a fűszereket, a tojást és a zsemlét, az egészet jól összedolgozzuk. A húsmasszát egy darab alufóliára tesszük, nedves kézzel négyszögre nyújtjuk ki, rászórjuk a sajtot, majd az alufólia segítségével feltekerjük, mint egy bejglit. A vékony baconszeletekkel körbetekerjük a hústekercset.

  • Bíboros mártás recept

    Hozzávalók:
    15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.