rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Erdélyi gulyásleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja), fél kg leveszöldség, 2 fej hagyma, 10 gerezd fokhagyma, 1 ek egész bors, 2 fej kelkáposzta, 1,2 kg burgonya, borsikafû, majoranna, kömény, 3-4 babérlevél, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 4 dkg só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felteszem fõni. Mikor felforrt, beleteszem a gézbe kötött fûszernövényeket, a tisztított hagymát és a fokhagymát, sózom és alig bugyogva hagyom fõni.

    Eközben megtisztítom a leveszöldséget, ujjnyi darabokra vágom és a levesbe teszem. Mikor a hús és a zöldségek félpuhára füttek, beleteszem a feldarabolt burgonyát és a 8 részre vágott kelkáposztát. A levest nem szabad keverni. Ha megfõtt a leves, kiveszem a gézcsomagot, a levest megszórom zöldpetrezselyemmel és forrón tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás hal

    Hozzávalók: 1-1,5 kg sülõ vagy keszeg, 5 gerezd fokhagyma, 8-10 dkg liszt, 1 kk. pirospaprika, ízlés szerint só, õrölt bors, a sütéshez olaj.

  • Banános golyók

    Hozzávalók:

    - 2 banán
    - 250 g darált keksz
    - 250 g porcukor
    - 2 evõkanál kókuszreszelék a masszába
    - kókuszreszelék a hempergetéshez

  • Zöldbabfõzelék másként

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Tarkabab currys mártásban

    Hozzávalók: 40 dkg bab, 1 babérlevél, 1 kávéskanál kurkuma, 1 kávéskanál csemege pirospaprika, 1 evõkanál vaj, 1 liter víz; a curryhez: 4 paradicsom, 25 dkg Pannónia sajt, 1-1 evõkanál vaj és olívaolaj, 2-2 evõkanál koriander és finomra reszelt gyömbér, 1 evõkanál kömény, fél kávéskanál édeskömény, 1 kávéskanál kurkuma, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál só, 1 csokor finomra vágott petrezselyem.

  • Káposztasaláta vörös káposztából

    Hozzávalók: 50 dkg vörös káposzta, 1 fej lilahagyma, 1 cékla, 2 sárgarépa, 1 ánizsgumó, 2 ek. felaprított petrezselyem, 7,5 dkg mazsola, 6 ek. zsíros joghurt, 1 ek. almaecet, 2 ek. édes dijoni mustár, 1 tk. méz, 1 gerezd fokhagyma, tengeri só, bors, rozskenyér.

  • Sült pulykamell gyümölcsmártással

    Hozzávalók: kb.1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle), só, 1 kanál olaj, esetleg 5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy.

  • Tordai gombás tekercs

    A tojásfehérjét habnak felverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és ahány tojás, annyi csipet sót. Összekavarjuk, kikent palacsintasütõbe öntjük, és szép halványpirosra sütjük. A gombát elõkészítjük (mossuk, puhára fõzzük, majd kicsi olajban hagymával, borssal, petrezselyemzölddel, kis vízzel, csipet sóval megpároljuk.) A masszát a kihûlt tojásra kenjük, majd szoros tekercset készítünk. Tálalásig meleg helyen tartjuk.

  • Szilveszteri sütemény

    Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 20 dkg. zsír, 20 dkg. cukor 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 tojás.

  • Pljeskavica (szerb étel)

    Hozzávalók: 500 g sertés-, vagy marhahús, 300 g hagyma, 3-4 ek. ásványvíz, só, bors, olaj, erõspaprika.

  • Habos citromos süti

    Hozzávalók: 200 g kekszmorzsa, 1 evõkanál méz, 60 g olvasztott margarin, 4 evõkanál kukoricaliszt, 250 ml forró víz, 350 g cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, 5 tojás sárgája, 5 tojás fehérje, 250 g porcukor.

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Sajtos lencsekrémleves

    Hozzávalók: fél kiló lencse 20 deka füstölt sajt 1 dl olaj 2 fej vöröshagyma 3 dl tejszín vagy joghurt 3 evõkanál mustár fokhagyma, só, babérlevél.

  • Túróval töltött tojás sütve

    Hozzávalók: 10 db tojás, 35 dkg túró, 5 dkg vaj, 1 csomó kapor, 1 dkg só, 15 dkg sajt, 2 dl tejföl.

  • Havasi házikó

    A krémmel a középsõ lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk. Hosszúkás háromszöget kapunk, mint egy házikó teteje. Csokimázzal kenjük meg, és kókusszal megszórjuk, vagy a tészta külsejét megkenjük vajas krémmel és kókusszal jól megszórjuk.

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 2 db tojás, 10-15 dkg füstölt reszelt sajt, ízlés szerint só,õrölt bors, 5-6 evõkanál zsemlemorzsa, morzsa olaj / 3-4 evõkanál amin a morzsát megpirítjuk /, 5 dkg vaj vagy margarin.

  • Fehér burgonyaleves

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 pohár joghurt, 1 ek liszt, 1 db babérlevél, 1 tk só, néhány szál petrezselyem, vegeta.

  • Carbonara spagetti

    Carbonara spagettiKockákra vágjuk fel a császárszalonnát és a hagymakarikákkal együtt pirítsuk meg az olajon. Miután a hagymakarikák megpirultak, vegyük ki, majd a császárszalonnát addig pirítsuk, amíg ropogósra nem sül. Öntsük rá a bort. Egy külön edényben a tojásokat a reszelt parmezán sajttal, a pecorino sajttal, a tejszínnel és a tejjel keverjük össze. Amikor a tésztát „fogkeményre” megfőztük és leszűrtük, visszaöntjük a főzőedénybe. A tésztára öntsük rá a tojásos keveréket és lassú lángon addig kevergettjük, amíg a tojás megszilárdul.

  • Csurgatott leves

    Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, kis olaj, só 1 tojás, 1 csomó zeller, 1 csomó petrezselyem, liszt.

  • Omlett tekercs

    Hozzávalók: 6db tojás, 8 szelet gépsonka, 10dkg füstölt vagy trapista sajt, 1dl tejföl, petrezselyem, liszt, margarin, só, bors.

  • Currys-gyömbéres karfiolkrémleves

    Elkészítés: A hagymát apróra vágom, a fokhagymagerezdeket negyedelem, majd olajon megdinsztelem. Mikor üvegesedik, ráteszem a fûszert, és kicsit átpirítom. Felöntöm vízzel, beleteszem a karfiolrózsákat, és óvatosan (nem ronggyá) fõzöm. Amikor még roppanós, de nem nyers, a fél levest kiszedem, botmixerrel krémmé egyengetem 1 pohár joghurttal egyetemben. Összeöntöm, sózom, rottyantok rajta, és apró vajas galuskát szaggatok bele.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...