2020.11.25. - Katalin

Egres rumban

Hozzávalók: 1 kiló majdnem érett egres, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum, 3 vaniliarúd, 5-6 ágacska citromfû.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az egrest megtisztítom, mosom és jól lecsepegtetem. A többi hozzávalót (a rumot kivéve) mintegy 10 percig fõzöm lefedve. A fõzetet leszûröm, beleteszem az egrest és újra felfõzöm, majd hûlni hagyom.

Az egrest egy szûrõkanállal kiveszem a cukorlébõl, üvegekbe rakom. A levet mintegy 15 percig sûrû sziruppá forralom. Mikor lehûlt, elkeverem a rummal és az egresre öntöm. Az üveget jól lezárom, hideg helyre teszem és vagy két hónapig feléje sem nézek.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!