rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Egres rumban

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kiló majdnem érett egres, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum, 3 vaniliarúd, 5-6 ágacska citromfû.

    Az egrest megtisztítom, mosom és jól lecsepegtetem. A többi hozzávalót (a rumot kivéve) mintegy 10 percig fõzöm lefedve. A fõzetet leszûröm, beleteszem az egrest és újra felfõzöm, majd hûlni hagyom.

    Az egrest egy szûrõkanállal kiveszem a cukorlébõl, üvegekbe rakom. A levet mintegy 15 percig sûrû sziruppá forralom. Mikor lehûlt, elkeverem a rummal és az egresre öntöm. Az üveget jól lezárom, hideg helyre teszem és vagy két hónapig feléje sem nézek.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lángos túróval

    Hozzávalók: 40 deka liszt, 25 deka tehéntúró, 1 deci tejfel, 2 deci tej, 5 szál zöldkapor, 1 tojás sárgája, 2 deka élesztõ, olaj, só.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra. Keverd össze a paprikát, hagymát, a kihült rizst és csirkét, majd locsold le az olajból ecettel, borssal és tört fokhagymával készített páclével. Jól keverd össze, majd 1-2 órát érleld hûtõszekrényben.

  • Túrós csirke

    Hozzávalók: 1 konyhakész csirke feldarabolva, 5-6 szelet bacon szalonna, 3 dl tejszín, 20 dkg tehén- vagy juhtúró, sültcsirke fûszersó, só, bors.

  • Túrós delkli

    Hozzávalók: a burekásnál leírt leveles tészta, fél kg tehéntúró, 2 tojássárgája, 1 vaníliás cukor, 3 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint még cukor.

  • Sertéskaraj töltött tojással

    Hozzávalók:

    - 4 fõtt tojás
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 dkg vaj
    - 2 dl tejföl
    - só
    - 1 mokkáskanál grill fûszerkeverék
    - õrölt bors
    - 4 evõkanál olaj
    - 60 dkg sertéskaraj

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók: 80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só.

  • Zsiványpecsenye nyárson sütve

    Hozzávalók:

    40 dkg sertéscomb, 20 dkg húsos szalonna, 4 nagy burgonya, 4 nagy vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 mokkáskanál õrölt bors, só

  • Rizsbor

    Hozzávalók: 1 kg rizs, (törtrizs is megfelelõ), 1,5 kg cukor, 20 dkg mazsola, 3 db. citrom karikára vágva, 10 – 10 szem szegfûszeg, szegfûbors, 1 dkg élesztõ.

  • Marhagulyás

    Hozzávalók: 60 dkg marha lábszár, 40 dkg burgonya, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kisebb zeller , 1 közepes nagyságú hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyem, 1-2 szál zellerlevél, 1 doboz pritamin 1 evokanál étolaj, 1 tojás, 10 dkg liszt, só, õrölt pirospaprika, bors, kömény, kakukkfu, 1 marhahúsleves kocka, 1 dl száraz vörösbor

  • Paradicsom mártás

    Az érett paradicsomot megmossuk, kissé szétdarabolva egy fazékba tesszük vereshagyma, zöld petrezselyem és egy kevés vízzel fõzzük, amíg a paradicsom héja leválik a húsától.

  • Nyársonsült pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg pulykamell esetleg még 10 dkg sonka, 6 dkg angolszalonna, 2 kisebb hagyma, 1 db savanyú uborka, só, csípõs grillezõ olaj.

  • Rakott krumpli fokhagymásan

    Rakott krumpli fokhagymásanA megmosott krumplit héjában puhára főzzük. Ha kihűlt, a héját lehúzzuk, felkarikázzuk. Közben felaprítjuk a fokhagymát, és a tejföllel jól elkeverjük. A tojásokat is körülbelül 15 percig főzzük. Ha az alapanyagokat előkészíttettük, kikent jénai tálba rétegezve belerakjuk az ételt: egy sor krumpli, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a karikára vágott lecsókolbászt és a tojást, gazdagon meglocsoljuk a fokhagymás tejföllel, majd ugyanígy folytatjuk. Mikor a jénai megtelt, a tetejét krumplival és a tejföllel fejezzük be. Előmelegített sütőben kb. 45 percig 180 fokon sütjük.

  • Spagetti bolognai módra

    1/2 kg spagettire 1/4 kg húst számítunk. Legjobb, ha vegyesen használunk marha, disznó és borjúhúst. A húst apró kockákra vagdaljuk. Három nagy fej vöröshagymát felkarikázunk, olajon megfonnyasztunk, rátesszük a húst és egy gerezd reszelt fokhagymát, kevés apróra vágott petrezselymet, zellerlevelet, majoránnát, és tehetünk bele egyéb fûszereket is.

  • Babfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg szárazbab, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Mézes álom

    Hozzávalók: 4 filter Pickwick Hangulatok: Derûs ébredés tea, két tojássárgája, egy kevés méz.

  • 3 sajtos fondü

    Hozzávalók: 14 dkg emmentáli sajt, 13 dkg trappista, 13 dkg márványsajt, 1 gerezd fokhagyma, fél evõkanál étkezési keményítõ, fél deciliter száraz fehérbor, bors, 1-2 cent pálinka.

  • Piskótából készült húsvéti csibe

    Hozzávalók:

    20 darab csibéhez:

    - 50 dkg piskótatalér
    - 1 dl tej
    - 20 dkg margarin
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 5 dkg kókuszreszelék
    - 5 dkg étcsokoládé
    - piros zselécukor
    - sárga élelmiszerszínezék

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Csirkecomb Frank módra

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 2 evõkanál mazsola, 5 dkg reszelt rokfort, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek konyak, 1 tojássárga, 1 mk törött fehér bors, 1 ek zsemlemorzsa, 1 ek tejföl, ízlés szerint só.

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.