rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Egres rumban

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók: 1 kiló majdnem érett egres, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum, 3 vaniliarúd, 5-6 ágacska citromfû.

    Az egrest megtisztítom, mosom és jól lecsepegtetem. A többi hozzávalót (a rumot kivéve) mintegy 10 percig fõzöm lefedve. A fõzetet leszûröm, beleteszem az egrest és újra felfõzöm, majd hûlni hagyom.

    Az egrest egy szûrõkanállal kiveszem a cukorlébõl, üvegekbe rakom. A levet mintegy 15 percig sûrû sziruppá forralom. Mikor lehûlt, elkeverem a rummal és az egresre öntöm. Az üveget jól lezárom, hideg helyre teszem és vagy két hónapig feléje sem nézek.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson

    Hozzávalók: 36 db friss kagyló (nyársanként 6 db ), 6 szelet füstölt (borjúszegy) sonka, 1 dl olaj, 4 citrom, 2 piros színû paprika.

  • Tárkonyos-petrezselymes gombaleves

    Hozzávalók:

    40 dkg erdei gomba (NEM termesztett), 1,2 l csirkehúsleves, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanálnyi, petrezselyem, 1 teáskanálnyi tárkony, bors, só

  • Rokfortos ropogós

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg reszelt rokfort. Tetejére tej, köménymag vagy 10 dkg parmezán sajt.

  • Pulykaleves tárkonyosan

    Pulykaleves tárkonyosanA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv borsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Paradicsomos rizs

    Hozzávalók: rizs 1/2 kg, paradicsom 1 kg, hagyma 1 fej, só 1 késh., zsír 10 dkg.

  • Bisquit-tekercs mogyorókrémmel

    20 deka cukrot 4 tojássárgájával és fél csomag vaníliás cukorral fél óráig keverünk, majd folytonos keverés közben 20 deka liszttel kevert fél csomag sütõport és legvégül a 4 tojás kemény habját adjuk hozzá.

  • Farsangi szelet

    25 deka vajat 30 deka liszttel, 1 csomag Váncza-sütõporral, 1 tojással és 2 evõkanál cukorral jól eldolgozunk.

  • Gyümölcsös rizsfelfújt

    Hozzávalók:

    15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fél liter tej, 3 tojás, 50 dkg gyümülcs vagy kompót, 1 púpozott ek. kakaó, 3 dkg vaj, só, fahéj

  • Hideg töltött paradicsom - másképpen

    Hozzávalók: 8 db kemény paradicsom, 20 dkg juhtúró, 5 dkg vaj vagy margarin, késhegynyi hagymakrém, néhány szál petrezselyem, 1 kávéskanál mustár, 5 dkg parmezán sajt, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál só.

  • Tejfölös Marhahús (knédlihez)

    A kockára vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd 8-10 szelet sovány marhahúst, melyet elõtte megsózunk, borsozunk és simalisztben forgatunk.

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Burgonyás lángos másképpen

    Hozzávalók:

    4 evõkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 2dl tejföl, 1 csapott teáskanál sütõpor, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyiszerecsendió-reszelék

  • Rebarbarás morzsasüti

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 10 dkg kristálycukor, 2,5 dl tej, 10 dkg vaj, 1 tojás, fél citrom reszelt héja, csipet só.

  • Joghurtos barackleves

    Joghurtos barackleves4 fél barackot vágjunk apróra. Tegyük félre. Öntsük turmixgépbe a befőttet a levével együtt, és turmixoljuk össze. Egy nagyobb tálba öntsük ki a barackpépet. Adjuk hozzá a natúr joghurtokat, és habverővel keverjük össze. Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, majd ezt is jól keverjük el a joghurtos barackkal. Végül szórjuk bele a félretett barackdarabokat, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára. A levest igazából bármilyen gyümölcsből (eper, meggy, cseresznye, ananász stb.) készíthető a menete ugyanaz, mint itt a baracklevesnél.

  • Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

    Hozzávalók kb. 3 5 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserûmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evõkanál vaj, és 1 evõkanál liszt a tepsihez;

  • Almás rántott palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 3 alma, õrölt fahéj, porcukor, a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa.

  • Mogyoró-csókok

    21 deka cukrot 4 tojásfehérjével pár percig keverünk, azután hozzáteszünk 28 deka finomra tört mogyorót és 2 szelet reszelt csokoládét.

  • Szardellás krokett

    Hozzávalók: fél tubus szardellapaszta, 2 db egész tojás, 2 evõkanál búzadara, 1 dl tejföl, 1 fiola kapribogyó 1 teáskanál mustár, 1 nagy, savanykás alma, 5 dkg reszelt sajt, mokkáskanálnyi cukor, liszt a bundázáshoz.

  • Retekleves borosan

    Retekleves borosanA hagymákat felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát felaprítjuk. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágjuk. Az angolzellert, a petrezselymet, a zellert daraboljuk, a leveleket félretesszük. A paradicsomot nyolcadoljuk, a retekleveleket is feldaraboljuk. Egy fazékban olajon megdinszteljük a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Belerakjuk a kakukkfüvet, belevágjuk a chilit. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a retek levelét és a hagyma zöldjét. 10 perc elteltével beleöntjük a bort, s rászórjuk a petrezselyem- és zellerleveleket.

  • Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)

    Hozzávalók: fél kiló pillangótészta (farfalle), 6 articsókaszív (konzerv), 3 dkg kapribogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg tonhalkonzerv, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 5 ek olaj, só, bors.