rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Hagymás ecetes virslisaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 4 pár virsli, 2 ek 20 %-os ecet, 2 kk só, 1 ek cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A virslit megfõzöm és hûlni hagyom. A hagymát felkarikázom, sózom, majd kb 20 percig állni hagyom. Rászórom a cukrot, a borsot, ráöntöm az ecetet és kb 3 dl vizet. Beleszórom a petrezselyemzöldet, leöntöm az olajjal és belekeverem a felkarikázott virsliket. Jól behûtve tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szárnyaskrokett

    Hozzávalók: 16 deka sült, vagy fõtt szárnyashús maradék, 2 deka vaj, 2 deka liszt, 1 deci tej, só, 1 egész tojás, zöldpetrezselyem, töröttbors.

  • Hagymaleves sült sajttal

    Hozzávalók: , 2 fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, 1 liter csontlé vagy húslé (vagy 3 húsleveskocka), 1 zsemle, 2 tojásfehérje, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 5 dkg reszelt sajt.

  • Sajtos bundás kenyér reggelire

    Hozzávalók 4 személy részére : 8 szelet szikkadt kenyér héj nélkül, 3 db felvert tojás, 100 ml tej, só, bors, ételízesíto, 250 ml étolaj, 50 g reszelt sajt.

  • Töltött metélt

    Hozzávalók: 25 dkg metélt száraztészta, 30 dkg gomba, 4 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 2 evokanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

    A tepsihez 2 dkg margarin és 2 evokanál zsemlemorzsa;

  • Hájaspogácsa

    30 deka tiszta, hófehér hájat apró kockákra vagdalunk, és hideg vízzel jól kimossuk, majd nagyobb lyukú szitán áttörjük és 15 deka liszttel deszkán eldolgozva, hideg helyre tesszük, legalább fél órára. Idõközben 25 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, egy tojással, ízlés szerinti mennyiségû sóval és kevés tejjel könnyen nyújtható tésztává gyúrunk.

  • Füstölt marhanyelves szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 4-5 dkg füstölt - fõtt marhanyelv, fél salátalevél, tojáskarika, vaj, díszítõelemek.

  • Burgonyakrémleves

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, csontlé, margarin, liszt, só, 1 dl tejföl, 1 tojás.

  • Bolognai hús

    Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 25 dkg spagetti, 1 evõkanál vaj, 2 paradicsom, 10 dkg sajt, 2 dl tejföl, só, bors.

  • Szalagos fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztõ, 1 + 1 EK porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3 cl rum, késhegynyi só.

  • Fokhagymás pisztráng

    Hozzávalók: 1,5 kg pisztráng, 10 dkg vaj, 6-8 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld, só.

  • Márványsajtos kelkáposzta saláta

    Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta, 2 savanykás alma, 1 póréhagyma.

  • Vadászmártás

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 1 közepes hagyma, 1 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 60 dkg húsos szalonna, fél liter zöldségleves, 1,5 dl vörösbor, 1-2 ek konyak, 1,5 dl tejszín, 1 ek paradicsompüré, só, bors.

  • Martinikoktél

    Hozzávalók: 1 pohár gin (dry), 1 pohár Martini (bianco), 1 öntet orange bitter, 1 koktélcseresznye, jég.

  • Nutellás krémes

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mascarpone, 15 dkg Nutella, 5 dkg porcukor, kész réteslap.

  • Sóska mártás

    Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva megmosunk s összevagdalunk.

  • Gombás-szilvás tészta

    Gombás-szilvás tésztaVágjuk apróra a megtisztított húst, a szilvát, a hagymát és a gombát, a borókabocsókat vágjuk ketté, a fokhagymát pedig törjük össze fokhagymanyomóval. A felmelegített olajon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a feldarabolt húst és a gombát. Miután elfőtte a levét, öntsük fel a borral és a tejszínnel. Ha felforrt, vegyük takarékra, és adjuk hozzá a sajtot, a szilvát, a borókabogyót és a fűszereket. Tálalás előtt főzzük ki a tésztát is, majd a mártással, kevés parmezánnal, friss bazsalikommal tálaljuk!

  • Sajtos kiflik

    Sajtos kiflikA liszthez adjuk a lágy margarint, beleütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és 30 percig letakarva pihentetjük langyos helyen, letakarva. A tésztát 8 db egyforma gombócra szétszedjük, azokból kis kerek formákat nyújtunk, és késsel 8 cikkre vágjuk. A kis cikkeket feltekerjük, és a végét behajtjuk úgy, hogy kifliformákat kapjunk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kifliket sütőpapíros tepsire rakjuk, megkenjük tojással, reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőbe toljuk, és kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

  • Francia hagymaleves

    A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az ízesítõket (vegetát bõven!). Puhára fõzzük, majd a tûzrõl levéve összeturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefõzzük, majd hozzáadjuk a konyakot. Eközben megpirítjuk a kenyérszeleteket. A pirítósokat a tányérokba helyezzük és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Így tesszük rá a forró hagymalevest. Azonnal fogyasztjuk.

  • Rusztikus kenyér

    Hozzávalók: 8 szelet pan carré (szeletelt kenyér), 8 vékony szelet sajt, 1 hagyma, 50 g margarin mustár, olaj, paprika, vaj.

  • Meleg rumos meggyleves

    Hozzávalók: 1 üveg meggybefõtt, 3 dl tejszín, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evõkanál finom liszt, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 csapott mokkáskanál õrölt szegfûszeg vagy 3 szem egész, szegfûszeg, 1 mokkáskanál só, 1/2 dl rum vagy 1 evõkanál rumaroma.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...