Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg fõtt sonka, tojássárgája a kenéshez.
A hozzávalókat a margarin kivételével összegyúrom és meleg helyen kelesztem egy fél órát. Utána 6-8 gombócot formázok belõle, melyeket kb l5 centis átmérõjûre sodrok. Ezeket a lapokat egymásra teszem úgy, hogy közéreszelem a fagyos margarint.
A "tortát" sugárirányban 8-felé vágom, a sonkaszeleteket úgyszintén. Minden tésztacikk közepére ráhelyezek egy sonkacikket és feltekerem. Tetejüket megkenem tojássárgájával és sütõpapírral kibélelt tepsibe teszem. Újra fél órát kelesztem. 220 fokos sütõben szép pirosra sütöm õket.
Jó étvágyat!