rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zöld ketchup házilag

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 kg zöldparadicsom, 2 fej hagyma, 3 ek só, 60 dkg cukor, 1 dl ecet, 1 ek õrölt feketebors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A zöldparadicsomot összeturmixolom, a hagymát apróra vágom és összefõzöm az összes többi hozzávalóval (a cukrot utoljára teszem bele).

    Lekvársûrûségûre fõzöm, üvegekbe töltöm, majd azokat szárazdunsztban hagyom kihûlni.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Epres kiwis bólé

    Hozzávalók: 350 g friss, vagy 2 doboz konzerv eper, 5 db kiwi, 2 üveg száraz fehérbor, 5 cl kiwi likõr vagy szirup, 5 cl eper likõr vagy szirup, 5 cl fehér rum, 5 db kockacukor, 1 limett leve, 4 dl száraz vörösbor, 1 üveg száraz pezsgõ.

  • Burgundi puncs

    A hozzávalókat elõre hûtse be, majd hûtött üvegtálba öntse össze. Nagyobb darab jeget helyezzen a tálba, keverje össze a hozzávalókat, és nagyon vékony szeletekre vágott naranccsal díszítse.

  • Lúdláb szelet

    Hozzávalók:

    Kakaós piskótához:

    - 5 tojás
    - 5 ek porcukor
    - 4 ek rétesliszt
    - 2 ek kakaópor
    - 1 kk sütõpor

    Krémhez:

    - 15 dkg vaj
    - 10 dkg porcukor
    - 3 dkg kakaó
    - 2,5 dl tej
    - 3 ek rétesliszt
    - 1/2 üveg magozott meggybefõtt
    - 0,5 dl meggylé
    - 1,5 dl rum
    - 1 cs. Vanillincukor

    Csokimázhoz

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 10 dkg vaj

  • Gesztenyés mignon

    Hozzávalók:

    30 dkg gesztenye, 20 dkg cukorból 2 dl vízzel készült szirup, kis kanál likõr, 2 dkg világosra pirított darált mogyoró, reszelt csokoládé

  • Uborkamártás

    A télire eltett savanyított uborkákból kettõt-hármat egész vékony szeletekre vágunk s az elkészített sárgás rántásba beletéve...

  • Szilvás gombóc

    Hozzávalók: zsemle 6 db, vaj 5 dkg, tojás 3 db, liszt 12 dkg, szilva 0.5 kg, cukor 10 dkg, õrölt fahéj 1 dkg, zsír 10 dkg, zsemlemorzsa 5 dkg, só 1 késh., esetleg szilvaíz 25 dkg.

  • Hamis borjú vagdalt

    Hozzávalók: 50 dkg sovány sertésdagadó, 1,5 dl tejszín, fél citrom, só és törött fehér bors ízlés szerint, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Roston sült süllõ

    Hozzávalók: 4 db süllõ, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Juhtúrós csirkesaláta

    A húst csontozd ki, s vágd csíkokra. A paradicsomot és a marinált paprikát kockázd fel, a zöldhagymát (a szárával együtt) karikázd, a megtisztított kemény tojásokat pedig vágd nyolcadokra.

  • Házi cukkinis kenyér

    Hozzávalók:

    - 2 tojás
    - 75 ml extra szûz olívaolaj
    - 200 g teljes kiõrlésû búzaliszt
    - ½ csomag sütõpor
    - 300 g cukkini
    - só
    - tört színes bors
    - 50 g fekete olívabogyó
    - 50 g feta sajt
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 1 ek olívaolaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek fenyõmag

  • Sajtos spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Sárgarépakrém leves

    Hozzávalók:

    3 csésze apróra vágott sárgarépa, 1 gyöngyhagyma (2 szál zöldhagyma), 1 csésze fõtt rizs, 2 bögre tej, 2 bögre víz, késhegynyi õrölt fehér bors, 1 teáskanál cukor, 4 teáskanál vaj (margarin), 1 teáskanál apróra vágott koriander levél, 3 teáskanál kukoricaliszt, só

  • Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma

    Hozzávalók 8 személyre: 2 db vastag póréhagyma, 20 dkg krémsajt, 20 dkg darált dió, 5 dkg vaj, só, õrölt bors.

  • Gesztenyés kacsasült

    Hozzávalók: 1 fiatal kacsa, fél kg szelídgesztenye, 1fej hagyma, 3dkg vaj, 25 cl felfõzött leveskocka, tárkony, turbolyalevél, kakukkfû, majoránna, só, bors.

  • Bíboros mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.

  • Pásztortarhonya

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász.

  • Milánói tepsisburgonya

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg liszt, 15 dkg pulykasonka, 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg reszelt edami sajt, 2 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.

  • Karfiolleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, 1/3 csésze rizs, 1/3 csomag szója-granulátum, 1 db tojás, 1/2 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1-1 késhegynyi hagyma és fokhagymakrém, 1 késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só;

  • Kaszpi saláta

    Hozzávalók 5 személyre: 2 db közepes hering, 4 db sárgarépa, 2 db ömlesztett sajtkocka, 15 dkg vaj, bors, petrezselyem zöldje.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...