rss
  • Ananász-kávé

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/2 l erõs kávé, 4 ek dobozos ananász, 1/8 l ananászlé, 1 kis csomag vaniliafagyi.

    A fagyit poharakba töltöm. Ráöntöm a hideg kávét és a hideg ananászlevet. Az ananászt felaprítom és a poharakba teszem.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Valódi sült krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, ízlés szerint só;

  • Tonhalas tészta

    Tonhalas tésztaFeltesszük a tésztának való vizet forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint készre főzzük. Közben egy közepes serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymát, pirítjuk. Ezalatt megmossuk a paradicsomot, kivágjuk a csumáját, felezzük, kis kockákra metéljük, majd betesszük a serpenyőbe a fokhagyma mellé, lefedve, néha megkevergetve pároljuk. Közben leöblítjük hidegvízzel a kapribogyót, az olajbogyót, és a paradicsomhoz adjuk. A tonhalról leöntjük az olajat (vagy a lét, ha nem olajban eltett), villával összetörjük, és a paradicsomhoz keverjük.

  • Bacon szalonnás Ferdinánd kifli

    Hozzávalók: 350 g liszt, 2 db tojás sárgája, 30 g élesztõ, 1 db kockacukor, 80 ml tej, 1 ek vaj, só, 250 g bacon szalonna, 250 g reszelt sajt. Kenéshez: 1 tojás sárgája és kevés sós tej.

  • Rakott padlizsán

    Hozzávalók:

    - 2 ek étolaj
    - 3 ek olívaolaj
    - 0.5 kg ropogós padlizsán
    - 4 dkg vaj
    - 3 ek liszt
    - 6 dl forró tej
    - 2 csipet só
    - 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
    - 1 mokkáskanálnyi õrölt színes bors
    - 2 dl tejszín
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - 2 szál rozmaring bóbita
    - 5 szál kakukkfû
    - 4 szem közepes burgonya
    - 1 piros húsos paprika
    - 2 szem nagyobb paradicsom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só

  • Búbos hús

    Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott rövid sertéskaraj, kicsi só, 2 csipet feketebors, 5 dkg vaj, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 10 dkg gomba, 2 zsemle, az áztatáshoz tej, 1 tojás, 1 csomó petrus, 1 kis doboz májkrém konzerv, 5 dkg reszelt sajt. (Aki szereti, 1 csapott kiskanál majoranna.)

  • Lazacos szendvics

    Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 1 doboz füstölt lazac (100 g) lecsepegtetve, 1 ek tartármártás, 1 + 2 ek vaj, fél ek finomra vágott kapor, díszítõelemek.

  • Túrófánk áfonyadarabokkal

    Hozzávalók:

    - 20 dkg házi túró
    - 2 ek nyírfacukor
    - csipet só
    - 1 citrom reszelt héja
    - 130 ml házi tejföl
    - 3 egész tojás
    - 200 g fehér liszt
    - 2/3 csomag foszfátmentes sütõpor
    - 2 marék friss áfonya
    - olaj a sütéshez

  • Marinált sárgarépa

    Hozzávalók: 1,5 dl fehérbor, 1,5 dl borecet, 4 ek extra szûz olivaolaj, fél kg sárgarépa, só.

  • Almás csirke (cseréptálban)

    Az étel elkészítésének titka a római cseréptál, elterjedtebb nevén pataki tál. A legjobb tálakat még ma is Sárospatakon készítik, ügyeljünk rá, hogy ha lehet, máz nélküli tálat vegyünk (ha még esetleg nincs). Ez ugyan több gondoskodást igényel, mint a mázas nehezebb elmosni, az étel azonban puhább lesz benne, mert sütés közben a tál pórusaiból kiáramló gõz nem hagyja az ételt kiszáradni. A munkát azzal kezdjük, hogy a tálat 10-15 percig langyos vízbe áztatjuk. Ügyeljünk rá, hogy a tál minden porcikája víz alatt legyen.

  • Gombás újburgonya

    Megtisztítunk, és egészben, sós vízben puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetve egy kivajazott vagy kiolajozott tûzálló tálba terítjük. Egy fél kiló gombát megtisztítunk, és a kalapjukat a szár irányában középen behasítjuk.

  • Szalonnás pulyakmáj

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamáj (szív nélkül), 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 kupica konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl tejföl, csipetnyi pástétomfûszer, kedvünk szerint só és törött fekete bors.

  • Óriáskifli

    Hozzávalók: 2 óriáskifli, 4 deka vaj, 8 szelet párizsi, 2 szelet sajt, 15 deka kenõmájas, 8 szelet uborka, 2 zöldpaprika, 2 újhagyma, 2 paradicsom.

  • Sonkás-gombás sertéskaraj

    Sonkás-gombás sertéskarajA hússzeleteket kissé kiverjük, sózzuk, forró zsíron mindkét oldalát lepirítjuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd kikent tűzálló tálba fektetjük. Közben az apróra vágott hagymát a maradék zsiradékon kissé megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Puhára pároljuk. A tojásokat felverjük, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet, sózzuk. A tojást a gombához adjuk, kevergetjük, míg összeáll. A hússzeleteket betakarjuk 1-1 szelet sonkával, elosztjuk rajta a gombát, betakarjuk 1-1 szelet sajttal.

  • Cézár saláta

    Sokféle saláta fut Cézár néven. Ez az a recept, ami szerint 1924-ben a mexikói Tijuana-ban Cesare Cardini étteremében elkészítették a salátát, miután egy nyári hétvégén kifogytak egyes alapanyagok.

  • Házi vermut

    Hozzávalók: 1/2 liter vörösbor, 2 deciliter rum, 15 deka cukor,, szagosmüge, fehérürömfû, 3 deci víz.

  • Magyaros lecsó ürühússal

    25 dkg hagymát karikára vágunk, 10 dkg füstölt szalonnát, 10 dkg fokhagymás kolbászt kis kockákra, 1/2 kg ürühúst nagyobb kockákra darabolunk. Kb. 1 kg zöldpaprikát hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágunk, végül meghámozunk 1/2 kg paradicsomot.

  • Rántott szardínia citrommártással

    Hozzávalók: 2 doboz apró füstölthal-konzerv (pl. sprotni vagy Bückling), 1 db egész tojás, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

    Citrommártáshoz: 1 evõkanál liszt, másfél dl tej, 2 dl kefir, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés cukor és só;

  • Barnára párolt savanyú káposzta

    Egy jó kanál zsírt fölolvasztunk egy lábasban s beleteszünk két kanál cukrot és barnára pirítjuk. Egy fél vereshagymát apróra vágva beletesszük a pitított cukorba s tovább pirítjuk a hagymával is.

  • Tojás Josephine Baker módra

    Elõször besamelt készítünk 11 dkg vajból, 5 dkg lisztbõl és 2.5 dl tejbõl. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és enyhén megpirítjuk.

  • Mézes-mustáros csirkemell

    Mézes-mustáros csirkemellA csirkemellfilét vágjuk vékony szeletekre. Majd keverjük ki a pácot: a mustárhoz adjunk borsot, curryt, fokhagymát, mézet, kevés sót és 4-5 kanál olívaolajat. A hússzeletekkel keverjük össze a pácot. Nem kell egyesével bekenni a szeleteket, elég, ha alaposan összegyúrjuk a páccal a húst. Két napig érleljük a hűtőben, de minél tovább áll a hús a pácban, annál omlósabb lesz a hús. Az igazi, ha négy-öt napig érleljük, de akkor kicsit több olajat használjunk. Sütéskor a serpenyőben elég pár kanál olívaolajat melegíteni, mivel a pácolt húson is van olaj, így nem kell sok zsiradék alá.