rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Ananász-kávé

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/2 l erõs kávé, 4 ek dobozos ananász, 1/8 l ananászlé, 1 kis csomag vaniliafagyi.

    A fagyit poharakba töltöm. Ráöntöm a hideg kávét és a hideg ananászlevet. Az ananászt felaprítom és a poharakba teszem.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Penne brokkolival

    Hozzávalók: fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Borjú melle töltve

    Egy kiló borjú mellét megmosunk, besózzuk, a felsõ réteg bõrõs húst elválasztjuk az alsó résztõl úgy, hogy három oldalán azért egybe maradjon s azután a következõ töltelékkel töltjük meg.

  • Burgonyás derelye csirkemájas zöldfûszerekkel

    Hozzávalók: 1 kg elõzõ nap fõtt lisztes burgonya, 1 tojás, 15 dkg liszt, frissen reszelt szerecsendió, õrölt bors; a töltelékhez: 20 dkg csirkemáj, 4-5 evõkanál vágott zöldfûszer (petrezselyem, snidling, turbolya), 3 dkg vaj, 5 dkg olvasztott vaj, 1 pohár tejföl.

  • Görög paradicsommártás 1 (Saltsa tomatas)

    Hozzávalók: fél kg paradicsom, 1 dl olaj, 1 kis fej hagyma, só, bors.

  • Kagylós tészta recept

    Hozzávalók:
    30 dkg kagylótészta, 1 doboz kagylókonzerv (lehet füstölt is), 1 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 citrom leve és reszelt héja, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, a tetejére kevés tejföl;

  • Tejfölös lecsó

    Hozzávalók: 4 paprika (1 lehet csípõs is), 3 paradicsom, 1 közepes fej hagyma, 1 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, olaj, só, bors.

  • Húsvéti joghurtos kevert saláta

    Hozzávalók:2 db fõtt tojás, 1 csomag újhagyma, 1 csomag retek, 1 -1 db. vagy fej friss saláta és húsvét napján hogy nem dolgozzunk olyan sokat 1 üveg joghurtos saláta öntet (azonban készíthetjük 1 pohár joghurt, 1 csomag zöldfûszer és pár csepp Stevia kivonat, esetleg cukor hozzáadásával a dresszingünket);

  • Narancsos harcsa

    Hozzávalók: 2 ek (oliva) olaj, 1 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyem, 2 db narancs leve, 1/2 citrom leve, só, bors és persze a harcsa.

  • A nagyi sütije

    Ha valaki, akkor nagymamáink aztán igazán tudják, mitõl lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeik és unokáik kedvence.

  • Habos epres lepény

    Hozzávalók: 5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, sütõpor, lekvár, 1/2 kg eper (vagy más gyümölcs, esetleg befõtt), 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor.

  • Zsályás paradicsom

    Hozzávalók: szép zsályalevelek, érett paradicsom, fogvájó.

  • Arab mézes rudacskák

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db narancs reszelt héja, 2,5 dl fehérbor, 1 dl finom étolaj, 3 dl méz, 1,5 dl víz, kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez.

  • Tárkonyos raguleves

    A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk.

  • Csibészke kehely

    Az epret megmossuk, jól lecsurgatjuk. A túrót finomra áttörjük, habosra kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a tojássárgájával, majd hozzáadjuk az áttört, leszûrt epret és óvatosan beleforgatjuk a tojás kemény habbá vert fehérjét.

  • Tepsiben sült gyümölcsök

    Hozzávalók:

    egy fürt szõlõ
    2 alma
    2 körte
    2 õszibarack
    5-6 szem szilva
    1 citrom
    10 dkg mandula
    10 dkg dió
    3 evõkanál szezámmag
    egy csomag vaníliáscukor
    2-3 evõkanál akácméz
    fél kávéskanálnyi õrölt fahéj
    fél kávéskanálnyi õrölt szegfûszeg
    3-4 evõkanál zabpehely
    egy kevés vaj a sütéshez

  • Olivabogyós oregánós spagetti

    Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 20 dkg paradicsompüré, 20 dkg tonhal (olajos), 1 gerezd fokhagyma, 2 ek oregánó (szárított), 1/2 ek peperoncino paprika, 1 ek extra szûz olíva olaj.

  • Sárgarépakrém leves

    Hozzávalók:

    - 3 db sárgarépa
    - 1 db vöröshagyma
    - 2 db krumpli
    - 1 teáskanál koriander
    - õrölt bors
    - 2 db zöldségleveskocka
    - só
    - 2-3 evõkanál olívaolaj
    - 1 l víz

  • Brownies

    Hozzávalók:

    a tésztához: 10 dkg félédes csokoládé, 10 dkg dióbél, 12,5 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg liszt, 6 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál kakaópor, a mázhoz: 20 dkg csokoládé bevonómassza, díszítéshez: kandírozott cseresznye, zöld pisztácia, dióbél vagy csokoládéreszelék.

  • Hamis marcipán

    Egy púpozott evõkanál búzadarát 0,5 dl vízben megfõzünk és néhány percig állni, hagyjuk, hogy minden vizet magába szívjon. Kb. 15 dkg sült tököt még melegen, meghámozunk.

  • Ecetes szilva

    A teljesen hibátlan, kemény szilvákat megmossuk, és (elõzöleg kifõzött) üvegekbe rakjuk.