rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Ananász-kávé

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/2 l erõs kávé, 4 ek dobozos ananász, 1/8 l ananászlé, 1 kis csomag vaniliafagyi.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A fagyit poharakba töltöm. Ráöntöm a hideg kávét és a hideg ananászlevet. Az ananászt felaprítom és a poharakba teszem.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Édes, mézes pogácsa

    Hozzávalók: 4 dl fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, kb.1 dl tej.

  • Disznótoros krumplival és sült céklával

    Hozzávalók:

    - 1 db sütnivaló kolbász
    - 1 db májas hurka
    - 1 db véres hurka
    - 1 szelet csontnélküli fõtt tarja
    - 2 db cékla
    - 3 db krumpli
    - libazsír
    - só
    - õrölt feketebors
    - õrölt kömény
    - kevés sör

  • Ananászos muffin

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 22 dkg cukor, 3 dkg sütõpor (2 csomag), 1 cs. vaniliás cukor, 4 tojás, 0,5 dkg só, 6 dl tej, 3 ek. citromlé, 20 dkg vaj, 1 pohár joghurt, 20 dkg friss ananász.

  • Töltött kucsmagomba

    Hozzávalók:

    10-12 db szép kucsmagomba, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 1 evõkanál kolbász(krém), 1 evõkanál szójagranulátum, 1 fej aprított vöröshagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 ágacska zsálya, 1 kávéskanál tejföl, kevés zsemlemorzsa, bors, só

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, 5 dkg sajt, só, zsemlemorzsa a sütéséhez, olaj.

  • Lecsós pulykamell tarhonyával

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csipõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

  • Tarhonyás lecsó kolbásszal

    Hozzávalók: 10 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg lecsókolbász, 1 kk cukor, só, fél kg párolt tarhonya.

  • Csirkemell süni

    Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg tisztított, fehér mandula, 2 ek liszt, 2 púpozott ek zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint, 2 db egész tojás, 1 mk mandulaaroma.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Erdélyi mézes pogácsa

    12 dkg porcukrot, 1/2 csomag Váncza-vanillincukrot félóráig keverünk 2 egész tojással, majd késhegynyi törött fahéjat, egy-két szem finomra tört szegfûszeget, 1 citrom reszelt héját, és 15 dkg langyos mézet keverünk bele, azután kevés liszttel elkevert 1/2 csomag Váncza-sütõport, és annyi lisztet adunk még hozzá, hogy lágyan dolgozható tésztát kapjunk.

  • Brokkolis-tejszínes rakott tészta

    Brokkolis-tejszínes rakott tésztaElkészítés:Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor először azt olvasszuk ki majd válasszuk szét kisebb rózsákra. Tegyük a nyers tésztát egy kikent sütőtálba. Helyezzük el a brokkolit a tetején. Pirítsuk barnára a húst 1 evőkanál olíva olajon, és fűszerezzük. Készítsük el a Knorr tejszínes sonkás tészta alapot. Forraljuk fel, és tegyük bele a curry port. Öntsük a szószt a tésztára és a brokkolira. Tegyük a tálat a sütőbe és süssük 30 percig, míg aranybarna és levegős nem lesz.

  • Datolya-szeletek

    14 deka forrázott mandulát nagyon finom hosszúkás darabokra vágunk, 14 deka datolyát is a magoktól megtisztítva, hosszúkásra vágunk.

  • Lasagne verde

    Hozzávalók: 2 csomag zöld elõfõzött lasagnelap, 2 sárgarépa, 2 zeller, 1 közepes fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 30 dkg darált hús, 1 kis doboz paradicsompüré, 1.5 dl vörösbor, 1.5 dl húsleves, 2 csomag mozzarella, rozmaring, só, bors, olaj.

  • Erdei gyümölcsleves

    Hozzávalók:

    - 450 gramm szeder
    - 10 dkg málna
    - 10 dkg áfonya
    - 5 dl 100%-os vegyes gyümölcslé
    - 5 dl erdei gyümölcs ízû joghurt
    - 5-6 evõkanál méz
    - ízlés szerint porcukor

    A díszítéshez:

    - mentalevél
    - szeder
    - málna
    - joghurt

  • Zöldségsaláta fetával

    Hozzávalók:

    500 gr kis krumpli, só, 200 gr zöldbab, 200 gr cukkini, 200 gr répa, 300 gr feta, 2 vöröshagyma, vörösborecet, olaj, cukor, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor snidling, bors

  • Tárkonyos borjúleves

    Hozzávalók: fél kg borjúcsülök, 15 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 5 g ecetben eltett tárkonylevél, 10 dkg citrom, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, vagy margarin, 5 dkg liszt, 2 dkg só.

  • Joghurtkrémes pite

    Joghurtkrémes piteA lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt Ramával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, akkor teszünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére.

  • Kelkáposztafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, fél kg burgonya, 2-3 ek olaj, 6 dkg liszt, egy kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, paprika, õrölt bors, majoranna, kömény, só.

  • Székely libacomb

    A kiskockákra vágott füstölt szalonnát kevés olajon kisütöm. Hozzáadom a vöri hagymát, tovább pirítom. Meghintem pirospaprikával, felöntöm húslevessel, beleteszem az alaposan megtisztított és megmosott pulykacombot.

  • Mézes-fûszeres saláta

    Hozzávalók: salátalevelek, köménymag, gyömbér, bors, 2 evõkanál méz, ecet, 1 evõkanál tejföl.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...