2025.11.01. - Marianna

Paradicsomos rizs

Hozzávalók: 500 g rizs, 7,5 dl húsleves, 10 dkg sûrített paradicsom, 15 dkg vaj, só.
A rizst egy tálba öntöm, megsózom és felöntöm annyi forró vízzel, hogy ellepje. Egy órát hagyom állni. Leöntöm róla a vizet és friss vízzel többször leöblítem, majd lecsepegtetem. Közben felhevítek 10 deka vajat, hozzáadom a paradicsompürét és erõs tûzön mintegy 3 percig forralom.

Hozzáadom a húslevest, sózom és felforralom. Belerázom a rizst a forró levesbe, megkeverem és lefedve tovább fõzöm, míg a rizs a folyadékot fel nem szívja. Elzárom a lángot és a maradék vajat forgácsokként a rizsre osztom. A lábasra konyharuhát teszek, arra pedig a fedõt. Fél óráig állni hagyom.

Jó étvágyat!