rss
  • Falafel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg szójabab, vagy csicseriborsó, 4-5 gerezd fokhagyma, késhegynyi sütõpor, 1/2 kk fûszersó, só, olaj, Isot paprika.

    A szóját, vagy a csicseriborsót vízben puhára fõzöm, majd leszûröm. Húsdarálón ledarálom, majd elkeverem a szétnyomott fokhagymával, a sütõporral, a sóval, a fûszersóval és 2-3 kanálnyi olajjal. Ezen keverékbõl nedves kézzel diónyi gombócokat formálok, forró olajban szép barnára sütöm, majd lecsepegtetem õket.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gazpacho - Az igazi nyári leves

    Hozzávalók (6 személyre): 70 dkg érett paradicsom, 25 dkg kenyérmorzsa, 5 evõkanál olívaolaj, 1 uborka, 2 zöldpaprika, 2 nagy gerezd fokhagyma, 4 evõkanál piros borecet, 6 dl víz, 1 evõkanál sûrített paradicsom, só, frissen õrölt fekete bors, 12 jégkocka.

  • Tormakrém

    Hozzávalók: 20 dkg ecetes torma vagy 30 dkg friss, 20 dkg Besamel, 5 dkg margarin, 2 evõkanál ecet (ha a torma nem ecetes, hanem friss), 5 dkg porcukor.

  • Lazacos szendvics

    Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 1 doboz füstölt lazac (100 g) lecsepegtetve, 1 ek tartármártás, 1 + 2 ek vaj, fél ek finomra vágott kapor, díszítõelemek.

  • Erdélyi fokhagymaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj;

  • Kapros csirkeragu-leves

    Hozzávalók:

    10 dkg bacon szalonna, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg csirkeszív, 20 dkg csirkezúza, 1 nagyobb sárgarépa, 1 közepes méretû fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, 3 fej gomba, 1 teáskanál fokhagymakrém, só, 2 csokor friss kapor, 1 evõkanál pirospaprika, 2 dl tejföl.
    a gombóchoz: 2 szem fõtt krumpli, só, olívaolaj, liszt, 2 db tojás.

  • Aranymakréla édesköménnyel

    Hozzávalók 4 személyre: 3 gerezd fokhagyma, 75-75 g fekete és zöld magozott olívabogyó, 1-1 cs. kakukkfû, petrezselyem és bazsalikom, 1 citrom, 8 ek. olívaolaj, só, bors, 2 kisebb édeskömény, 250 g koktél paradicsom, 4 filézett aranymakréla (egyenként kb. 150 g).

  • Forgácsfánk

    Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 2 dl tejföl, 50 dkg liszt, 2 ek cukor, 2 ek rum, porcukor, vaniliás cukor.

  • Tordai gombás tekercs

    A tojásfehérjét habnak felverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és ahány tojás, annyi csipet sót. Összekavarjuk, kikent palacsintasütõbe öntjük, és szép halványpirosra sütjük. A gombát elõkészítjük (mossuk, puhára fõzzük, majd kicsi olajban hagymával, borssal, petrezselyemzölddel, kis vízzel, csipet sóval megpároljuk.) A masszát a kihûlt tojásra kenjük, majd szoros tekercset készítünk. Tálalásig meleg helyen tartjuk.

  • Cézár saláta

    Hozzávalók: 40 dkg csont és bõr nélküli fõtt tyúkmell, 1 fej vöröshagyma, 2 kemény tojás, 2 evõkanál olajbogyó, 2 zöldpaprika, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, 1 csokor snidling, só (ízlés szerint), törött fekete bors.

  • Bácskai halászlé

    Hozzávalók: 2-2 szelet harcsa, ponty, kecsege, csuka, 30-40 dkg apróhal, 3 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl bor, paprika, só, 1 cseresznyepaprika.

  • Al-dunai halászlé

    Hozzávalók: 3 kg ponty, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke.

  • Gesztenyével töltött libamell

    Hozzávalók: 70 dkg libamell, 10 dkg gesztenyemassza, 10 dkg szemes gesztenye, 1 zsömle, 1 tojás, só, bors.

  • Nutellás kocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 6 tojás
    - 6 ek cukor
    - 3 ek liszt
    - 3 ek durvára darált dió
    - 1 cs sütõpor
    - 1 közepes üveg nutella
    - 1,5 cs édes háztartási keksz
    - 2 csésze feketekávé

    Krémhez:

    - 1/2 l tej
    - 6 tojássárgája
    - 15-20 dkg cukor
    - 1 cs vaníliás puding
    - 2 ek liszt
    - 25 dkg margarin
    - 5 dkg porcukor
    - 2 ek kakaópor

    Süti tetejére:

    - tejszínhab
    - kakaópor a szóráshoz

  • Csirkemelles-csirkemájas batyu tárkonyos mártással

    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (fagyasztott), kb. 1,5 csirkemell, 8 db csirkemáj, olaj, só, bors, majoranna.

  • Csokoládés kocka

    Hozzávalók: 15 dkg kiskockatészta, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 dkg keserû (ét) csokoládé, ízlés szerint porcukor, 2 tojás, kevés só a tészta fõzéséhez; a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál porcukor;

  • Bábolnai burgonyaleves

    Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 1 csokor petrezselyem, 1/2 fej vöröshagyma, só, törött bors, burgonya, majoránna, tejföl.

  • Saganaki (görög rántott sajt)

    Hozzávalók: 40 dkg kemény sós görög sajt, a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa, tojás, a kisütéshez bõven olivaolaj.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: egy kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem).

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra.

  • Ananászleves

    Hozzávalók:

    1 db ananász; 1 cs. vaníliás pudingpor; 3 evõkanál cukor; fahéj; szegfûszeg; 1,5 dl fõzõ tejszín; 1 cs. vaníliás cukor