Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 5 dkg bambuszrügy, 4 db zöldpaprika, 2 evõkanál chilipaszta vagy összedarabolt chilipaprika, 4 evõkanál szójaszósz, 1 kiskanál étkezési keményítõ, 3 db kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros), 2 db sárgarépa, 10 dkg tört mogyoró, 2 db paradicsom, 50 dkg spagetti tészta, só, bors, olívaolaj.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, és egy szál finomra vágott répával olívaolajon megpirítjuk. A kockára vágott kaliforniai paprikákat és paradicsomot hozzáadjuk, sóval, borssal, szójaszósszal és chilivel/pasztával ízesítjük. Hozzáadjuk a tört mogyorót is, majd ízlés szerint puhára fõzzük (vagy ropogósra is süthetjük, ki hogy szereti jobban). Az étkezési keményítõt kevés vízzel elkeverjük, hozzáöntjük és összeforraljuk.
A spagettit sós, olajos vízben kifõzzük, leszûrjük és szójaszósszal ízesítjük.
A bambuszrügyet, az egészen vékony csíkokra vágott répát, a zöldpaprikát, a hagymákat kevés olajon lepirítjuk, szójaszósszal és kevés olívaolajjal összekeverjük, majd a tésztához adjuk. A zöldségeket úgy osszuk el, hogy a csirkemellhez és a tésztához is jusson mindenbõl.
Egy-két perc alatt összeforrósítjuk, és ezzel tálaljuk a csirkét.