2024.03.29. - Auguszta

Ázsiai csirkemell

Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 5 dkg bambuszrügy, 4 db zöldpaprika, 2 evõkanál chilipaszta vagy összedarabolt chilipaprika, 4 evõkanál szójaszósz, 1 kiskanál étkezési keményítõ, 3 db kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros), 2 db sárgarépa, 10 dkg tört mogyoró, 2 db paradicsom, 50 dkg spagetti tészta, só, bors, olívaolaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemelleket csíkokra vágjuk, és egy szál finomra vágott répával olívaolajon megpirítjuk. A kockára vágott kaliforniai paprikákat és paradicsomot hozzáadjuk, sóval, borssal, szójaszósszal és chilivel/pasztával ízesítjük. Hozzáadjuk a tört mogyorót is, majd ízlés szerint puhára fõzzük (vagy ropogósra is süthetjük, ki hogy szereti jobban). Az étkezési keményítõt kevés vízzel elkeverjük, hozzáöntjük és összeforraljuk.

A spagettit sós, olajos vízben kifõzzük, leszûrjük és szójaszósszal ízesítjük.

A bambuszrügyet, az egészen vékony csíkokra vágott répát, a zöldpaprikát, a hagymákat kevés olajon lepirítjuk, szójaszósszal és kevés olívaolajjal összekeverjük, majd a tésztához adjuk. A zöldségeket úgy osszuk el, hogy a csirkemellhez és a tésztához is jusson mindenbõl.

Egy-két perc alatt összeforrósítjuk, és ezzel tálaljuk a csirkét.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!