rss
  • Tejes bodzaital

  • Share on Tumblr

    Elkészítés:

    A tejet felforraljuk, leöntjük a virágokat. Állni hagyjuk, míg a tej langyosra hûl, majd leszûrjük. Ízlés szerint mézzel édesítjük.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 6 nagy fej bodzavirág
    - 1 liter tej
    - méz




    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lucullusi csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 szép nagy csirkeszárny, 10-10 dkg gomba, fõtt füstölt sonka, 10-12 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors, só.

  • Bécsi túrós derelye

    Hozzávalók: 5 g õrölt fahéj, 1 darab citrom, 8 darab tojás, 50 g mazsola, 10 g só, 40 g zsír, 5 g vaníliás cukor, 80 g zsemlemorzsa, 20 g búzadara, 100 g porcukor, 300 g félzsíros tehéntúró, 150 g burgonya, 500 g sima liszt.

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2 dl húsleves, 2 dl tejföl, törött bors, ízlés szerint só.

  • Gombás uborkasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 25 sima uborka, 25 dkg kovászos uborka, 15 dkg túró, ízlés szerint só, bors.

  • Fokhagymás bundás hús

    Fokhagymás bundás húsA tojásokat felverjük egy tálkában, hozzákeverjük a tejet, picit sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a megtisztított és megpucolt fokhagymákat, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen az állaga. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek, és a fokhagyma jó alaposan átjárja a tésztát. Kb. 6-8 szelet sertés karajt kiklopfolunk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, majd a szószban megforgatjuk úgy, hogy teljesen bevonja azt, és forró olajban kisütjük. Köretként krumpli, tészta, rizs vagy ízlés szerint bármi készíthető mellé.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Paprikás köményes penne (Penne ai peperoni e cumino)

    Hozzávalók: 1 sárga paprika, 1 piros paprika, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 1 csésze hámozott, lé nélküli paradicsom, só, bors, 1 1/4 tk kömény, petrezselyemzöld, 30 dkg penne.

  • Házi mustár - egyedi recept

    Az u.n. magyar-mustár mindennemû francia mustárnál jobb, de csak ott szerezhetõ meg könnyen, a hol szõlõ termesztéssel foglalkoznak.

  • Tárkonyos bárányleves

    Hozzávalók: 30 dkg báránycomb, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg gyökér, 5 dkg zellergumó, 5 dkg gomba, 1 db fehér paprika, 1 dl tejszín, 1 db citrom, 3 dkg liszt (+ 5 dkg a galuskához), só, bors, tárkony, tárkonyecet, citromlé ízlés szerint, 1 db tojás.

  • Almás kukoricasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött kukorica, 1 szál sárgarépa, 1 Jonatán alma, 5 dkg majonéz, 1 dl tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál citromlé.

  • Svéd gombasaláta

    A gombát felszeleteljük,megmossuk. A hagymát vékony karikára vágjuk, olajban pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, paradicsompürét, sót, borsot,babérlevelet, citromlevet. Puhára pároljuk. Kihûlés után kimerjük az olajból és tálaljuk.

  • Kókusztejes briós

    Hozzávalók:

    115 ml kókusztej 115 ml tej 1 tojás 1 tk. vaníliaaroma 450 g liszt 25 g kókuszreszelék 1/2 tk. só 50 g cukor 40 g vaj 1 tk. sz. élesztõ (2 dkg friss)

  • Túrótorta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg túró
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 20 dkg porcukor
    - 20 dkg vaj
    - 25 dkg mascarpone
    - 2 dl tejszín
    - 1 csomag zselatin
    - 30 dkg eper
    - 3 levél citromfû a díszítéshez
    - babapiskóta

  • Gorgonzolás polenta

    Hozzávalók: 25 dkg kukoricadara, 2,5 dkg vaj, 2,5 dl tej, só, frissen õrölt feketebors, 2,5 dkg Gorgonzola, 1 babérlevél.

  • Avokádós saláta

    Hozzávalók:

    3 közepesen érett avokádó, 1 citrom húsa, 1 citrom leve, 1,5 kígyóuborka, frissen õrölt fekete bors, 3-4 ek extra szûz olívaolaj

  • Rakott sonkás kocka

    Hozzávalók: 60 deka liszt, 15 deka sonka vagy darált sovány füstölt fõtt sertéshús, 3 egész tojás, 2 deci tejfel, só, 5 deka zsír, 5 deka vaj, zsemlyemorzsa.

  • Cseh fánk

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Brassoi csirkezúza

    Hozzávalok: 50 dkg csirkezúza, 60 dkg fõtt burgonya, 0.8 dl olaj, 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, törött bors, só.

  • Halpástétom

    A szardínia olajos levét leöntjük, a halat villával összetörjük. A zöldhagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. Levesszük a tûzrõl, összekeverjük a hallal, a dióval, a paradicsom pürével, és ízlés szerint sózzuk.

  • Tormás-diós céklafalatok

    Hozzávalók: fél literes üveg készen vásárolt céklasaláta, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál durvára vágott dióbél, 1 mokkáskanál só, csipet porcukor, 1 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl sör.

loading...