rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tejes bodzaital

  • Share on Tumblr

    Elkészítés:

    A tejet felforraljuk, leöntjük a virágokat. Állni hagyjuk, míg a tej langyosra hûl, majd leszûrjük. Ízlés szerint mézzel édesítjük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 6 nagy fej bodzavirág
    - 1 liter tej
    - méz




    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hátszín párolva

    Hozzávalók: 60-80 deka hátszín, egy kis zöldség, vöröshagyma, néhány szem bors, 1 babérlevél, 2 evõkanálnyi mustár, fehér borecettel ízesítve.

  • Hány percet kell futni egy brassói ledolgozásáért?

    Budapest - A bécsi szeletért petrezselymes burgonyával 68 percig kell úszni, ugyanennyit biciklizni, vagy 43 percet élénk tempóban futni - tudható meg egy magyar étterem étlapjáról. Az összes azon szereplõ étel fehérje-, zsír-, szénhidrát- és kalóriatartalmát feltüntetik, valamint azt is, hogy mennyit kell sportolni az adag "közömbösítéséért".

  • Ínyenc krém

    Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 1 doboz vasi krémsajt, 10 dkg vaj, 1 dobozcamembert vagy Séd brie sajt, 1 dl tejföl, 1 csomó hónapos retek, 1 csomó metélõhagyma, 3 szál friss zeller zöld, fél dl tejszín, 3 dkg darált dió, 1 csomó újhagyma, só, õrölt fehérbors és szerecsendió ízlés szerint.

  • Cibereleves

    Hozzávalók: 1 l búzakorpa, só, 1 vastag szelet kenyér, 1 kis fej vöröshagyma, 1 marék rizs vagy köleskása vagy metélt tészta.

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Bundáskenyér variáció

    Hozzávalók: 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg), 5 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál ételízesítõ, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és õrölt szerecsendió-virág, a tepsihez 2 evõkanál olaj.

  • Húsleves

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 30 dkg marhacsont, 30 dkg vegyes zöldség, néhány tisztított gombafej, 1 fej vöröshagyma, 3-4 ger.fokhagyma, 2-3 kimagozott zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 6-8 db szegfûbors, vagy bors, só.

  • Tejszínes krumpli

    A krumplit meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és forrásban lévõ vízben kb. 4 percig elõfõzzük, majd leszûrjük és papírtörlõvel felitatjuk a nedvességet. 3 dl fõzõtejszínt 0,5 dl tejjel összekeverünk.

  • Alma-narancs zselé

    Fél liter almalé, fél liter frissen préselt narancslé, 75 dkg zselécukor.

  • Karfiolos makaróni vagy brokkoli

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 50 dkg makaróni, 3 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt edámi sajt, só, késhegyni reszelt szerecsendió.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Pásztorsaláta

    Hozzávalók:

    5 paradicsom, 2 kisebb hagyma, 1 erõs paprika, 2 uborka, petrezselyem, olívaolaj, citromlé, só

  • Burgonyagombóc

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt, áttört burgonya, 1 evõkanál búzadara, 1 evõ­kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Zöldséges halleves

    Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 nagy fej hagyma, 5 evõkanál vaj, 2 kanál liszt, 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evõkanál õrölt dió, só, cukor, bors, kevés õrölt gyömbér, kb. 10 evõkanál maceszdara.

  • Egyszerû burgonyaragu pörkölttel

    Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 3 nagy burgonya, 3 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg reszelt sajt, csipetnyi pirospaprika, só.

  • Adonis

    Keverõpohárban jéggel készítjük, koktélos pohárba szûrjük, és citromszelettel díszítjük.

  • Epres-krémes palacsinta

    Hozzávalók (8 palacsintához): 100g liszt, 2 tojás, 1 csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 1/2 eper, 150g cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményíto, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 1/2 dl rum;

  • Teák

    Fedezze fel a teázás õsi gyökereit. szertartásait és hagyományait, amelyek lágyan körülvesznek minket. Csodálkozzon rá, hány meg hány fajtáját és variációját termesztik szerte a világban.

  • Csõrege fánk

    6 deci liszthez veszünk 6 tojássárgáját, kevés sót, cukrot s borral kemény tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk, kártya nagysága darabokra vágjuk a derelyevágóval...

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 tojás, 1-2 evõkanál tejföl, só és törött fehér bors, ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...