rss
  • Tejes bodzaital

  • Share on Tumblr

    Elkészítés:

    A tejet felforraljuk, leöntjük a virágokat. Állni hagyjuk, míg a tej langyosra hûl, majd leszûrjük. Ízlés szerint mézzel édesítjük.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 6 nagy fej bodzavirág
    - 1 liter tej
    - méz




    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos hagymaleves

    1 kg hagymát vékony karikákra szeletelünk. Vajon vagy olajon megpirítjuk, forró vízzel feleresztjük. A víz legyen valamivel több, mint amennyi levest szeretnénk készíteni. Negyed óráig fõzzük, ízlés szerint megsózzuk, esetleg hozzátehetünk egy húsleveskockát. Míg a leves fõ, zsúrkenyeret vékony szeletekre vágjuk.

  • Knisesz

    Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1 tojás, 3 evõkanál libazsír, 1 csésze hideg víz, só.

  • Szardíniás spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 1 kis doboz füstölt hal (sprotni vagy bückling), 2 db húsos zöldpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evokanál tejföl, 1 evokanál só, 1/2 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 evokanál olaj.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Ördögpirula

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt
    10 dkg zsír
    5 tojás
    2 dl forró víz
    1 csipet só

  • Almás csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 2 alma, 2-2 evõkanál olaj és konyak, 3 dkg vaj, 1-1 teáskanál cukor és mustár, 2 dl tejszín, õrölt bors, só.

  • Bécsi gyûrûfánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárga, 2 púpozott evõkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, a tálaláshoz 2 evõkanál rum és 3 evõkanál sárgabarackíz;

  • Retektzatziki és szalonnás csirkemellek

    Hozzávalók:

    A retektzazikihez: 1 nagy csomag retek, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl görög joghurt, só

    A csirkemellekhez: 60 dkg (három) csirkemell, 9 szelet szalonna, 2 ek. olaj, 2 ek. citromlé, 1 ek. õrölt római kömény, 1 ek. szárított oregánó, bors

  • Töltött burgonyafánk

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 10 dkg margarin, 30 dkg fõtt, áttört burgonya, fél dl tej, 1 dkg élesztõ, 2 db egész tojás, 1 doboz sprotni (füstölt apró szardínia), só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál citromlé, 1 mokkáskanál citromhéj, a bundázáshoz liszt, tojás, tej, zsemlemorzsa;

  • Gombás halpaprikás

    Hozzávalók: 600 gramm harcsa színhús, 240 gramm gomba, 80 gramm zsír, 30 gramm liszt, 1 deciliter tejföl, néhány szál petrezselyem, 4 adag galuska, só és fûszerpaprika ízlés szerint.

  • Kavart diós tészta

    Hozzávalók: 2 dl liszt, 1,5 dl cukor, 2 dl tej, 2 dl darált dió, 1,5 ek vaj, 1 csomag sütõpor, 1 ek joghurt.

  • Banános kenyér

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 1 tk szódabikarbóna, 13 dkg margarin, 2 tojás, 1 narancs héja és a fél narancs leve, 15 cukor (fele barna, fele fehér), 2 érett banán, 10 dkg pirított és darabolt dió, 10 dkg apróra vágott keserû csokoládé, 1 csipet só.

  • Meggyivólé cukor nélkül

    Hozzávalók: érett meggy (tetszés szerinti mennyiségben), kg-onként 5 dkg összetört meggymag, 4-5 evõkanál folyékony édesítõ, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum.

  • Különleges gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 szép szál kígyóuborka, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl majonéz, 1-1 dl tejföl, ketchup (vagy házilag fûszerezett sûrû paradicsommártás), 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, teáskanálnyi só, csipetnyi porcukor.

  • Házi krémes

    Házi krémesA leveles tésztát kettévágjuk, egyenként nagy, tepsi nagyságúra nyújtjuk, és előmelegített forró sütőben világosra sütjük. A vaníliás pudingporokat 2 dl vízben megáztatjuk. A 7 dl vizet a 7 evőkanál cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a megáztatott pudingot, és kb. 5 percig állandó keverés mellet főzzük. A tojásfehérjéket csipet sóval és 7 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és a még forró krémmel óvatosan összekeverjük. Az egyik tésztára simítjuk a krémet, a másikat négyzetekre vágjuk, és ráhelyezzük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

  • Madártej szelet

    Hozzávalók: 8tojás, 12 evõkanál cukor, 13 evõkanál liszt, 2 cs vanília cukor, 4 dl tej, 18 dkg ráma, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál sütõpor, 4 dl tejszín, 2 cs habfixáló.

  • Gombás újburgonya

    Megtisztítunk, és egészben, sós vízben puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetve egy kivajazott vagy kiolajozott tûzálló tálba terítjük. Egy fél kiló gombát megtisztítunk, és a kalapjukat a szár irányában középen behasítjuk.

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mk só, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Tormás fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Vaníliás tejturmix

    Hozzávalók: 50 dkg vaníliaízû fagyi, 10 dkg porcukor, 1 dl tojáslikõr, 1 l tej.

loading...