rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Répás sonkatekercs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fõtt sonka (gépsonka) szeletek, levesben fõtt sárgarépa és zöldség, metélõhagyma (snidling).

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A levesben fõtt zöldségféléket vékony hasábokra vágom, majd 6-8 csíkot összefogva egy-egy sonkaszeletbe tekerem. A tekercseket egy szál metélõhagymával kötöm meg.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi raffaello

    Házi raffaelloA lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, beledolgozzuk a margarint és a kókuszreszeléket és teljesen kihűtjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle, közepébe mogyorót nyomunk és kókuszreszelékbe forgatjuk. Hozzávalók: 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 tasak vaniliáscukor, 5 evőkanál cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 10 dkg margarin, beforgatni 5 dkg kókuszreszelék, közepébe földimogyoró. (De készíthetjük a közepében mandulával is.)

  • Hortobágyi tepertõsrudak

    1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, 10 deka zsírral, 2 egész tojással és kevés sóval rétestészta-keménységûre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván.

  • Forralt bor

    Hozzávalók: 1 l vörösbor, 1.25 dl víz, 6 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 3 szegfûszeg, fél citrom héja.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kk só.

  • Túrós spenótos lasagne

    Túrós spenótos lasagneA lasagnelapokat forró, sós vízben kicsit előfőzzük. A spenótot, ha fagyasztott, kiolvasztjuk. Hozzákeverjük a túrót, alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd legalább négy gerezd aprított fokhagymát is hozzáadunk. Egy tepsit olajozzunk ki, és béleljük ki egy réteg tésztalappal. A lapokon oszlassuk el a spenótos túró felét, majd fedjük be lasagnelappal, amire öntsük rá az egyik konzervparadicsomot, fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Erre közvetlenül öntsük rá a második konzervből a paradicsomot. Oszlassuk el és fűszerezzük.

  • Habos csiga

    Az élesztõt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belõle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük.

  • Sült csirke, kukoricaliszttel

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 dl konyak, 1 tk cukor, 1 tk só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 5-6 ek kukoricaliszt, 1 dl sûrû majonéz.

  • Köményes tojásleves

    Hozzávalók: 1 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evõkanál liszt, köményes olaj, személyenként 1 tojás.

  • Fokhagyma krémleves

    Hozzávalók:

    -1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva
    -1 nagyobbacska fej vöröshagyma
    -2 dl tejszín
    -2 evõkanál liszt
    -növényi olaj, lehetõleg oliva
    -só
    -bors
    -picike rozmaring
    -pirítós kenyér kocka

  • Borjúszelet paprikásan

    1 kiló borjúhúst bõrétõl megtisztítva, szeletekre vágunk, besózzuk s mindegyik szeletre egy csipetnyi paprikát szórunk. Egy lábosban 10 deka apró kockára vágott szalonnát sütünk s szûrõkanállal egy tányérra kiszedjük s meleg helyre félretesszük.

  • Almás-tormás sertésrolád

    Hozzávalók (6 személyre): 2 közepes savanykás alma, 2-2 ág kakukkfû és borsikafû, 1,5 kg sertéstarja (laposra vágva), 3 ek reszelt torma, 10 dkg vaj, 2 ek ételízesítõ, 1 kg zöldbab, 1 nagy vöröshagyma, 3-4 ek ételsûrítõ, só, bors, cérna.

  • Almás-diós muffin

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 12 dkg margarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, kb. 5 kávéskanál sütõpor, 2 közepes méretû (Gála) alma, fél csésze õrölt dió.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Kukoricás palacsinta

    Hozzávalók: 130 gramm finomliszt, 1 és fél csomag sütõpor, 1 evõkanál cukor, 2 csésze kukoricaszem, 1 csésze tej, 2 nagy tojás, kevés olaj a sütéshez, 10 dkg olvasztott langyos vaj.

  • Túrófánk (nagyszerû ebédsütemény)

    25 deka lisztet dörzsöljünk el gyúródeszkán 20 deka vajjal, majd adjunk hozzá 25 deka friss, szitán áttört tehéntúrót, 2 tojás sárgáját, kevés sót, 1 csomag Váncza-sütõport és 12 deka cukrot.

  • Diétás tökfõzelék

    Hozzávalók:

    50 dkg gyalult tök, 5 dkg hagyma, 1 dl 12%-os tejföl, 1 evõkanál liszt, fél csokor kapor, só, pirospaprika, ecet

  • Köcsögös babgulyás

    Hozzávalók: 1.5 l babgulyás, 60 dkg lángostészta;

  • Mákos-vajas sült birs

    Hozzávalók: 2 nagy birsalma, 8 dkg vaj, 2 narancs leve, 10 dkg porcukor, 2 evõkanál mák.

  • Tejben fõtt metélt

    Fél liter tejet s egy dió nagyságú vajat kis sóval felforralunk s ebbe fõzzük bele a finomra vágott metélteket, jól elkeverjük s folytonos ...

  • Paradicsomos zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 60 dkg konzerv zöldbab, 2 evõkanál ketchup, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál 5%-os ecet, 2 késhegynyi õrölt feketebors, 1 csomó metélõhagyma, só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...