2024.04.18. - Andrea, Ilma

Szegedi gulyásleves

Hozzávalók: 1 kg marhahús, 6 dkg zsír, 3 fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 g köménymag, 1 g majoranna, 2dkg só, fél kg burgonya, 20 dkg vegyes zöldség, 15 dkg paprika, 10 dkg paradicsom, 6 dkg liszt, 1 db tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk zsírban, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a fûszereket. Ha a hagyma üvegesre pirult, a felkockázott húst is a pörkölt alapba tesszük.

A burgonyát külön edényben megfõzzük, majd a leveshez rakjuk, végül hozzá adjuk a sárgarépát, fehérrépát, paprikát, paradicsomot. Lisztbõl és tojásból csipetkét készítünk, mikor már minden zöldség megfõtt a levesbe tesszük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!