rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Brokkolis sonka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kis fej brokkoli, 8 vékony szelet gépsonka v. pulykamell sonka, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, petrezselyem, vaj, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A brokkoli rózsáit szárral együtt levágjuk, egy kis fazékba rakjuk. Annyi sós vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 5-7 percig gyenge lángon fõzzük, majd kiszedjük, lecsöpögtetjük. Mindegyik szelet sonkára annyi brokkolit teszünk, hogy feltekerve a két végén kilátsszon.

    A tekercseket kivajazott jénai tálba fektetjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, ízlés szerint fûszerezzük, és a brokkolis sonkatekercsekre csurgatjuk. Reszelt sajttal megszórjuk, és elõmelegített sütõben rápirítjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almapuding

    25 dkg finomlisztet, 25 dkg borjú- vagy marhafaggyút, egy púpozott kávéskanál gyömbért, kevés sót összekeverünk, és hideg vízzel olyan sûrû tésztát készítünk belõle, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.

  • Citromos karaj

    A kiveregetett karajszeleteket reszelt citromhéjjal bedörzsöljük, citromlével meglocsoljk és két órán át pácoljuk.

  • Fûszeres grillcsirke

    Hozzávalók: 2 db kicsi, grillezni való csirke, 1-1 szál kapor, petrezselyemzöld, lestyán, tárkony, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fehér bors, 1 evõkanál olaj.

  • Tarag

    Hozzávalók:

    1 l friss tej, 15 dkg tejföl

  • Rákóczi túrós lepény

    Hozzávalók:
    a tésztához: 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1-2 evõkanálnyi víz, 1 csipetnyi só,
    a töltelékhez: 33 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 3 dkg búzadara, 1 dkg vaníliáscukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg mazsola, lekvár,
    a habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 2 evõkanálnyi piros lekvár

  • Virslivel töltött kifli

    Hozzávalók:

    - 3 dl tej
    - 1 kiskanál kristálycukor
    - 5 dkg élesztõ
    - 50 dkg finomliszt
    - 1 púpozott kiskanál só
    - 1,5 dl étolaj
    - 6 db virsli
    - 1 tojás
    - 10 dkg reszelt sajt

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Brokkoli-karfiol saláta

    Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 15 dkg karfiol, 5 dkg ketchup, 1 dkg majonéz.

  • Budapest májkocka

    Hozzávalók: füstölt szalonna, vöröshagyma, gomba, zöldpaprika, paradicsom, zöldborsó, máj, só, bors, petrezselyem.

  • Töltött tojás sütõben

    Hozzávalók: 8 db tojás, 35 dkg túró, 1 dkg só, 2,5 dl tejföl, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, 4 db paradicsom, 5 g õrölt bors.

  • Görög saláta magyarosan

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 5 db paradicsom, 1 füstölt makréla konzerv, 15 dkg feta sajt, 2-3 gerezd fokhagyma, egy marék olívabogyó (zöld v. fekete, mindegy).

  • Baconba tekert csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 25 dkg csirke máj
    - 1 csomag szeletelt bacon szalonna
    - pici olaj
    - só vagy delikát

  • Málnás palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 1 kg málna, 8 dl tejszínhab, 4 dkg porcukor, málnaöntet.

  • Avokadópürés, korpás toast

    Hozzávalók: 2 érett avokadó, 1 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, csipet só, frissen õrölt fekete bors, 8 szelet korpás toastkenyér, 1 csomag retek.

  • Parasztos csirkecombok

    Hozzávalók:

    8 darab csirkecomb
    1 kg krumpli
    3 fej hagyma
    3 db paradicsom
    2 db paprika
    20 dkg császárszalonna
    20 dkg kolbász

  • Túrós rétes

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 1 csomag hatlapos réteslap

    Töltelékhez:

    - 1 kg sovány vagy félzsíros tehéntúró
    - 200 g porcukor
    - 30 g puha vaj
    - 2 egész tojás
    - 2 tojássárgája
    - 50 g mazsola
    - reszelt citromhéj
    - 100 g zsemlemorzsa
    - 100 g porcukor a szóráshoz

  • Banánlikõr

    Hozzávalók: 1/2 kg banán, cukor, 250 ml tisztaszesz, 1 dl víz, rumaeszencia, fél citrom leve.

  • Fetasajttal töltött csirkemell, olívás, padlizsános rizzsel

    Hozzávalók: csirkemell 70 dkg, cukkini 1 db, olívabogyó 1 dkg, paradicsom 4 db, petrezselyem 1 csokor, rizs 0,5 kg, sajt (feta) 10 dkg, só, tojás 2 db, vaj 5 dkg, zabpehely 5 dkg, zsálya.

  • Csõben sült karfiol

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 30 dkg brokkoli, 15 dkg paradicsom, 15 dkg mozzarella, 5-6 gerezd fokhagyma, só, citromlé, vaj.

  • Indiai fûszeres tea

    Hozzávalók 2 csésze teához: 2 filter feketetea, 2 dl víz, 4 dl tej, 5 szem szegfûszeg, 3 szem zöld kardamom mag, 1 evõkanál friss reszelt gyömbér, cukor ízlés szerint.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...