rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Húsvéti tojáskenyér

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 téglalap alakú kenyér, 3-3 piros és sárga kaliforniai paprika, 2 paradicsom, 10 dkg szeletelt ömlesztett sajt, 35 dkg krémsajt, 5 kemény tojás, 10 dkg magozott olajbogyó, 3 ecetes uborka, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyem, snidling, bazsalikom, 10 bazsalikomlevél a díszítéshez, só, frissen õrölt fekete bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, és a paradicsommal együtt felkockázzuk. Az uborkát vékony karikákra vágjuk. A tejszínbõl kemény habot verünk. 25 dkg krémsajtot összekeverünk a tejszínhabbal, beleforgatjuk a zöldségeket, és sóval, borssal fûszerezzük.

    A kenyér alsó kérgét levágjuk, óvatosan kiszedjük a belsejét, úgy hogy körben 1 centi azért megmaradjon belõle. Ömlesztett sajtszeletekkel kibéleljük, és megtöltjük a zöldséges sajtkrém felével. A fõtt tojásokat megtisztítjuk, és a krémrétegre sorakoztatjuk.

    A lecsöpögtetett olajbogyót a tetejére szórjuk, majd befedjük a maradék zöldséges sajtkrémmel, és betakarjuk a kenyér levágott kérgével. A kenyeret körben megkenjük a maradék 10 dkg krémsajttal, és rászórjuk az apróra vágott fûszernövényekkel. Legalább 1 órára hideg helyre tesszük, majd a hûtõbõl kivéve felszeleteljük. Minden szeletet 1-1 bazsalikomlevéllel díszítünk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pite krém (süteményekhez)

    Hozzávalók: 20 tojás, 60 kanál cukor, 1/2 deci víz.

  • Medvehagymás tallérok

    Hozzávalók:

    - 36 dkg liszt
    - 12,5 dkg margarin
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - 1 dl tejföl
    - 1 db tojás
    - 1 púpos teáskanál só
    - fél késhegynyi szódabikarbóna
    - 1 evőkanál szárított medvehagyma

  • Zöldség sóban

    Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 1 kg zöldség, fél kg zeller, fél kg karalábé, 1 kg só.

  • Mititei

    Hozzávalók: 500 g marhahús, 2-3 ek húsleves, 8-10 szem bors, 1/2 fej fokhagyma, 1/2 kk kömény, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Hideg krumplileves

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 1 l erõleves, 2 póréhagyma, 1 kis fej hagyma, 1 dl tejszín, 1 ek vaj, 1 tk vágott petrezselyemzöld, 1 tk liszt, só, bors.

  • Csabai krokett

    Hozzávalók: 10 dkg csabai kolbász, 40 dkg burgonya (tisztán mérve), 2 db egész tojás, fél tubus kolbászkrém, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Vargabéles

    VargabélesA cérnametéltet sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. A mazsolát vízben beáztatjuk. A túrót, 5 dkg cukrot, a puha vajat, reszelt citromhéjat, és a tojások sárgáját jól kikeverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Egy kisebb méretű tepsit alaposan kivajazunk. A túrót összekeverjük a cérnametélttel, a mazsolával (vagy meggyel), végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A masszát beleöntjük a tepsibe, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 40-50 percig süssük.

  • Almás-diós lepény

    Hozzávalók:

    20 dkg rizsliszt, 2 dl tej, 6 alma, 10 dkg dió, 1 tojás, 3 dkg élesztõ, 1 evõkanál zsír, 1 dkg cukor

  • Máktorta

    Hozzávalók:

    22 deka cukor, 5 deka vaj, 2 tojás, 1 csomag vanillincukor, citromlé, 15 deka darált mák, 22 deka liszt, 1/2 csomag "Backin" sütõporral keverve, 6 evõkanál tej, a töltéséhez ribiszkelekvár és kevés rum; a mázhoz: 15 deka finom porcukor, 3-4 evõkanál forró víz, 8 deka csokoládé.

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Amur paprikásan

    Hozzávalók: 1,5 kg hal, 8 dkg zsír, 5 dl tejföl, 12 dkg vöröshagyma, 3 gr bors, 2 dkg paprika, 3 dkg liszt, zöldpaprika, só.

  • Cseresznyés felfújt

    Elõkészítés: A cseresznyét megmossuk, szárát leszedjük, és a gyümölcsöt kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a belét kikaparjuk.

  • Húsvéti narancsos sárgarépa leves

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 1csomag újhagyma 1-2 ek olívaolaj, 4 dl húsleves, 125 ml fõzõtejszín, 2 db narancs, só, õrölt fehér bors, esetleg kevés cukor, kapor;

  • Gombás káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 30 dkg gomba, 25 dkg fõtt füstölt tarja (vagy sonka), 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 birsalma (vagy savanyú alma), 3 dl tejföl, só, õrölt fekete bors ízlés szerint, 1 babérlevél, csipetnyi cukor.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.

  • Almagombóc

    Hozzávalók: 1kg alma, 8 dkg margarin, 2 db tojás, 20 dkg búzadara, 2 dl tej, cukor ízlés szerint, csipet só, zsemlemorzsa, fahéjas cukor.

  • Füstölt sonkás pite

    Hozzávalók:

    a tésztájához: 25 deka liszt, 1 teáskanál só, frissen õrölt bors, 12.5 deka fagyosan hideg vaj, 5 evõkanál jéghideg víz
    a töltelékéhez: 1 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 50 deka füstölt, fõtt sonka, 2 evõkanálnyi apróra vágott, friss petrezselyem, 3 tojás, 2 teáskanál enyhén csípõs mustár, 10 deka reszelhetõen kemény sajt (amilyen épp van otthon)
    liszt a tészta nyújtásához, vaj a tortaforma kikenéséhez

  • Lecsó télire

    Hozzávalók: 1 kg zsír, 2 kg hagyma, 3 kg paradicsom, 5 kg paprika, 1 kávéskanál szalicil.

  • Gyümölcsös rizssaláta recept

    Hozzávalók: rizs, Alma, ananász, citrom, szöllõszemek, banán, citromlé, dió, 1 evökanál mustár
    só, kevés cukor, 1 dl olaj, kevés bors, kókuszreszelék.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...