2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Burgonyás-mazsolás muffin

Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 25 dkg lisztesre fõvõ burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 4 tojás, 15 dkg liszt, 20 dkg darált mandula, 1/2 zacskó sütõpor, 1/2 tk fahéj, 10 dkg mazsola, 36 muffinpapír.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát kb. 25 perc alatt megfõzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk. Még forrón átnyomjuk burgonyanyomón, és hûlni hagyjuk. A vajat a kristály- és a vaníliás cukorral meg a narancshéjjal krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a burgonyát.

A tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgájákat a masszába keverjük. Hozzáadjuk a mandulával, a sütõporral és a fahéjjal elvegyített lisztet meg a megmosott mazsolát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük 1-1 minyonpapírral, elosztjuk bennük a tésztát, és elõmelegített sütõben, 200 fokon 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!