2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kijevi diós

A tésztához 40 dkg lisztet, 20 dkg margarint, 4 tojássárgát, 1 csomag sütõport, 2-3 evõkanál tejfölt összedolgozunk. Ebbõl 3 lapot sodrunk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A 4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral keményre verjük /nem gõz fölött/, a 3 lapra kenjük, és 10-10 dkg diót szórunk a még nyers tésztalapokra, majd egyenként megsütjük gáztepsi hátán.

A krémhez a tejet a 2 csomag pudinggal sûrûre fõzzük, kevergetve kihûtjük, hogy ne börösödjön meg. 20 dkg margarint 15 dkg porcukorral kikeverünk, majd a kihûlt pudinghoz adjuk, jól összekeverjük, és ezzel a krémmel töltjük meg a tésztalapokat.

Aki édesebben szereti, tehet hozzá még egy pici porcukrot. Csak másnap szeleteljük. Nekünk nagyon ízlik. Ünnepekre mindig elkészítem.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!