2021.01.17. - Antal, Antónia

Kelbimbófõzelék, gombával

Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, 3 db burgonya, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál curry, vegeta.
bohócdoktor vizit szja 1%

A gombát megtisztítjuk és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kelbimbót, az apróra vágott petrezselymet és a meghámozott felkockázott burgonyát. Ízesítjük. Fedõ alatt, rövid ideig pároljuk, majd kb. 3 dl vízzel felöntjük és megfõzzük. Eközben kikeverjük a tejfölt a liszttel, a curryvel és kevés vízzel hígítjuk. Ahogy a burgonya megfõtt, hozzáadjuk a tejfölös masszát, és összefõzzük vele.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!