rss
  • Kelbimbófõzelék, gombával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, 3 db burgonya, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál curry, vegeta.

    A gombát megtisztítjuk és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kelbimbót, az apróra vágott petrezselymet és a meghámozott felkockázott burgonyát. Ízesítjük. Fedõ alatt, rövid ideig pároljuk, majd kb. 3 dl vízzel felöntjük és megfõzzük. Eközben kikeverjük a tejfölt a liszttel, a curryvel és kevés vízzel hígítjuk. Ahogy a burgonya megfõtt, hozzáadjuk a tejfölös masszát, és összefõzzük vele.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség,
    1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - személyenként legalább két tojás
    - 1 pohár 12%-os tejföl
    - 1 tubus majonéz
    - 1 doboz csemege kukorica
    - kevés fehérbors
    - 1 kávéskanál magvasmustár
    - néhány medvehagyma levél

  • Mogyorós csokis keksz

    Mogyorós csokis kekszA sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A csokoládét durvára vágva aprítjuk. A vajat a földimogyorókrémmel, a sóval, a cukorral és az édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat és a tojásokat, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik benne. A lisztet és a sütőport rászitáljuk, és összegyúrjuk vele. Beledolgozzuk a földimogyorót és a csokoládédarabokat. A tésztából dió nagyságú golyókat formálunk, egymástól 3 cm-re a tepsire tesszük, kissé ellapítjuk őket, és sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Kávés torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 6 tojás
    - 12 dkg liszt
    - 12 dkg cukor
    - 1 evõkanál kakaópor

    Krém:

    - 2 dl feketekávé
    - 2 dl tej
    - 15 dkg cukor
    - 6 tojássárgája,
    - 3 evõkanál liszt
    - 25 dkg sütõmargarin

    A tetejére:

    - 2 dl habtejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor

  • Tiramisu ízesítésű torta

    Tiramisu ízesítésű tortaKivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A sikeres piskóta tészta receptje: a tojás fehérjét felverem félig és hozzáadom a porcukor 2/3-át, majd tovább verem egészen míg kemény habbá nem válik. Egy másik tálkában elkeverjük a maradék cukrot a tojássárgával, fakanállal hozzákeverjük a fehérjéhez óvatosan, hogy ne törjük meg túlságosan. A szódabikarbónával elkevert réteslisztet beleszórjuk, majd beleforgatjuk a masszába. Beletesszük a tortaformába és elhelyezzük a sütőben. Nagyjából 15-20 perc alatt készül el.

  • Sonkás-gombás pizza (Pizza prosciutto e funghi)

    Hozzávalók: 15-20 deka finomra szelt fõtt sonka, 20 dkg szeletelt csiperkegomba, fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella.

  • Vasárnapi leves

    Az alábbbi alapanyagokat a marhahúsleves kivételével egy keverõtálban jól összedolgozzuk (a vajat kicsit olvasszuk meg)...

  • Champagne Cocktail

    Kockacukrot felitatunk 2-3 csepp Angostura-val, és beletesszük a pezsgõs kehelybe.

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Spanyol burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 húsleveskocka, 30 dkg zöldpaprika, só, 1 csokor metélõhagyma (snidling).

  • Görög hûsítõ narancssaláta

    Hozzávalók: 3 narancs, 3 alma, 10 dkg zeller, 3 ek majonéz, 1 citrom leve, só.

  • Karalábé krémleves

    Hozzávalók:

    1 kisebb vöröshagyma, 2 kis gerezd fokhagyma, 2-3 zsenge karalábé, 3 ek.olaj, pici só, ételízesítõ, 2 dl tejföl, 1 ek.liszt, zsemle vagy levesgyöngy, petrezselyemzöld

  • Rántott pulykamell

    Hozzávalók: 4-6 szelet filézett pulykamell, fél csésze liszt, 1 tojás, fél csésze zsemlemorzsa, só, a sütéshez olaj.

  • Házi sajtkészítés

    Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, elõbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségû friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye.

  • Sárgarépaleves tortellinivel

    Hozzávalók: 2 szál újhagyma, 4 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 sárgarépa, 2 evõkanál liszt, 1 liter húsleves (marhahúsleves-kockából), 25 dkg tortellini, 10 dkg parmezán sajt, 3 kanál tejföl, 1 evõkanál koriander, 1 evõkanál currypor, kis darab reszelt gyömbér, só, bors.

  • Paradicsomos csirkenyárs

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemellfilé, só, õrölt fehér bors, 16 koktélparadicsom vagy 8 kisebb, félbevágott, paradicsom, 2 evõkanál olaj.

  • Sajtos kínai kel

    Hozzávalók: 1 kg kínai kel, 5 dkg vaj, 1 evõkanál olaj, 5 dkg eidami és 5 dkg füstölt ízû sajt, só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

  • Sajtos fahéjas csirkemell

    Sajtos fahéjas csirkemellA csirkemelleket megtisztítjuk, majd úgy vágjuk fel, hogy a lehető legnagyobb, min. fél centi vastagságú érmét kapjuk. Rámerjük az olajat, majd sóval, fokhagyma granulátummal, majorannával és a fahéjjal mindkét oldalát alaposan befűszerezzük. Hagyjuk állni min. 20 percet. A vajat felforrósítjuk egy lehetőleg teflon vagy más tapadásmentes serpenyőben. . A húsokat belehelyezzük a serpenyőbe, nem forgatjuk, és kb. 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalukat maximum lángon, majd mindet megfordítjuk, és a sajtszeleteket rátesszük a már megsült oldalára.

  • Palacsintatekercs

    Hozzávalók: 12 db sós palcsinta, 40 dkg füstölt fõtt tarja, 1 csokor újhagyma, 1 doboz tejföl, 1 db tojás.

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát. A szalonnát kivesszük, majd félretesszük. A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk. A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.