rss
  • Sonkapuding

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt, füstölt sonka, 1,5 dl tej, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 kiskanál mustár, só, õrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld.

    A zsemlemorzsára öntjük a tejet, majd a tojások sárgáját is hozzákeverjük. A sonkát finomra daráljuk és a tejes morzsá­hoz adják, mustárral, õrölt szerecsendióval, és ha szüksé­ges, sóval ízesítjük, végül a fölaprított petrezselymet és a tojások fehérjébõl vert kemény habot is beleforgatjuk.

    A masszát kivajazott õzgerincformába öntjük és vízzel telt tepsibe állítva elõmelegített sütõbe toljuk. 220°C-on 35-40 percig gõzöljük, majd hûlni hagyjuk, végül hûtõben legalább fél napig dermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve tesszük tálra.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kókuszos kocka marcipánosan

    Kókuszos kocka marcipánosanA kekszet ledaráljuk, összekeverjük a kókuszreszelékkel és a darált dióval. A vajat és cukrot egy hőálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetjük, míg olvadni nem kezd, majd hozzáadjuk a kakaóport, a felvert tojást, és pár percig tovább kevergetjük. A gőzről lehúzva apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a rumaromát, majd egynemű masszává keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe nyomkodjuk, a tetejét amennyire csak tudjuk lesimítjuk, és letakarva egy órára hűtőbe tesszük. A kekszes alap tetejét befedjük a porcukros deszkán kinyújtott marcipánnal és rányomkodjuk.

  • Aioli mártás

    Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 2 tojássárgája, 1/2 citrom leve, 1 mk. mustár, 2 l olaj, só, õrölt bors.

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.

  • Angol jegeskávé

    Hozzávalók: 6 dkg õrölt kávé, 4 csésze víz, 4 adag vaniliafagyi, 1/8 l tejszín.

  • Burgonyás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só.

  • Mentaital

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 csokor friss borsmenta, 8 filter édeskömény-alma-tea, 4 evõkanál mentaszirup, 2 zöldcitrom.

  • Hagymás, szalonnás röszti

    Hozzávalók: 1 kg héjába fõtt burgonya, 3 evõkanál olvasztott vaj, 2 evõkanál tej, 10 dkg sovány füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, csipet só.

  • Erõleves halgombócokkal

    Hozzávalók: erõleves, néhány tengeri halfilé, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt.

  • Burgundi puncs

    A hozzávalókat elõre hûtse be, majd hûtött üvegtálba öntse össze. Nagyobb darab jeget helyezzen a tálba, keverje össze a hozzávalókat, és nagyon vékony szeletekre vágott naranccsal díszítse.

  • Tejfölben párolt tojás

    Hozzávalók: 4 dl suru tejföl, 4 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 4 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott teáskanál vegeta, 1 késhegynyi törött fehér bors;

  • Zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók: Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befõzõ gumi, üvegtetõ, nem használt körömkefe.

  • Kolbászos sajtos

    Hozzávalók: 1 kg lisztet, 3 sütõport, 4 vajat, 4 tojást, 20 dkg reszelt sajtot, 2 dl tejfölt, 2-3 kávéskanál sót jól nyújtható tésztává gyúrunk. (Ha kemény, tejföllel lazíthatjuk.)

  • Göngyölt zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 gerezd fokhagyma, 6-8 tojás, 1 dl tejföl, 15 dkg gépsonka vagy füstölt fõtt sonka, 3-4 evõkanál olaj, 8-10 dkg reszelt sajt, 1-2 teáskanál liszt.

  • Ördöghal

    Hozzávalók: 1 kg tõkehal, 1 kávéskanál mustár bors, 1 db zöldpaprika, petrezselyem, oreganos olaj, 1 kanál vaj, 1 kanál zsemlemorzsa, citromos olaj, só, olaj a sütõedény kikenéséhez.

  • Camembertnyársak olajban

    Hozzávalók: 1 csomag camembert sajt, 10-12 gerezd fokhagyma, 1 kk egész színes bors, 15 szem koriander, 25-30 szem mustármag, 1 szem szegfûbors, fél pritaminpaprika, egy chilipaprika csõ, olivaolaj.

  • Epres palacsinta

    Hozzávalók: 10 palacsinta, 25 dkg eper felezve, fél dl eperlikõr, vagy eperpálinka, 10 dkg porcukor, fél dl víz.

  • Aprósütemény Húsvétra

    Hozzávalók:

    - 20 dkg porcukor
    - 3 tojásfehérje
    - 20 dkg darált dió
    - 1 csapott kiskanál õrölt fahéj
    - 3 szem szegfûszeg megõrölve
    - 1 kiskanál kakaó
    - lekvár

    A díszítéshez:

    - apró szines cukorkák

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: 80 deka sertés lapocka, 50 deka oldalas, 10 deka füstölt szalonna, 50 deka savanyú káposzta, 12 darab savanyított káposztalevél, 1 doboz pritamin, 1 doboz paradicsompüré, 20 deka rizs, 2 dl tejföl, só, õrölt pirospaprika, bors, 2 db marhahúsleves
    kocka, 2 evõkanál zsíros rántás.

  • Szarvas vagy õz gulyás

    Hozzávalók: 1200 g szarvas- vagy õzhús, 200 g vaj, 500 g vöröshagyma, 25 g pirospaprika, só, 60 g liszt, 3 dl tejföl;

  • Aszalt csipkebogyó

    A dércsípte, érett de még kemény csipkebogyót megtisztítjuk. Alufóliával kibélelt tepsibe téve enyhe tûzön lassú hevítéssel megszárítjuk. Amikor víztartalmát elveszítette, befejezzük az aszalást.