rss
  • Sonkapuding

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt, füstölt sonka, 1,5 dl tej, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 kiskanál mustár, só, õrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld.

    A zsemlemorzsára öntjük a tejet, majd a tojások sárgáját is hozzákeverjük. A sonkát finomra daráljuk és a tejes morzsá­hoz adják, mustárral, õrölt szerecsendióval, és ha szüksé­ges, sóval ízesítjük, végül a fölaprított petrezselymet és a tojások fehérjébõl vert kemény habot is beleforgatjuk.

    A masszát kivajazott õzgerincformába öntjük és vízzel telt tepsibe állítva elõmelegített sütõbe toljuk. 220°C-on 35-40 percig gõzöljük, majd hûlni hagyjuk, végül hûtõben legalább fél napig dermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve tesszük tálra.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: 2 tojás, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 evõkanál mézzel gõzön 15 percig keverjük. A gõzrõl levéve adunk hozzá 45 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónát, tejföllel összegyúrjuk, 3 lapot sütünk belõle.

  • Baconos gombás kalács

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 10 g élesztõpor vagy 2,5 dkg friss élesztõ, 1 teáskanál só, 1 evõkanál cukor, 3 - 3,5 dl tej (a liszt minõségétõl függõen), 1 tojás sárgája, olaj, bacon, gomba, olajbogyó, egy kevés sajt, 1 tojás.

  • Paprikás hal

    Hozzávalók: 4-6 szelet hal, 3 fej vöröshagyma, l szál karikára vágott sárga- és fehérrépa, pirospaprika, só, bors, l gerezd foghagyma, l kanál paradicsompüré.

  • Szezámmagos szûzpecsenye

    Hozzávalók: 1 sertés szûzpecsenye, 2 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 1 evõkanál szezám mag, 1 evõkanál pirospaprika, 1-1 teáskanál majoránna, tárkony, 2-3 levél friss bazsalikomlevél, 1 rozmaringszál, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 evõkanál finomliszt, 2 dl fõzõtejszín, 1 evõkanál fekete olajbogyó, só, bors.

  • Csipkedett (levesbetét)

    Egy egész tojásból és kb. 80-100 g lisztbõl (a tojás nagyságától függõen) egy kevés sóval (friss fogyasztáshoz készítve só nélkül csináljuk!) kemény tésztát gyúrunk.

  • Sajtmártás

    Hozzávalók:

    3 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, darabka füstölt sajt, currypor, tárkony

  • Epres pezsgõ puncs

    A frissen elkészített és lehûtött gyümölcsteához adjuk hozzá az édes pezsgõt, ananászlevet és jól keverjük össze.

  • Narancsos darakrém

    Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg búzadara, 1 db tojás, 0,5 dl narancslé, 1 kk reszelt narancshéj, 1 kk rum, édesítõszer.

  • Almás rolád

    Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, 4 evõkanál forró víz, 1 csomag sütõpor, 3 dkg kakaópor. A töltelékhez: 80 dkg alma, 1 tojásfehérje, 15 dkg cukor, fél citrom, 5 dkg dió vagy mandula.

  • 5 perces süti

    Hozzávalók: 2 db tojás, 1 csomag sütõpor, 4 evõkanálnyi kakaó, 2 pohár tejföl,2 pohár liszt, 2 pohár cukor, ízlés szerint mehet bele:rum és darált dió.

  • Húsos gombaleves

    Húsos gombalevesFeldaraboljuk a vöröshagymát, a csirkemellet és a leveszöldségeket. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk felforrósított olajon, majd beletesszük az összetört fokhagymát és a megtisztított apróra vágott gombát. Körülbelül 5 percig pároljuk, majd felengedjük 2-3 liter vízzel. Beletesszük a megtisztított és összekockázott csirkemellet és a fűszereket. Körülbelül 15 perc forralás után hozzáöntjük a többi feldarabolt zöldséget is. Mielőtt teljesen megpuhulnak a zöldségek, ízlés szerint rakhatunk bele egy marék tésztát is, de anélkül is nagyon finom.

  • Karamella fagylalt

    Hozzávalók:

    2 dl tej, 3 dl tejszín, 0,5 dl víz, 15 dkg kristálycukor, 1 tojássárga, 3 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só

  • Garnéla kapormártással

    Hozzávalók: 25 dkg mélyhûtött garnéla, 4 paradicsom, 1 hagyma, 30 dkg hosszúszemû rizs, 4 dl tyúkhúsleves, 1/4 liter fehérbor, 1,5 dl tejszín, 1 csomó kapor, 1 csomag instant világos mártás, csipetnyi só, csipetnyi cukor, 2,5 dkg vaj, 5 dkg reszelt emmentáli sajt.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyu.

  • Húsleves sajtgaluskával

    Hozzávalók: 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás, 2 ek. Liszt, 2 dl tej, 1 ek. olaj, 1 tk delikát ételízesítõ, 2 db. knorr tyúkhúsleveskocka.

  • Eis-csokoládé

    Hozzávalók személyenként: 1-2 gombóc vanília fagylalt, 1,5 dl tej, 1 evõkanál csokoládészirup. Díszítéshez: tejszínhab, csokoládészirup.

  • Fekete ribiszkelé

    Hozzávalók: 1 kg fekete ribiszke, 8 dkg cukor, 10 dkg citromsav.

  • Fokhagymás-csípõs ketchup

    Hozzávalók: 2 kg jó érett paradicsom,10 gerezd fokhagyma, 10 dkg kristálycukor, 2 evõkanál csípõs mustár, 1 teáskanál õrölt fekete bors, 4 evõkanál 10%-os ecet, ízlés szerint só.

  • Hamuzsák

    Hozzávalók:

    64 darabhoz: olaj vaníliás porcukor A tésztához: 35 dkg liszt 25 dkg vaj 8 tojássárgája 1 mokkáskanál só 1 sütõpor A töltelékhez: 30 dkg porcukor 30 dkg darált dió 8 tojásfehérje

  • Vagdalt tyúkmell

    Hozzávalók: 60-70 dkg tyúkmell, 5 dkg füstölt szalonna, 2 zöldpaprika, 1 tojás, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 teáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.