2024.04.24. - György

Sonkapuding

Hozzávalók: 20 dkg fõtt, füstölt sonka, 1,5 dl tej, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 kiskanál mustár, só, õrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zsemlemorzsára öntjük a tejet, majd a tojások sárgáját is hozzákeverjük. A sonkát finomra daráljuk és a tejes morzsá­hoz adják, mustárral, õrölt szerecsendióval, és ha szüksé­ges, sóval ízesítjük, végül a fölaprított petrezselymet és a tojások fehérjébõl vert kemény habot is beleforgatjuk.

A masszát kivajazott õzgerincformába öntjük és vízzel telt tepsibe állítva elõmelegített sütõbe toljuk. 220°C-on 35-40 percig gõzöljük, majd hûlni hagyjuk, végül hûtõben legalább fél napig dermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve tesszük tálra.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!