rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Libamáj sütve

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg libaháj, 40 dkg libamáj, só, 3-4 gerezd fokhagyma.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A libahájat 2x2 centiméteres kockára vágjuk, és zsírjára süt­jük. A tûzrõl levéve a töpörtyût szûrõkanállal kiszedjük, a zsírt megsózzuk, beletesszük a libamájat, a megtisztított fokhagymagerezdeket.

    Lassú tûzön, lefedve kb. 20 percig sütjük, közben egy­szer-kétszer megfordítjuk. A megsült libamájat a zsírból ki­emelve egy megfelelõ nagyságú tálba tesszük és nehezék­kel lenyomva legalább egy napra behûtjük. Vékonyan föl­szeletelve tesszük tálra.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Badacsonyi mustos pecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 800g sertéscomb, 400 ml must, 1 db sárgarépa, 2 db zöldpaprika, 1 db petrezselyemgyökér, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, öröltbors, 80 g zsír, borókabogyó, 25 g liszt, só ízlés szerint.

  • Füstölt húsos gombaleves

    Füstölt húsos gombalevesA leveszöldséget alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk és a füstölt hússal együtt feltesszük főni. Ha a hús is és a zöldség is készre főtt, a húst kivesszük és külön tesszük. Néhány szép gombát megmosunk és enyhén sós vízben külön megfőzünk, majd kivesszük a léből és vékony szeletekre összevágjuk, majd beletesszük a leszűrt levesbe. Megvárjuk amíg felforr, ekkor hozzáadjuk a rizst is. Ha a rizs megfőtt, visszatesszük a felkockázott húst, utána ízesítjük sóval és tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

  • Bagdadi roston sült pisztráng

    Hozzávalók:

    6 pisztráng, 1/2 tcs. liszt, frissen õrölt bors, 1 tk. só, 1 ek. olaj, 15 dkg vaj felolvasztva, 3 ek. apróra vágott mogyoró, 1/2 ek. citromlé, 1-1 ek. finomra vágott petrezselyem és zellerlevél, csipet reszelt szerecsendió

  • Ördögpirula

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt
    10 dkg zsír
    5 tojás
    2 dl forró víz
    1 csipet só

  • Színes zöldségek rétegezve

    Hozzávalók: cukkini, patiszon, kaliforniai paprika, paradicsom, gomba, krumpli, bazsalikom, oregánó, ételízesítõ, olaj.

  • Házi Baileys

    Hozzávalók: 1.2 liter tejszín, 1/2 liter rum, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg porcukor, 1 csomag mogyorós cappuccino.

  • Gyümölcsöntet

    Hozzávalók: 50 dkg gyümölcs, 6-8 dkg cukor, 1/2 dl víz.

  • Vadgesztenye

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 2 ek. rum, 1 cs. gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, tej.

  • Balatoni halerõleves ikrával

    Hozzávalók: 500 g ponty (vagy apróhal), 100 g vöröshagyma, 100 g vegyes zöldség, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 20 g ételízesítõ, 1 db halászlékocka, só, csípõs paprika, 1 dkg pirospaprika, 250 g ikra, 1 tojásfehérje.

  • Narancsos kuglóf

    Hozzávalók:

    - 25 dkg margarin
    - 30 dkg liszt
    - 15 dkg cukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 4 egész tojás
    - csipet só
    - 1-1 kávéskanál reszelt citrom és narancshéj
    - 2 evõkanál citromlé
    - 5 evõkanál narancslé
    - 1 kk. sütõpor

  • Egészben sült, töltött csirke

    Egészben sült, töltött csirkeMár a tisztításnál ügyeljünk arra, hogy bőre szét ne szakadjon! Kezünkkel ügyesen a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a comb- és a mellehúsától. A csirkét kívül- belül gyengén besózzuk, kevés majoránnával fűszerezzük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, jól szétmorzsoljuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke elkapart máját, a zsemlét, a nyerj tojást, sót, borsot, apróra vagdalt zöldpetrezselymet. A tölteléket egyenletesen a bőr alá töltjük, egészen le a comb tövéig, amíg a bőr fel van nyitva, vagy a csirke hasüregébe nyomkodjuk, a nyílást a végén összetűzve.

  • Károlyi saláta

    20 dkg burgonya, 10 dkg kovászos uborka, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 1 fej saláta, 2 keménytojás, só, fél liter tartármártás.

  • Rizses húsgombóc

    Hozzávalók:

    1 dl rizs, 20 dkg darált sertéshús, l tojás, 1 kicsi doboz paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1-1 mokkáskanál szárított bazsalikom, kakukkfû és rozmaring, ízlés szerint só és kevés cukor

  • Almás csirke

    Hozzávalók:

    4 csirkemellfilé, 2 alma, 2-2 evõkanál olaj és konyak, 3 dkg vaj, 1-1 teáskanál cukor és mustár, 2 dl tejszín, õrölt bors, só

  • Petrezselymes húsgombócok

    Hozzávalók:

    50 deka darálthús, 2 hagyma, 1 tojás, só, bors, 1 ek mustár, 1 db leveskocka, 2 babérlevél, 4 szem bors, 2 szem borokabogyó, 2 cikk fokhagyma, zsemlemorzsa, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem, 1 ek vaj, 1, 5 ek liszt, kevés citromlé, 1 kis üveg kapribogyó, 1 kk cukor, 2 dl tejföl

  • Csiki gulyás

    Hozzávalók: 40 dkg marhabélszin, 1 fej hagyma, 1 ek zsír, 1 ek paprika, 1 gerezd fokhagyma, kömény, fél kg savanyúkáposzta, 3 dkg rizs, tejföl.

  • Körözött köleskásából

    Hozzávalók: 10 dkg köles, 4 dl tej, 10 dkg Rama margarin, 1-1 evõkanál paprika- krém és mustár só, õrölt bors, 1 mokkáskanál köménymag ,2 gerezd fokhagyma, 1-1 csokor petrezselyem és metélõhagyma.

  • Kapros-juhtúrós galuska

    Hozzávalók:

    2 tojás, 25 dkg finomliszt, só, víz, 1 ek vaj, 1 csokor friss kapor, 15-20 dkg juhtúró, 1 dl tejföl

  • Magyaros sült oldalas

    Hozzávalók: 1 kg sertés oldalas, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, köménymag, olaj.

  • Cigánypecsenye

    Cigánypecsenye2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve minimum 1-2 órára a hűtőgépbe tesszük. Fél bögrényi lisztet összekeverünk egy csapott evőkanál pirospaprikával. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a lisztben. Felhevített olajon a lisztbe forgatott hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. Egy tepsi alját kiolajozzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, karikákra vágjuk, megforgatjuk a karikákat a paprikás lisztben, és a kiolajozott tepsi aljába szórjuk őket.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...