rss
  • Libamáj sütve

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg libaháj, 40 dkg libamáj, só, 3-4 gerezd fokhagyma.

    A libahájat 2x2 centiméteres kockára vágjuk, és zsírjára süt­jük. A tûzrõl levéve a töpörtyût szûrõkanállal kiszedjük, a zsírt megsózzuk, beletesszük a libamájat, a megtisztított fokhagymagerezdeket.

    Lassú tûzön, lefedve kb. 20 percig sütjük, közben egy­szer-kétszer megfordítjuk. A megsült libamájat a zsírból ki­emelve egy megfelelõ nagyságú tálba tesszük és nehezék­kel lenyomva legalább egy napra behûtjük. Vékonyan föl­szeletelve tesszük tálra.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vörös puncs

    Hozzávalók: Fél liter víz, 20 deka kristálycukor, 1 szem szegfûszeg, kevés fahéj, 1 öveg vörösbor, fél citrom-, fél narany leve, negyed liter rum.

  • Bolognai makaróni (Maccheroni bolognese)

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is), 40 dkg sûrített paradicsom, 2 közepes hagyma, 10 dkg szalonna, 1 kk paprika, bors, oregano, só, 5 ek cukor, 3 ek olaj, fél kiló csõtészta, 20 dkg reszelt sajt.

  • Lencse fõzelék

    1/2 liter lencsét kiválogatunk, jól megmosunk, úgy mint a babot föltesszük, de a lencsének jóval kevesebb idõ kell a fõzéshez mint a babnak.

  • Tejfeles tormamártás

    Ezt úgy kell készíteni, hogy például nyolc személyre való mártáshoz fél liter vizet tegyünk forrni cserép vagy porcelán edényben, azután reszeljünk meg tisztított tormát annyit, hogy egy személyre egy kanálnyi jusson; tegyük ezt forrni diónyi cukorral és megfelelõ mennyiségû kevés sóval forró-vízbe.

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók: 2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

  • Cukkínikrém-leves

    Hozzávalók: 1 db kisebb cukkíni, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál vegeta, 4 szelet kenyér, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi vaj;

  • Tejszínes kukorica

    A hagymát vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, majd a vajon párold üvegesre. Ezután add hozzá a kukoricát, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és öntsd le a tejszínnel. Csak annyira melegítsd fel, hogy ne forrjon.

  • Sertéskaraj töltött tojással

    Hozzávalók:

    - 4 fõtt tojás
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 dkg vaj
    - 2 dl tejföl
    - só
    - 1 mokkáskanál grill fûszerkeverék
    - õrölt bors
    - 4 evõkanál olaj
    - 60 dkg sertéskaraj

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Csirkecomb székely módra

    Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!), 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 3 dl tejszín, 1 teáskanál citromfû, 1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál szárított tárkony), 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Darás metélt

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg búzadara.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Fonott mákos kalács

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 10 dkg margarin, 3 ek olaj, 3 ek cukor, 15 db édesítõszer, 2,5 dkg élesztõ, tej.

  • Paradicsomos zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 60 dkg konzerv zöldbab, 2 evõkanál ketchup, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál 5%-os ecet, 2 késhegynyi õrölt feketebors, 1 csomó metélõhagyma, só.

  • Lecsós sertésszelet

    Hozzávalók: 10 szelet 8 dekás karaj, 2 dkg só, 5 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 1 kg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom.

  • Petrezselymes újburgonya

    A megkapart burgonyát karikákra vágjuk, és a forró vajban megsózva, a saját levében puhára pároljuk. Idõnként megkeverjük, nehogy odakapjon. Tálalás elõtt 1-2 perccel hintjük rá a megvagdalt zöldpetrezselymet.

  • Rumos-szilvás rétes

    Hozzávalók: fél kg szilva, 15 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg cukor, 1 dl rum, 1 dl víz.

  • Mandarinos kacsa

    Hozzávalók:

    - 2 db kacsamell
    - 1 evõkanál olívaolaj
    - 1.2 dl mandarinlé
    - 5 db mandarin
    - 5 dl csirkealaplé
    - 1 kis csokor kakukkfû
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 0.5 fej kelkáposzta
    - só

  • Sissy torta

    Hozzávalók: A tésztához: 7db tojás sárgája, 60 g porcukor, (kihabosítani) 7 db tojásfehérje, 60 g kristálycukor,(kemény habnak) 70 g liszt, 10 g sütõpor, 70 g pirított darált mandula. Krémhez: 50 g vaníliás pudingpor, 500 ml tej, 150 g kristálycukor, 10 g vaníliás cukor. Díszítéshez: 150 g étcsoki, 50 g pirított mandula, 50 ml Sissy krémlikõr.