rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sonkás hagyma

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 szál vastag póréhagyma, 15 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 2 evõkanál liszt, 1 tojás, késhegynyi õrölt szerecsendió, só és törött bors ízlés szerint.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A póréhagymát megtisztítjuk, és kétcentis darabokra vágjuk. Forrásban lévõ sós vízbe dobva 5 percig fõzzük, majd szûrõlapáton lecsöpögtetjük. Közben a sonkát ledaráljuk vagy apróra vágjuk. A maradék vajat megolvasztjuk, felhevítjük benne a lisztet, majd hozzáöntjük a tejet és simára keverve sûrûre fõzzük. Közben sóval, borssal, szerecsendióval fûszerezzük.

    A tûzrõl levéve állandó keverés közben hozzáadjuk a darált sonkát, azután hûlni hagyjuk. Ha langyosra hûlt, beleöntjük a habosra felvert tojást és jól kikeverjük. Egy kerek tûzálló tálat kivajazunk, kis sonkakrémet kenünk az aljára, ezt megszórjuk a fõtt hagymával, majd újabb krémréteg után a maradék hagyma következik.

    A tetejét egyenletesre simítjuk, és elõmelegített, forró sütõben közepes lángon 20 percig sütjük. A tálban cikkekre vágjuk; pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük.

  • Böjti bableves

    Hozzávalók: 20 dkg száraz bab, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 1 fej foghagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 egész burgonya, só, pirospaprika.

  • Céklás húsgombóc

    Hozzávalók:

    - 3 db közepes cékla
    - 1 ek olívaolaj
    - 1 tk köménymag
    - 1 salotta hagyma
    - 25 dkg sertés darálthús
    - 2 dkg zsemlemorzsa
    - 1.5 dl tejföl
    - fél citrom reszelt héja
    - 1 ek aprított kapor

  • Sajtos-kapros galuska

    Hozzávalók: 10 dkg parmezán (jellegû) sajt, 2 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 1 csapott ek sütõpor, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1-1,5 dl tej, 1 ek tejföl, 1 ek burgonyapehely, 1 mk törött fehér bors, 1 cs friss (vagy 1 tk szárított) kapor, 1 csapott teáskanál só.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 1 csésze lencse, 1 evõkanál rizs, 5 bögre forró víz, 1 nagy hagyma, 1 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa (paszternák), 1 babérlevél, só, késhegynyi fehér bors, 2 szegfûszeg, 2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 4 teáskanál vaj (margarin), 2 kis darab fahéj, 1 csapott evõkanál kukoricaliszt, 1 csésze tej, pirított zsemle vagy kenyérdarabkák.

  • Ínyenc frankfurti leves

    Ínyenc frankfurti levesA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük. Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség,
    1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Csirkepaprikás

    Hozzávalók: 8-10 szelet csirkehús, 10 dkg szalonna, 1-2 fej hagyma, paprika olaj, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 0,3 tejföl, fokhagymaolaj, só, csirkemáj.

  • Mustáros kakasmell

    Hozzávalók:

    1 kakas melle (kb. 60-80 dkg), só, 3 dl olaj, 6 ek. mustár, 1 késhegynyi bors, 4-5 szegfûszeg, 2 kis fej vöröshagyma

  • Tarhonyaleves

    Hozzávalók:

    10 dkg tarhonya, 20 dkg burgonya, 3 evõkanál lecsó, 3 dkg szalonna, 1 fej vöröshagyma, zellerzöld, fûszerpaprika, õrölt bors, só

  • Citromszelet

    Hozzávalók:

    2 egész tojás, 14 dkg ráma, 14 dkg cukor, 1 citrom héja, 5 dkg mazsola vagy apróra vágott dió, 28 dkg liszt, 20 dkg porcukor, fél citrom leve, 1 kanál rum, másfél kanál víz

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Török rizsleves alap

    Hozzávalók: 1 liter tyúkleves, fél evõkanál vaj, 3 evõkanál rizs.

  • Sztrapacska

    A fozovizet megsózzuk és felforraljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, zsírját egy lábasba szurjük. A burgonyát megtisztítjuk, és finom reszelon lereszeljük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást, sózzuk. A masszát deszkára tesszük és késsel a forrásban levo vízbe szaggatjuk, és addig fozzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszurjük, leöblítjük, jól lecsepegtetjük, majd a szalonna zsírjában felforrósítjuk, tetejére szórjuk a juhtúrót, meglocsoljuk tejföllel, erre tesszük a kisütött szalonnát, és sütoben összemelegítjük. Salátát illik hozzá adni.

  • Vegyes gyümölcs leves

    Hozzávalók:

    20 dkg ringló, 50 dkg meggy, mazsola, 1 csomag vanília pudingpor, egész fahéj, szegfûszeg, tejföl

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors;

  • Bélszín szardellás mártásban

    Hozzávalók: 4 bélszínszelet, 3 dkg vaj, 2 evõkanál olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 db paradicsom, 1 dl sherry (Héliosz), 1 evõkanál szardellapaszta (só nem kell bele, mert a szardellapaszta nagyon sós!).

  • Francia almatorta

    Hozzávalók: 200gramm liszt, 100gramm vaj, 3 evõkanál kristálycukor, vanílliáscukor, só, alma.

  • Tárkonyos csirkeraguleves

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 1 kanálnyi kacsazsír, ½ kg gyorsfagyasztott sárgarépa-borsó keverék, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi só, 3 dl fõzõtejszín, 1 citrom leve, 3 közepes krumpli, 1 kiskanál szárított tárkony, kevés õrölt bors.

  • Karottás sertéstokány

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evõkanál liszt, só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...