rss
  • Húsvéti sonkaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök), 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl száraz vörösbor, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evõkanál natúr reszelt torma, 1 púpozott teáskanál liszt.

    loading...

    A füstölt húst elõzõ nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatólevet leöntjük róla, és 2 l friss vízben tesszük fel fõni. Ha felforrt, kis lángon addig fõzzük, amíg annyira megpuhul, hogy a villa hegye könnyen beleszalad. Levébõl kivéve nagyon éles késsel - rostjaira merõlegesen - kockákra vagdaljuk. (Azért kell nagyon éles kés, mert a meleg sonkát nehéz szeletelni.)

    A sonkalébe beletesszük az összes megtisztított és vékony hasábokra vagdalt vegyes zöldséget, a hagymát és a sonkakockákat. Ha a zöldség is megfõtt, akkor a lisztet simára keverjük a borral, a tejföllel és a tejszínnel, beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet, és a forrásban lévõ levest behabarjuk vele.

    Tálaláskor a natúr reszelt tormára merjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kovászos uborka

    Hozzávalók: uborka, só, kapor, fokhagyma, kenyér.

  • Cukorborsó fagyasztva

    A cukorborsót megtisztitjuk, és 5-6 percig fõzzük.Ha levesnek szánjuk, akkor 4-5 bébisárgarépával együtt fõzzük.

  • Lasagnetészta (egyszerû)

    Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 4 tojás, só.

  • Házi lúdlábtorta

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - meggybefõtt

    A bevonáshoz:

    - 20 dkg étcsokoládé

    A krémhez:

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 4 evõkanál kristálycukor
    - 1 csomag (4 dkg) csokoládés pudingpor
    - 3 dl tej
    - 20 dkg margarin

    A töltéshez:

    - 35 dkg magozott meggybefõtt

    A forma kikenéséhez:

    - finomliszt
    - margarin

    A tésztához:

    - 1 csapott evõkanál keserû kakaópor
    - 3 evõkanál finomliszt
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 3 db tojás

  • Pussy Foot

    Hozzávalók: 2cl grenadine, 6cl narancslé, 6cl ananászlé, 6cl grapefruitlé, 1cl citromlé.

  • Tárkonyos malacleves

    Hozzávalók: 40 dkg malachús, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 csomag tárkony, 1 dl tárkonyecet, 2 dl tejföl, 5 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 5 dkg kiskocka tészta, só, bors.

  • Gombaleves

    Hozzávalók: 1 l víz, 45 dkg gomba, margarin, kiskanálnyi liszt, közepes fej hagyma, 2
    evõkanál fõtt rizs, petrezselyem, bors, só, pirospaprika, tejföl.

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Rumos csokis csiga

    Rumos csokis csigaAz élesztőt kevés cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a tésztához a többi hozzávalót és egy tálban jól eldolgozzuk, majd a közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztős tejet. A tésztát jól kidolgozzuk, felemeljük, liszttel megszórjuk az edényt, majd a tésztát visszatesszük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, jól összedolgozzuk a töltelékhez a cukrot és a margarint. Kicsit habosítjuk, hogy könnyen kenhető legyen. Belekeverjük a narancshéjat és a rumaromát - persze lehet eredeti jamaikai rummal is készíteni.

  • Töltött tojás (körözöttel)

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 12 dkg Körözött 1, szezonzöldségek a díszítéshez.

  • A prosztata védelmében

    A prosztata daganatos megbetegedései világszerte a vezetõ halálokok közé tartoznak. Ugyanakkor arra is van tudományos bizonyíték, hogy a prosztata normális mûködését segítheti, ha a megfelelõ ételekbõl többet fogyasztunk, az ártalmasakat pedig elkerüljük.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra. Keverd össze a paprikát, hagymát, a kihült rizst és csirkét, majd locsold le az olajból ecettel, borssal és tört fokhagymával készített páclével. Jól keverd össze, majd 1-2 órát érleld hûtõszekrényben.

  • Mozzarellás ízbomba

    Tûzálló tálba öntök egy kis olívát, rá egy sor lebõrözött, felkarikázott paradicsomot.

  • Csõben sült gombás paradicsom

    Hozzávalók: l kg paradicsom, l-2 vöröshagyma, 25 dkg gomba, l5 dkg bacon szalonna, l5 dkg ementáli sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, l dl tejszín, só, bors, zsályalevél, szerecsendió, fokhagymás vaj.

  • Sült cukkini (Kabak kizartmasi)

    Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

  • Adonis

    Keverõpohárban jéggel készítjük, koktélos pohárba szûrjük, és citromszelettel díszítjük.

  • Tonhalas tészta

    Hozzávalók:

    - 2 személynek:
    - 25 dkg tészta
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg feta sajt
    - 1 nagy csokor petrezselyem
    - 1 konzerv tonhal

  • Olasz gombaleves

    Hozzávalók: fél kg vargányagomba, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Barackleves hidegen

    Barackleves hidegenA barackot megmossuk és a héját le hámozzuk majd fel kockázzuk.Egy lábosba tesszük és körülbelül egy liter vízzel felöntjük,bele tesszük a szegfűszeget,fahéjat,és fel forraljuk amíg a barack megpuhul. Egy nagyobb tálba bele tesszük a tejfölt a lisztet és a tejszínt, majd turmixgéppel jól össze keverjük.Ha ez kész bele merjük a barackot,de a szegfűszeget meg a fahéjat előtte ki kell szedni, ha őrölt akkor nem számít,majd szép lassan össze turmixoljuk az egészet. Az így elkészült levest kihűtjük és már fogyasztható is tegyünk a tetejére tejszínhabot úgy még finomabb.

loading...