rss
  • Boronkai marhahúspástétom

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 12 személyre: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre fõz­ve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna.

    A leveszöldségeket megtisztítjuk és a nagyobb darabokra vágott marhahússal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára fõzzük. Kissé kihûtjük, majd a húst és a zöldséget a lébõl kiemeljük, lecsöpögtetjük, és a két fõtt tojással meg a hagymával együtt ledaráljuk. (A lébõl aszpikot készíthe­tünk.) Hozzáadjuk a két tojássárgáját, a lisztet, sóval; õrölt borssal és curryvel fûszerezzük, végül beleforgatjuk a két tojásfehérjébõl vert habot.

    A masszát vastagon kivajazott; hosszúkás formába simítjuk, a tetején hajszálvékony szalon­naszeletekkel egyenletesen beborítjuk. A formát vízzel telt tepsibe állítjuk és elõmelegített sütõben 220~C-on 45-50 perig gõzöljük. Ha kissé kihûlt, hûtõben megdermesztjük. A formából kiborítva szeleteljük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Juhtúróval töltött gomba

    Hozzávalók :

    6-8 db nagyobb gomba, 15 dkg juhtúró, 3 ek. kanál tejföl, 1 szál újhagyma, 3-4 szelet baconszalonna, kakukkfû, só, bors

  • Különleges csontleves

    Hozzávalók:

    1 csirke csontváza (maradék hússal rajta), 75 dkg sertés orjacsont, 50 dkg sonkacsont vagy marhacsont, 2 l víz, 2 teáskanál só, 2 teáskanál szárított garnélarák

  • Babéros rizsestál

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 50 dkg zöldpaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 6 dl tejföl, 1 citrom leve, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál mustár, 1 mokkáskanál õrölt babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Süllõ fokhagymás fûszervajjal

    Hozzávalók: három süllõ, 10 dkg vaj, 5 gerezd fokhagyma, só.

  • Töltike – szõlõ vagy tormalevélbõl

    Hozzávalók: 60-70 dkg darált sertéshús, kb 1 szûk bögre rizs (vagy gersli, vagy kukoricadara), 1 tojás, 6-8 cikk fokhagyma, 1 hagyma, másfél kg hordóskáposzta (vagy egy fej édeskáposzta), szükség szerinti mennyiségû szõlõ vagy tormalevél, 1 kisdobozos parpüré (vagy 3-4 paradicsom), só, bors, pirospaprika (+ételízesítõ vagy leveskocka), kanál zsír, púpos kanál liszt, kapor, egy kis ág csombor/borsikafû, ha szárított csapott mokkáskanálnyi (elhagyható), tejföl (elhagyható).

  • Egyszerû gofri

    Hozzávalók: 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1/2 l. tej, 50 dkg liszt, 1 sütõpor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom.

  • Túrós bukta

    Túrós buktaA lisztet összegyúrjuk a zsírral, a cukros tejben megkelesztett élesztővel, a sóval, és annyi tejjel dagasztjuk be, hogy könnyű tésztát kapjunk. 2-3 óra hosszat kelesztjük, majd félujjnyi vastagra nyújtjuk, és egyforma, négyzet alakú lapokra vágjuk. A tojássárgáját simára keverjük a porcukorral meg az áttört túróval, beletesszük a tojás habbá vert fehérjét, a reszelt citromhéjat meg a mazsolát, és mindegyik tésztalapra teszünk a töltelékből 1-1 halommal. A tészta négy csücskét összefogjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és akkor tesszük a sütőbe, amikor begyújtottuk.

  • Hókenyér

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál kókuszreszelék, 1 tojás, 20 dkg háztartási keksz. A tálaláshoz: kókuszreszelék.

  • Sellõ ital

    Hozzávalók: 2dl hideg tej, 1 teáskanál kávépor (neskávé), 2 evõkanál kakaópor (cukrozott), 3 teáskanál cukor.

  • Kókuszos-csokoládés-meggyes muffin

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt, 4 dkg kókuszreszelék, 6 dkg cukor, 1 tojás, 2 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj + kevés olvasztott vaj a muffintepsi kikenéséhez, 3 tk sütõpor, 0, 5 tk szódabikarbóna, csipet só, 1 csésze (2, 5 dl) lecsöpögtetett megybefött, 0, 5 csésze (1, 2 dl) apróra vágott fözöcsokoládé

  • Sajtos lencsekrémleves

    Hozzávalók: fél kiló lencse 20 deka füstölt sajt 1 dl olaj 2 fej vöröshagyma 3 dl tejszín vagy joghurt 3 evõkanál mustár fokhagyma, só, babérlevél.

  • Kukoricalepény

    Mérjünk ki 25 dg friss kukoricalisztet. Öntsünk rá 3 dl forró tejet, jól dolgozzuk össze, és hagyjuk állni néhány órán át, hogy megduzzadjon. Ezt követõen adjunk hozzá 1 tojássárgáját, 8 dg olvasztott mézet, 2 dg olvasztott vajat, 1 csapott kávéskanál szalalkálit, egy csipetnyi sót, 1 citrom reszelt héját, és keverjük simára.

  • Magyaros tojássaláta

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 2 ek lecsó, 1/2 mk pirospaprika, 3 dl tartármártás, 1 ek vágott metélõhagyma.

  • Tepsis vaddisznóbélszin

    Hozzávalók: 60 dkg. vaddisznó bélszin, 4-6 szál sárgarépa, 40 dkg. zöldborsó, 80 dkg. burgonya, 3 - 4 evõkanál étolaj, 2 dl. tejföl, 5-6 dkg. füstölt sajt, só;

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, S dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Fokhagymás-csípõs ketchup

    Hozzávalók: 2 kg jó érett paradicsom,10 gerezd fokhagyma, 10 dkg kristálycukor, 2 evõkanál csípõs mustár, 1 teáskanál õrölt fekete bors, 4 evõkanál 10%-os ecet, ízlés szerint só.

  • Kínai cukkinis tészta

    Hozzávalók: 40 dkg kínai tészta, 2 ek apróra vágott fokhagyma, 1 ek apróra vágott gyömbér, 4 ek (szezám)olaj, 20 dkg sertéshús, 1 hagyma, 1 csomag újhagyma, 1 közepes cukkini, 5 ek szójaszósz, 2 tk cukor, 1 chili.

  • Rakott hústorta

    Hozzávalók: 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 doboz 1/2 kg-os vagdalthús-konzerv. 2 tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál búzadara, 1 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, só és törött fekete bors ízlés szerint.

  • Töltött krumplik

    Töltött krumplik10 db közepes burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, kettévágjuk és kiskanállal kiszedjük a közepét és megsózzuk őket. Elkészítjük a besamell mártást : vajat olvasztunk ,lisztet adunk hozzá, és tejjel vagy tejszínnel simára keverjük. Ételízesítővel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. Egy edénybe teszek fél doboz kukorica konzervet és fél doboz zöldborsót, valamint apróra vágott és már előre megpirított szalonnát. Ezt leöntöm a besamell mártással úgy,hogy ne legyen túl folyós.

  • Tejfölös-mustáros krumplisaláta

    Hozzávalók: 5-6 adaghoz: 1,5 kg burgonya, 25 dkg bacon, 7,5 dkg mustár, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tejszín, 6 dl tejföl, 1 tasak Steak fûszerkeverék, snidling vagy lilahagyma.