2025.12.12. - Gabriella

Epersörbet

Hozzávalók: 30 dkg eper, 1 evõkanál frissen csavart citromlé, 1 citrom reszelt héja, 1-2 evõkanál méz.
Az epret megmossuk, lecsumázzuk, majd a citromlével turmixoljuk. A citromhéjat beleszórjuk, a mézzel édesítjük.

Egy mûanyag tálba öntjük, lefedjük, és a mélyhûtõbe állítjuk. Kb. 4 óráig hagyjuk fagyni, amíg a széle jeges, a közepe pedig kásás nem lesz. Ezután ismét turmixoljuk, és 1 percre a fagyasztóba visszatesszük. Végül a mélyhûtõbõl kiemeljük, és néhány percig hagyjuk állni szobahõmérsékleten, majd még egyszer átkeverjük. Ezután kelyhekbe szûrve, citromkarikákkal és alaposan megmosott, lecsumázott, cikkekre vágott eperszemekkel díszítve szívószál kíséretében kínáljuk.

Kellemes italozást!