2024.04.19. - Emma

Rakott halfilé

Hozzávalók: 4 vörös sügérfilé vagy hekk, (egyébként kb. 20 dkg), só, õrölt bors, 1/2 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 8 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 8 ek tejszín, 2 kk paradicsompüré, 4 dkg vaj, vaj a tûzálló tál kikenéséhez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy tûzálló tálat kivajazunk. A halszeleteket lemossuk, szárazra töröljük, megsózzuk és megborsozzuk. A tálba fektetjük, és a citromlevet egyenletesen rácsepegtetjük. A petrezselymet megmossuk, megszikkasztjuk, és a szárakról leszedett leveleit felaprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

A sütõt 220 C-ra elõmelegítjük. A zsemlemorzsát a petrezselyemmel, a fokhagymával, a tojással, a tejszínnel és a paradicsompürével elkeverjük. Sóval és borssal ízesítjük. A zsemlemorzsás masszát a halszeletekre terítjük, a vajdarabkákat rámorzsoljuk, és az egészet a sütõbe tolva (gáz 4-5 fokozaton) 15-20 percig sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!