rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tejfeles tormamártás

  • Share on Tumblr

    Ezt úgy kell készíteni, hogy például nyolc személyre való mártáshoz fél liter vizet tegyünk forrni cserép vagy porcelán edényben, azután reszeljünk meg tisztított tormát annyit, hogy egy személyre egy kanálnyi jusson; tegyük ezt forrni diónyi cukorral és megfelelõ mennyiségû kevés sóval forró-vízbe.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Készítsünk hozzá személyenként egy kanál tejfelbõl és egy kávéskanál lisztbõl habarást; ezt egy nagyobbacska edénybe tegyük és keverjük el a forró tormás vízzel; hagyjuk pár percig forrni, azután helyezzük gyenge meleg helyre tálalásig, mert ez is hamar meghígul a forró helyen és akkor elromlik.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Saslik vesepecsenyébõl

    Hozzávalók: 60 dkg vesepecsenye, 2 evõkanál olaj, 2 fej hagyma, 1 citrom, 1 evõkanál apróra vágott kapor, só, õrölt bors, néhány csepp ecet;

  • Cukkinis rakott tészta

    Cukkinis rakott tésztaA tésztát kifőzzük, leöblítjük, félretesszük. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. 5 dkg vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (világos vajas rántás tejjel kiforralva/, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.) A maradék vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük az összepréselt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a kiengedett parajt. Sózzuk, borsozzuk. 8-10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ha felforr, levesszük a tűzről és belekeverjük a kifőtt tésztát, tepsibe, vagy jénaiba terítjük.

  • Gesztenyés kifli

    Hozzávalók:

    - 25 dkg liszt
    - 3 tojássárgája
    - 12 dkg margarin vagy 8 dkg zsír
    - kb 1-2 kanál tejföl
    - 25 dkg gesztenyemassza
    - rum
    - porcukor és vaníliás cukor a forgatáshoz

  • Káposztás galuska

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 2 tojás, 2 evõkanál búzadara, 3-4 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál csombor.

  • Magos-burgonyás pogácsa

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 25 dkg burgonya, 45 dkg liszt, 25 dkg vaj/ margarin, 2 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 10 dkg tisztított napraforgómag, 1 tojás a kenéshez.

  • Gombás burgonyaszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg fõtt burgonya, 2 púpozott ek. gombalevespor, 3 dl tej, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött feketebors, olaj.

  • Erdélyi fokhagymaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj;

  • Savanyú káposzta pulykamellel

    Hozzávalók: 40 dkg pulykamellfilé, 1 hagyma, 40 dkg savanyúkáposzta, só, pirospaprika, majoranna, babérlevél, kömény, kevés olaj, tejföl.

  • Töltött csirke

    Hozzávalók:

    1 csirke (kb.1,5 kg), 4 kemény tojás, 2 közepes hagyma, 15 dkg sampinyon gomba, 1 nagy csokor petrezselyem, a csirke mája, 60 dkg vegyes leveszöldség, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 10 dkg búzadara, 1 tojás, 5 dkg szeletelt szalonna (bacon), 1-1 mokkáskanál szárított majoránna és kakukkfû, 1 dl száraz fehérbor

  • Rizses lecsó debrecenivel

    Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanál pirospaprika, 2 pár debreceni, 12 dkg rizs, só.

  • Tejes bableves

    Hozzávalók:

    1 evõkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfû, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, õrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karalábé

  • Bécsi császármorzsa

    Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 5 tojás, Fél liter tejszín, csipetnyi só, 2 dkg cukor, 6 dkg vaj, 1 cs vaniliáscukor, 4 dkg mazsola, 2 cl rum, 20 dkg párolt szilva, 3 dkg mandula.

  • Zöldséges sajtburger

    Hozzávalók: 20-20 dkg sárgarépa és karfiol, 1 paradicsom, 2 evõkanál majonéz, 15 dkg reszelt ementáli sajt, 4 szezámmagos hamburgerzsemle, õrölt bors, só.

  • Harcsapörkölt

    Hozzávalók 5 személyre:

    1 kg 40 dkg harcsa, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg rétesliszt, 5 dkg tejföl, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, babérlevél, húsleveskocka

  • Kakaós gesztenyetorta

    Kakaós gesztenyetortaHagyományos módon elkészítjük a kakaós piskótát. Készen kapható gesztenye masszából kis golyókat készítünk a közebébe rumos meggyet rakjunk, 32 db golyó fog kelleni, amiket hűtsünk le. A krémet pudingporból és kb. 1 dl tejből pépet készítünk. Majd a maradék tejhez öntsük hozzá a cukrot és forraljuk fel. Forrás után állandó keverés mellett öntsük bele a pépbe, ha jól besűrűsödött és egy kissé lehűlt, belekeverjük a tojássárgákat. Ha a krém teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarint, gesztenyemasszát, a rumot, porcukrot és habosra keverjük.

  • Sajtos-sonkás gombaleves

    Hozzávalók:

    15 dkg gomba, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg gépsonka, 6 dl csirkehúsleves (leveskockából is jó), 1 dl tejszín, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál liszt, ízlés szerint õrölt fehér bors, szerecsendió és só.

  • Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.

  • Gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 20-20 dkg rizs és cukor, 6 dl tej, 2 dl tejszín, fél citrom héja, 30 dkg gyümölcs vagy befõtt, 0,5 dl málnaszörp, só.

  • Kókuszos kocka

    Kókuszos kockaA tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet. A masszát a tepsibe öntjük, és középső bordamagasságon 35-40 percig sütjük (tűpróbáig). 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd kiborítva hagyjuk az egészet kihűlni, és 4x4 centis kockákra vágjuk. A mázhoz simára keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóporral, apránként hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk.

  • Kókuszos kocka marcipánosan

    Kókuszos kocka marcipánosanA kekszet ledaráljuk, összekeverjük a kókuszreszelékkel és a darált dióval. A vajat és cukrot egy hőálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetjük, míg olvadni nem kezd, majd hozzáadjuk a kakaóport, a felvert tojást, és pár percig tovább kevergetjük. A gőzről lehúzva apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a rumaromát, majd egynemű masszává keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe nyomkodjuk, a tetejét amennyire csak tudjuk lesimítjuk, és letakarva egy órára hűtőbe tesszük. A kekszes alap tetejét befedjük a porcukros deszkán kinyújtott marcipánnal és rányomkodjuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...