Hozzávalók: 2 csésze rizs, 2 bögre víz, 2 babérlevél, 1 nagy hagyma, 1 teáskanál õrölt fûszerkeverék, 1 teáskanál vöröscsilipor vagy erõs piros paprika, 1 csésze tej, 2 evõkanál házi készítésû sajt (panír), 25 dkg gomba, 6 evõkanál ghí vagy vaj, 1 sárgarépa, 1 teáskanál só, 3-4 evõkanál kesúdió vagy dió.
Mossuk meg és áztassuk a rizst egy óráig. Készítsünk 2 bögre zsíros tejbõl és 1/2 citrom levébõl panírt. Vágjuk apró kockákra és ghíben süssük világosbarnára a sajtdarabkákat.
Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a babérleveleket. Öntsük fel vízzel, sózzuk meg és forraljuk fel. Adjuk hozzá a rizst, az apróra vágott répát, a felszeletelt gombát és az õrölt fûszereket. Ha megpuhult a zöldséges rizs pörkölt kesudióval vagy dióval díszítve forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!