rss
  • Hagyma saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: hagyma 2 fej, zöldpaprika 0.5 kg, sós ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka.

    Hagymát kettõbe vágva vékonyra felszeljük, zsírban megpároljuk paprika szeletekkel. Ha puha, tálra tesszük, és leöntjük sós ecetes vízzel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kaviáros falatok

    Hozzávalók 8 személyre (kb. 40 darab): 4 db kifli, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája, 10 dkg kaviár, 2 db ecetes uborka, 1 citrom.

  • Rakott burgonya fûszerekkel

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 1 kis doboz paradicsompüré, 5 dkg vaj, 1 kg burgonya, szerecsendió, babérlevélpor, só, feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj.

  • Orthorexia nervosa - Betegesen egészségesek

    Az egészséges táplálkozás is lehet káros? Igen, derül ki osztrák szakemberek kutatásainak eredményeibõl.

    A kutatók egy új - eddig még nem hallott - étkezési rendellenességrõl számoltak be, melynek neve orthorexia nervosa.
    Azokat illetik ezzel az elnevezéssel, akik már betegesen arra törekednek, hogy mindig "helyesen" táplálkozzanak.

  • Csirkehússaláta szõlõvel (francia)

    Hozzávalók: 50 dkg sült csirkehús, 25 dkg feketeszõlõ, 40 dkg burgonya, 6 szál újhagyma, 5 dkg mazsola, 1 nagy alma, 1,5 dl majonéz, só, törött bors.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Almazselé

    Hozzávalók:

    1 liter tiszta almalé, 1 kg zselésítõ cukor

    1 liternyi almaléhez kb. 2 kg alma kell. Bármilyen fajtát használhatunk, keverhetjük is. Ebbõl a mennyiségbõl kb. 4 üveg zselé lesz.

  • Lazacos avokádó saláta

    Lazacos avokádó salátaAz avokádót alaposan megtisztítjuk majd kettévágjuk, magját eltávolítjuk, majd szeletekre vágjuk. A nektarint alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk. A rukkolát eloszlatjuk három tányéron. Ráhelyezzük az avokádó és a nektarin szeleteket. A lazacot vékony csíkokra vágjuk, majd szintén a salátára szedjük. A salátát meglocsoljuk egy lime levével és egy kis olívaolajjal. A tasmán borsot pelyhesre törjük vagy egy mozsárban, vagy egy munkalapon egy széles pengéjű késsel összetörve, majd rászórjuk a salátára.

  • Gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 20-20 dkg rizs és cukor, 6 dl tej, 2 dl tejszín, fél citrom héja, 30 dkg gyümölcs vagy befõtt, 0,5 dl málnaszörp, só.

  • Joghurtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 300 g uborka meghámozva és kimagozva, 200 g sûrû joghurt, 1 gerezd fokhagyma összetörve, 2 teáskanál szárított menta vagy 1 evõkanál friss menta, só.

  • Pácolt kacsacomb szõlõvel

    Hozzávalók: 4 kacsacomb, 2 dl must (vagy szõlõlé), 1 kávéskanál szárított majoránna, 60 dkg apróbb burgonya, 10 gerezd fokhagyma, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 2 babérlevél, 10 szem bors, 20 dkg libazsír, 1 teáskanál méz, 20 dkg szõlõ.

  • Hagymás marhaszeletek

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús (pl. stefánia), 2 nagy fej hagyma, 2 kanál olaj, só, bors.

  • Blood and Sand

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

  • Lencseleves gazdagon

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 5 dkg füstölt szalonna, 1 ek olaj, 1 hagyma, kevés zellerzöld, 20 dkg leveszöldség, 1 póréhagyma, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 3 szegfûszeg, só, 1/4 tk egész fekete bors, 1 db nagy burgonya, ízlés szerint tejföl, 1/2 citrom leve, 2 pár virsli.

  • Turmixolt dinnyeleves

    Hozzávalók:

    1 kg görögdinnye
    1 sárgadinnye
    1 narancs
    1 dl cukorszirup
    1 dl édes fehérbor

  • Gyümölcs linzer

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, kandírozott gyümölcs.

  • Narancsos szelet

    Narancsos szeletA tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojássárgát 6 evőkanál cukorral, fél dl étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 4 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérjéből felvert habot. A krém elkészítéséhez 25 dkg áttört túrót 25 dkg margarinnal kikeverünk, 2 vaníliás cukrot és 20 dkg porcukrot adunk hozzá. A kihűlt tésztára kenjük. (Lehet két rétegben is elkészíteni, egy sor tészta egy sor krém, majd még egyszer ugyanez.) Ezután elkészítjük a mázat a legtetejére. A vaníliás pudingot elkeverjük két evőkanál cukorral és tej helyett narancs üdítőben főzzük fel.

  • Almafõzelék burgonyával (gyermekeknek)

    Hozzávalók: 1 db közepes nagyságú burgonya, 2 db savanykás alma.

  • Tésztával töltött hústekercs

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált hús
    - 30 dkg szarvacskatészta
    - 45 dkg bacon
    - 1 db tömlõs sajtkrém
    - 20 dkg tejföl
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 zöldpaprika
    - só
    - bors
    - petrezselyemzöld
    - 1 teásk. pirospaprika
    - olaj

  • Sajtos karaj

    Hozzávalók: 80 dkg karaj, 2 pohár tejföl, 25 dkg reszelt sajt (a fele lehet füstölt), liszt, só, vaj a kikenéshez.

  • Hagymás krumplisaláta

    A krumplit fõzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szûrõbe, és öblítsd le forró vízzel.