rss
  • Resztelt krumpli

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6-8 db közepes fõtt burgonya, 1 fej hagyma, 1 kanál libazsír, vagy 2 evõkanál olaj, só, pirospaprika.

    A zsírban vagy olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, kevés pirospaprikát szórunk bele, majd nagyobb lyukú reszelõn belereszeljük a fõtt burgonyát. Sózzuk, majd jól összekeverjük. Különféle húsokhoz tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsgombócos kelkáposztaleves

    Húsgombócos kelkáposztalevesOlajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, majd egy kanál lisztet, és egy kicsit együtt pirítjuk. Felöntjük három liter vízzel. Belerakjuk a káposztát, a krumplit, a fűszereket és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Ezalatt másfélszer annyi vízben megfőzzük a rizst, hozzáadjuk a húst, a tojásokat és a fűszereket. A levesbe kis gombócokat formálunk belőle, majd tíz percig főzzük. Egy kanál lisztből készítünk világos rántást, majd a legvégén két deciliter tejföl kerül bele, majd alaposan elkeverjük és már tálalhatjuk is.

  • Marinált gomba

    Hozzávalók: 1 hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 8 ek olivaolaj, fél kg gomba, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 citrom leve, só, bors.

  • Epres frissítõ ital

    Hozzávalók: 0,5 l tej, 2 dl eperszörp, 2 kanál eperíz, 1 tojás.

  • Kínai disznó

    Hozzávalók: 2 kk. só, 2 dl szójaszósz, 1 dl citromlé, 10 dkg cukor, 1 fej vöröshagyma, 1 kk. gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dkg kicsontozott lapocka.

  • Latin banán

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

  • Acapulco csirke

    Hozzávalók: 70 dkg csirkemell és comb, 1 hagyma, 1 ek vaj vagy margarin, , 2 dl tejföl, 15 dkg gomba, 10 dkg friss erõs zöld paprika, 1/2 kk oregano, 1/4 kk só, 1/8 kk bors, 12 db búzaliszt-tortilla, 3 dl csirkeleveslé, 25 dkg Cheddar sajt, 10 dkg mandula, 4 ek tej.

  • Málnás kávé

    Hozzávalók 1 adaghoz: 4 cl eszpresszó, 2 ek. tejhab, 1 mentalevél, málnafagylalt.

  • Vajas brokkoli

    Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Amerikai brownie

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csokoládé, 4 tojás, 35 dkg cukor, 1,75 dl olaj, 17,5 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, ½ rúd vanília, vaj a kikenéshez, 10 dkg mogyoró.

  • Mazsolás habos lepény

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 1 csomag sütõpor, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál rum, 10 dkg mazsola, baracklekvár, 5-6 tojásfehérje, 1/2 citrom leve, 20 dkg kristálycukor.

  • Sárgadinnyelikõr Amanda módra

    Érett, lehetõleg turkesztáni dinnyét meghámozunk, felszeleteljük.

  • Káposztaleves

    Hozzávalók: 1 nagy fej édeskáposzta, 6 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma /opcionális/, 2 paradicsompüré konzerv, 5 sárgarépa, 2 zöld paprika, 1 zellergumó, petrezselyem, só, bors, curry.

  • Mogyorós kávé

    Hozzávalók: instant kávépor, tej, mogyorós csokikrém. A tetejére: tejszínhab és õrölt, pirított mogyoró.

  • Meggyes baklava

    Hozzávalók: 50 dkg réteslap, 1 üveg meggybefõtt, 2 dl cukor, 2 dl joghurt, 5 tojás, 2 dl olaj, 1 kávéskanál fahéj. A sziruphoz: 4 dl víz, 4 dl cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve.

  • Húsvéti keksztojás

    Elkészités:

    A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.

  • Kati szelet

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg zsír, 1 csomag sütõpor, 3 tojás sárgája, 1 dl tejföl.

  • Juhsajt tökmaggal

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg juhsajt, 20 dkg tökmag, tökmagolaj, 8 paradicsom, kerti zsázsa, só, bors.

  • Bársonyos kávé

    Hozzávalók 4 személyre: 4 evõkanál/60 ml kakaókrém, 4 evõkanál/60 ml mogyoró, vagy diókrém, 1 csésze/225 ml hideg feketekávé, 2/3 csésze/175ml tejszín, a díszítéshez: 4 rövid szívószál.

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzzük. Ha az alapanyagok megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, illetve a tejszínt - ezzel sűrítjük -, ha szükséges tárkonyecettel is ízesítjük. Tálaláskor meghintjük reszelt citromhéjjal.

  • Túrófánk áfonyadarabokkal

    Hozzávalók:

    - 20 dkg házi túró
    - 2 ek nyírfacukor
    - csipet só
    - 1 citrom reszelt héja
    - 130 ml házi tejföl
    - 3 egész tojás
    - 200 g fehér liszt
    - 2/3 csomag foszfátmentes sütõpor
    - 2 marék friss áfonya
    - olaj a sütéshez