Hozzávalók: mirelit brokkoli (kb. 25 dkg), 4 evõkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 2 dl kefir vagy joghurt, 2 tyúkhúsleves-kocka, csipetnyi porcukor, 1 tojásból készített galuska (levesbetét).
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A még fagyos brokkolit apró kockákra, illetve kis rózsákra vágjuk, majd a forró olajon állandóan kevergetve kissé lepirítjuk. Ha már a levét elfõtte, a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Azonnal felöntjük 1 liternyi vízzel, és a tûzre visszatéve felforraljuk. Beletesszük a húsleveskockákat és kevés sót.
A kefirben simára keverjük a lisztet, és a forrásban lévõ levesbe öntjük. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Jól kiforraljuk, és a galuskát is belefõzzük. Addig fõzzük, amíg a galuska mind fel nem jön a leves tetejére. Végül csipetnyi cukorral ízesítjük. Karfiollevest is lehet így készíteni.
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!