2024.03.29. - Auguszta

Brokkolileves

Hozzávalók: mirelit brokkoli (kb. 25 dkg), 4 evõkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 2 dl kefir vagy joghurt, 2 tyúkhúsleves-kocka, csipetnyi porcukor, 1 tojásból készített galuska (levesbetét).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A még fagyos brokkolit apró kockákra, illetve kis rózsákra vágjuk, majd a forró olajon állandóan kevergetve kissé lepirítjuk. Ha már a levét elfõtte, a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Azonnal felöntjük 1 liternyi vízzel, és a tûzre visszatéve felforraljuk. Beletesszük a húsleveskockákat és kevés sót.

A kefirben simára keverjük a lisztet, és a forrásban lévõ levesbe öntjük. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Jól kiforraljuk, és a galuskát is belefõzzük. Addig fõzzük, amíg a galuska mind fel nem jön a leves tetejére. Végül csipetnyi cukorral ízesítjük. Karfiollevest is lehet így készíteni.

Elkészítési ideje: kb. 30 perc.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!