Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 25 dkg darált sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, liszt, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A rózsáira szedett brokkolit kevés sós vízben puhára pároljuk, annyira, hogy a villa könnyen belemenjen. Leszûrjük, s villával összetörjük. Hozzáadjuk a darált húst, a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, s annyi lisztet teszünk bele, hogy összedolgozva, jól formálható, de tömör masszát kapjunk. Két tenyerünk között kis rudacskákat formázunk belõle, megforgatjuk zsemlemorzsában, és bõ, forró olajban kisütjük.
Fedõ alatt kezdjük a sütést, majd fedõ nélkül pirítsuk szép barnára. Adhatjuk meleg elõételnek, körítéssel fõételnek, lehet feltét fõzeléken, de tehetjük hidegtálra is, majonézzel. Kerti partikon zsemlemorzsába forgatás nélkül grillsütõn is megsüthetjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!