Jó étvágyat!
Hajdina
Hozzávalók: 10 dkg hajdina (melyet megfõzünk), 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1 ek lenmag, 1 ek szemes köménymag (helyette lehet mák, szezámmag, õrölt dió, mogyoró), 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 dl olaj, 2,5 dl víz.
A lenmagot 1 dl vízben fõzzük, a lángról levesszük, hûlni hagyjuk. Elkeverjük benne a szódabikarbónát és a borkõport (habozni fog!). A hozzávalókhoz öntjük a lenmagos masszát és másfél dl langyos vízzel összegyúrjuk a tésztát. Egy óra hosszat pihenni hagyjuk, zabkorpával hintett nyújtódeszkán nyújtjuk, majd kiszaggatva elõször forró, majd közepesen meleg sütõben olaj nélküli tepsiben kisütjük.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!