rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gyömbéres, zöld limonádé

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 db lime, 5 dkg. gyömbér ( friss )Szupermarketekben kapható, 1 mk. citromsav, 1 citrom leve, 35 dkg. cukor, 1,5 l víz.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Készítsünk egy alap limonádét a hozzávalókból, annyi különbséggel, hogy az egyik lime héját belereszeljük a limonádéba. A lereszelt héjú lime-ot, és a másikat is hozzácsavarjuk a limonádéhoz. Amelyiken még rajta van a zöld héja azt is belekarikázzuk. Jól összekeverjük, egy napot hûtõben álljon, majd leszûrve kínálhatjuk.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Barna (spanyol) mártás

    Hozzávalók: 1000 g csont, 100 g zsír, 150 g liszt, 50 g cukor, 300 g vegyes zöldség, 150 g zeller, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g paradicsompüré, 50 g gombaszár, 200 ml vörös bor, só, bors egész, 2 db babérlevél, kakukkfû.

  • Magyaros muffin

    Hozzávalók:

    1 tojás, 80 ml olaj, 250 ml joghurt vagy kefír, vagy aludttej, 150 g csípõs kolbász (apróra vágni), fél kaliforniai zöldpaprika (apró kockákra vágva), fél kaliforniai pirospaprika (apró kockákra vágva), 1 gerezd fokhagyma (préselve), 1 kicsi hagyma (apra vágva), 120 g liszt, 150 g kukoricaliszt, 3 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, fél teáskanál csípõs pirospaprika, 50 g reszelt ementáli sajt.

  • Buggyantott tojásleves

    Hozzávalók: 4 db tojás, 50 g zsír, 30 g liszt, 20 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 10 g fûszerpaprika, 1-2 db babérlevél, fél csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, ecet, só, kömény, nagy karéj kenyér, sercli;

  • Kaviáros palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab sós palacsinta, 5 keménytojás, 1 pohár tejföl, 2 dkg vaj, fél citrom leve, fél csomó metélõhagyma, 2 doboz kaviár, só, bors.

  • Lencsefõzelék pikánsan

    Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél,3 db burgonya, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Gyümölcsös palacsinta-felfújt

    20 deka lisztbõl a szokott módon palacsintákat sütünk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Kivajazunk, vagy margarinnal kikenünk egy kerek, mély tûzállótálat és beleterítjük a palacsinta egyharmadát.

  • Gombapörkölt szegfûgombából

    Hozzávalók: fél kg szegfûgomba (csibegomba, tyúkgomba), egy nagy fej hagyma, 3 ek olaj, só, 2 ek paprika.

  • Májusi sajtos batyu

    Hozzávalók: 4 db borsos camembert sajt, 12 dkg méz, morzsolt majoránna, 4 közepes cukkini, 5 dkg mandula, 10 dkg margarin, 1 csomag leveles tészta, pirospaprika, só.

  • Bee’s Knees

    Shakerben összerázzuk, majd koktélospohárba szûrjük.

  • Valentin napi édes tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 80 gr kristálycukor, 85 gr liszt, 100 gr sütõmargarin, 100 gr csokoládé, 50 gr dió, 1 dl rum, 50 gr kakaópor, 50 gr porcukor, 100 gr csokoládé, durvára vágott dió, csokoládé dara, kókuszreszelék, mandula.

  • Paraj angolosan

    Hozzávalók: 75 dkg paraj, 10 dkg vaj, só, õrölt bors.

  • Gombaleves csipetkével

    Hozzávalók: 50 dkg vegyes csont, 30 dkg vegyes zöldség, 15 dkg gomba, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 5 dkg hagyma, 2 dkg só, törött bors, tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem. A csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, a kifõzõlébe só.

  • Spenótos pulyka rolád

    Hozzávalók: 4 szelet pulykamell filé, 50 dkg spenót, 10 dkg juhsajt, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál sûrített paradicsom, 6 bazsalikomlevél, 1 evõkanál ketchup, 1 teáskanál cukor, 3 evõkanál olaj, só, bors.

  • Burgonyás rák

    Hozzávalók: 20 dkg konzerv rák, 5 dkg fejes vagy galamb saláta, 1 nagy burgonya, 2 evõkanál olaj, 3 evõkanál fehérbor ecet, teáskanál mustár, 1 teáskanál cukor (vagy 1 szem édesítõszer), 9 evõkanál olívaolaj.

  • Kókuszos csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 2 db egész tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mk õrölt gyömbér, 1 mk törött fehér bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Cherrys muffin

    Hozzávalók: 260 g liszt, 1 csomag sütõpor, csipetnyi só, 1 ek. fahéj, 1 db tojás, 100 g cukor, 3/4 csésze olvasztott vaj, 400 ml tej, 250 g cseresznye, 40 ml Cherry Brandy. Tálaláshoz ízlés szerint puding!

  • Gombás rétes

    Hozzávalók: fél kg gombapörkölt, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, olaj, só.

  • Svéd krém

    Hozzávalók: 250 ml tejszín, 4 ek cukor, 1 ek arak, 4 tojás sárgája.

  • Citromos sült

    Hozzávalók: Marhafelsálból vagy rostélyosból készült levesbõl kiszedjük a hússzeleteket, szalonna, zsír, 2 evõkanál liszt, 3 deci tejfel, citromhéj,, fél citrom leve, só.

  • Lengyel sajtmártás

    Végy hozzá egy nagyobb krumplit, 2 dl tejet, 5 dkg vajat, 4 dkg lisztet, 15 dkg lágy juhsajtot, egy pohárka vodkát, sót, õrölt borsot.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...