rss
  • Csipkelimonádé mézzel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz.

    Fõzzünk csipkebogyóteát, miközben a mézet elkeverjük a narancslével. Ezt követõen elkeverjük a teát a mézes narancslével. Hidegen és melegen is ajánlott a fogyasztása.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kantoni Fu-yung tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 1 kisebb gyömbér reszelve, 5-6 közepes gomba felszeletelve, 3 újhagyma.

  • Snidling mártás

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 deci tejfel, egy csokor snidling, pár csepp citromlé, só.

  • Gombócos leves

    Gombócos levesA krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk,bő,sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, levét leszűrjük,de nem öntjük ki, hanem félrerakjuk. A hagymát pici olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a krumpli levével. Bele rakjuk a zöldségeket, ízesítjük, majd szinte teljesen készre főzzük. A krumplit krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt,hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a sót, jól eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Apró gombócokat formálunk és a levesbe szaggatjuk. Mikor feljön a gombóc a leves tetejére, akkor főtt meg kellőképpen.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük az előírtaknak megfelelően, és elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kész a dagasztás, lisztezett deszkára tesszük, négyzetre nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral úgy, hogy a tetején hagyunk egy 1 cm-es csíkot üresen, hogy a tészta jól zárjon, majd feltekerjük. A tekercset éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és előre kivajazott tepsibe fektetjük őket nem túl szorosan. Ezt követően meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztjük, majd előre melegített 200 fokos sütőben készre sütjük.

  • Gesztenyefõzelék

    Hozzávalók: szelídgesztenye, méz, tej.

  • Alföldi kolbászos fánk

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 2 tojás, só, 2 dl tej, 2,5 dl olaj, 25 dkg lángolt kolbász.

  • Vagdalthús fõtt burgonyával

    Hozzávalók: 6 dkg marhahús, 1 kisebb nagyságú burgonya puhára fõzve, 1 kk zöldpetrezselyem, 1 kk pirospaprika, 1 dkg zsír, vagy olaj, 2 dkg zsemlemorzsa, 0,5 tojás, kevés reszelt hagyma, 1 fél kapart fokhagyma, ízlés szerint fehérbors, só.

  • Cukkinis-sonkás rakott tészta

    Hozzávalók: 60 dkg cukkini, 25 dkg tészta (penne vagy csiga), 2 dl tejföl, 2 tojás, 15-20 dkg gépsonka, 10 dkg sajt, só, bors, 5 dkg vaj.

  • Patiszon rántva

    Hozzávalók: 2 db közepes patisszon, ételízesítõ, õrölt feketebors, liszt, tojás, zsemlemorzsa, napraforgóolaj.

  • Sült banán zöld borssal és ketchuppal

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöld bors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint

  • Trópusi gyümölcsös spagettifelfújt

    Hozzávalók: fél kg spgetti, 7,5 dl tej, 10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 1 nagy doboz trópusi gyümölcskonzerv, 2 csomag vaniliáscukor.

  • Dinnyecharlotte

    Hozzávalók: 2 kisebb görögdinnye, 4 evõkanál frissen facsart citromlé, 3 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 2 dl tejszín, 20 babapiskóta, 1 dl konyak, 10 szem mandula.

  • Üvegtészta zöldséggel

    Hozzávalók: 30 dkg üvegtészta, 25 dkg csirkemell, só, bors, 1 ek étkezési keményítõ, 2 újhagyma, 12 dkg szójacsíra, 10 dkg barna csiperke, 6 ek mogyoró olaj, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 ek szójaszósz;

  • Tejszínes-majonézes gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg sampinyon gomba, 1 citrom, 4 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejszín, 1 csipet cukor, 1 kávéskanál ecetes tárkonylevél, 1 kávéskanál mustár, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt bors, só.

  • Ferdinánd tekercs

    Hozzávalók:

    a tésztához: 40 dkg liszt 2 dl tej 2 csapott evõkanál kristálycukor 2 dkg élesztõ 3 tojás sárgája 4 dkg Ráma margarin csipetnyi só a töltelékhez: 10 dkg Ráma margarin 14 dkg kristálycukor 1 tasak vaníliás cukor a locsoláshoz: 2 evõkanál kristálycukor 2 dl habtejszín 1 tasak vaníliás cukor

  • Ananászos csirkemell

    A csirkemellet lebõrözzük és két darabra vágjuk, a közepén levõ nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk és a húst megtûzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük és tûzálló tálra egymás mellé
    fektetjük.

  • Milánói makaróni

    Hozzávalók: 50 dkg makaróni tészta, 3 kicsi konzerv sûrített paradicsom, 20 dkg párizsi, 1 pohár tejföl, 15 dkg reszelt sajt, Ízlés szerint só, cukor, morzsolt majoránna.

  • Coleslaw

    Hozzávalók: fél fej káposzta, 2 szál sárgarépa, fél szál póréhagyma, ízlés szerint: 1 alma, durvára tört dió.

  • Gesztenyés kocka

    Gesztenyés kockaA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát rásimítjuk.