rss
  • Csipkelimonádé mézzel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz.

    loading...

    Fõzzünk csipkebogyóteát, miközben a mézet elkeverjük a narancslével. Ezt követõen elkeverjük a teát a mézes narancslével. Hidegen és melegen is ajánlott a fogyasztása.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pulykamáj krumlikosárkában

    Hozzávalók: személyenként 1 db pulykamáj, pár db nagy méretû krumpli, hengeres, fából készûlt fogpiszkáló, 1 fej hagyma, csipetnyi bors, zsiradék a sütéshez.

  • Káposztás galuska

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 2 tojás, 2 evõkanál búzadara, 3-4 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál csombor.

  • Nyíregyházi szeletek

    Hozzávalók: 8 szelet karaj vagy comb, 2 jonatán alma, 5 dl olaj a kisütéshez, morzsa, 3 evõkanál szójapehely, 5 evõkanál liszt, 3 tojás.

  • Kínai disznó

    Hozzávalók: 2 kk. só, 2 dl szójaszósz, 1 dl citromlé, 10 dkg cukor, 1 fej vöröshagyma, 1 kk. gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dkg kicsontozott lapocka.

  • Pikáns korhelyleves

    Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 2 pár debreceni kolbász, fél füstölt sertéscsülök, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál fûszerpaprika, fél csokor kapor, köménymag, só.

  • Õszibarack krémleves

    Hozzávalók:

    1 kg õszibarack, cukor ízlés szerint, 2-3 szegfûszeg, 3-4 db fahéj, 1-2 dl tejszín

  • Fogyi lepény

    Hozzávalók: 1 tojáshoz 1 púpozott evõkanál reszelt parmezán (vagy valamilyen) sajt, 1 lapos evõkanál szójatejpor, vagy teljes kiõrlésû liszt, só.

  • Gombás karalábé

    Sós vízben megfõzünk 8 zsenge, meghámozott karalábét, majd szitára téve lecsurgatjuk. Éles kiskanállal kivájjuk a belsejüket, és a karalábékat - üregükkel felfelé - margarinnal kikent tûzálló tálra egymás mellé tesszük, s körülrakjuk a karalábéforgácsokkal.

  • Zellerleves pirított zsemlekockával

    Hozzávalók: 30 dkg zeller, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 zsemle, zellerzöld, õrölt bors, só;

  • Túrótorta

    TúrótortaTojások sárgáit, a cukorral, kikeverjük. Ehhez hozzáadjuk az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor hármast. Egy másik edényben a fehérjét felverjük. Óvatos mozdulatokkal a fehérjét a lisztes masszához keverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és a piskóta alapot beleöntjük, majd 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A ricottát, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával összekeverjük. A tejszínhabot felverjük külön. Ezután az egészet óvatosan összekeverjük. A zselatint a csomagoláson írtak szerint feloldjuk, és hozzátesszük a már összekavart hozzávalókhoz.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: fél kg savanyú káposzta, 6-8 levél, fél kg darált marhahús, 10 dkg fõtt rizs, 1 nagy fej hagyma, pirospaprika, 1 kanál sûrített paradicsom, ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma, kevés kapor vagy csombor, 20 dkg füstölt libamell vagy ugyanennyi karikára vágott libakolbász, 3 kanál zsír, 1 tojás, só, bors, 3 kanál liszt.

  • Törpeharcsa fehérborban

    Hozzávalók: 100 dkg törpeharcsa, 2 dl félédes fehérbor, 1 citrom, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, 30 dkg fehér csemegeszõlõ, 5 dkg vöröshagyma, 20 dkg, sárgarépa, 40 dkg burgonya, 1 csomag petrezselyem, 2 dkg liszt, só;

  • Kecskesajtleves

    Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál étolaj, 2 kiskanál zúzott fokhagyma (4 gerezd), 10 dkg kockára vágott paradicsom, 20 dkg paradicsomszósz, 1 l húsleves alaplé, 2 kiskanál fokhagyma paszta, 250 ml tej, 120 ml tejszín, 6-8 dkg kecskesajt, 1 / 2 kiskanál reszelt narancshéj, evõkanál. narancslé, 1 / 2 kiskanál só, 1 / 2 kiskanál apróra vágott friss rozmaring.

  • Fokhagymás csirke

    Hozzávalók:

    1 konyhakész csirke (kb. 850 g) 6 gerezd fokhagyma, 50 ml olívaolaj, 1 citrom, 1 ág friss tárkony, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 2 teáskanál édes-nemes paprika

  • Mogyorós aprósütemény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, 5 púpozott ek. cukor, 1 csomag vanillincukor, 4 ek. víz, 15 dkg margarin, 10 dkg darált mogyoró, 1 felvert tojás, 5 dkg étcsokoládé tortabevonó.

  • Németország ízei

    Bereznay Tamás,a köztársasági elnök szakácsa, közismert séf már harmadik könyvét jelenteti meg a Boook Kiadónál.

    A Németország ízei sajátos kötet: egyszerre úti- és receptkönyv.

    Tizenhat fejezetre oszlik, melyek mindegyike egy-egy német tartomány jellegzetességeit mutatja be.

    Az általános turisztikai leírást a tartomány hagyományos, Bereznay által interpretált receptjei követik.

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, I dl tejföl, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Tavaszi gombaleves

    Hozzávalók:

    - 1 fej kelkáposzta
    - 10 dkg gomba
    - 1 db karalábé
    - 1 nagyobb szál sárgarépa
    - 1 evőkanál vaj
    - 1 kg csont
    - só
    - 1 mokkáskanál Piros Arany
    - 2 zsemle
    - 4 dkg vaj

  • Töltött csirkecomb

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkecomb
    - 8 dkg császárszalonna
    - 8 dkg reszelt sajt
    - 1+1 közepes fej hagyma
    - 1-2 gerezd fokhagyma
    - 1+1 tojás
    - 2 ek tejföl
    - só, bors, fûszerpaprika, petrezselyemzöld
    - 1-2 dkg aszalt paradicsom
    - olaj a sütéshez és a páchoz

  • Sajtos bundában sült csirkemell

    Sajtos bundában sült csirkemellA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és mindegyik szeletet mindkét oldalán befűszerezzük (só, bors, pirospaprika, fokhagyma). Hűtőben pár órát állni hagyjuk, ha van időnk rá, így sokkal ízletesebb lesz a hús. Előkészítjük a panírhoz valókat. A tojásokat felverjük egy tálkában, a lisztet is tálkába öntjük, a sajtot lereszeljük és teszünk bele 1-2 kanál lisztet is. A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és végül a sajtba (ha nem ragad rá nagyon, akkor kézzel nyomkodjuk rá a sajtot) és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.

loading...