rss
  • Csirkecomb székely módra

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!), 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 3 dl tejszín, 1 teáskanál citromfû, 1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál szárított tárkony), 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors.

    loading...

    A burgonyát megmosom és héjában puhára fozöm. Közben a csirkecombokat a forgóknál kettévágom és jól megsózom, majd a felforrósított olajon eros lángon lepirítom és félreteszem. A vöröshagymát megtisztítom és karikákra vágom, a füstölt szalonnát vékony csíkokra metélem. A fott, hámozott burgonyát almareszelon lereszelem és hagyom kihulni. Ezután hozzákeverek 1 dl tejszínt, sót, szerecsendió-virágot és kiolajozott tûzálló tálba öntöm.

    Betakarom a vöröshagyma-karika felével, rászórom a fele füstölt szalonnát, majd egymás mellé ráteszem az elõsütött csirkecombokat. Erre kerül a megmaradt vöröshagyma és a füstölt szalonna. A maradék tejszínnel elkeverem a nagyon finomra metélt tárkonyt, a citromfüvet, a borsot, kevés sót teszek bele és az ételre locsolom. A tálat lefedem és 40 percre elõmelegített, forró sütõbe tolom, majd a fedõt levéve pirítom.

    Elkészítési ideje: 80 perc

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1-2 csokor petrezselyemzöld.

  • Nápolyi zöldségleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 karalábé, 1/4 zeller, 1 citrom, 1 kk levesizesítõ, 1 kk paradicsompüré, 10 dkg parmezán, õrölt bors, só.

  • Szalonnás ananászos rakott hús

    Hozzávalók:

    - 1 kg karaj
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - mustár
    - citromhéj
    - 1 pohár tejföl
    - 1 ananász konzerv
    - só
    - bors
    - 15 dkg szalonna
    - 15 dkg sajt

  • Tejfölös karalábéleves

    Hozzávalók:

    2 fej zsenge karalábé, 2 szál zsenge sárgarépa, 1 tojássárgája, 1 tyúkhúsleves-kocka, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, vaj, só, 1 csokor petrezselyem

  • Kovászos uborka télire

    Az egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára és tetejére bõven tegyünk kaprot.

  • Sült banán zöld borssal és ketchuppal

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöld bors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

  • Tejfölös keksz

    Hozzávalók: fél kg háztartási keksz, 1 citrom leve. 10 evõkanál cukor, 2 cs vaníliás cukor, 2 nagy tejföl, 2 dl tejszín.

  • Zöldséges tészta

    Hozzávalók: 35 dkg olasz tészta (Farfalle), 1 doboz zöldborsó konzerv, 1 doboz kukorica konzerv, 1 doboz hámozott paradicsom konzerv, 1 zacskó mini mozzarella sajt, 5 ek olívaolaj, egy pár levél friss bazsalikom, ízlés szerint só, bors.

  • Zserbó

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 5 dkg porcukor
    - 25 dkg margarin
    - 1 dkg élesztõ
    - 1 teáskanál sütõpor
    - 2 evõkanál rum
    - 1 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 2-3 evõkanál tejföl

    A töltelékhez:

    - 30 dkg darált dió
    - baracklekvár
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg porcukor
    - 2 mokkáskanál fahéj
    - 1 citrom reszelt héja

    A csokimázhoz:

    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 2 evõkanál kakaó
    - 2 evõkanál rum
    - 5 dkg margarin

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók: 2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

  • Vaníliás rétes

    Megfõzöm a pudingot.A réteslapot kinyújtom, majd kb 10x10-es négyzetekre vágom. A közepét megtöltöm a pudinggal majd háromszögalakra hajtom.A tetejét megkenem tojással. (Bármilyen pudinggal tölthetõ)

  • Citromos-mákos muffin

    Hozzávalók: 1/4 csésze mák, 2/3 csésze tej, 2 csésze liszt, 1/2 csésze cukor, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1 tojás, 1/3 csésze növényi olaj, 2 evõkanál citromlé.

  • Bográcsgulyás

    Hozzávalók:

    80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, köménymag, majoránna, 20 dkg lecsó, 50 dkg burgonya, csipetkebetét

  • Vajas jérce

    Hozzávalók: 2 kg jérce mellfilé, 5 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1,5 dkg só, 5 dkg zsír, 5 adag vajas cukorborsó, fél dl pecsenyelé.

  • Hagyma saláta

    Hozzávalók: hagyma 2 fej, zöldpaprika 0.5 kg, sós ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka.

  • Cseresznye tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, fél dl kávélikõr, 30 db babapiskóta, 1 üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Cordon bleu

    Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, 20 dkg fõtt sonka, 15 dkg emmentáli sajt, zsemlemorzsa, liszt, tojás, só, valamint olaj a kisütéshez.

  • Karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 10 deka vaj, 8 deka liszt, só, petrezselyemzöldje, 2 deci édes tejföl, 2 tojás.

  • Tejfölös Marhahús (knédlihez)

    A kockára vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd 8-10 szelet sovány marhahúst, melyet elõtte megsózunk, borsozunk és simalisztben forgatunk.

  • Almás-mézes érmék

    Hozzávalók:

    1 dl margarin vagy vaj, 2 dl méz, 2 db tojás, 3 dl finomliszt, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál õrölt fahéj, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 3 dl finomra metélt hámozott alma, 2 dl finomra aprított, kimagozott datolya, 1 dl mazsola, 1 dl apróra vágott dió, 5 dl hántolt zab;

loading...