2024.03.29. - Auguszta

Barna (spanyol) mártás

Hozzávalók: 1000 g csont, 100 g zsír, 150 g liszt, 50 g cukor, 300 g vegyes zöldség, 150 g zeller, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g paradicsompüré, 50 g gombaszár, 200 ml vörös bor, só, bors egész, 2 db babérlevél, kakukkfû.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az apróra vágott borjúcsontot a tisztított és szeletekre vágott vegyes zöldséget, hagymát, fokhagymát, zellert, gombaszárat, babérlevelet, egész borsot zsírban jó barnára lepirítjuk, majd jó erõs csontlével felengedjük, megsózzuk és feltesszük fõni.

Azután zsírban a cukrot aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet és barna rántást készítünk belõle. Ezzel berántjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a vörös bort, a kakukkfüvet és egyenletes tûzön kiforraljuk (a forralás idõtartama legalább 4-5 óra legyen) idõnként megkeverjük, ha zsírja felszínére jön, lezsírozzuk, ha közben nagyon besûrûsödne csontlével engedjük fel.

Ha nem lenne elég sûrû, akkor mindaddig fõzzük, míg a kívánt sûrûséget eléri. Végül a csontokat eltávolítjuk belõle és átszûrjük. A barna mártásnak szép simának, sötétbarna színûnek kell lennie, se túl híg, se túl sûrû ne legyen.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!