rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Fokhagymás sült kagyló

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A kagylót olajos levétõl leszûrjük, és nagyon óvatosan szétszedjük. A levet összekeverjük a tojások sárgájával, hozzáadjuk a fehérbort és annyi lisztet, hogy sûrû palacsintatészta-massza legyen belõle. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, és az összes fûszert. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk.

    A kagylócskákat egyenként elõször lisztbe mártjuk, ezután a tésztába forgatva a forró olajban 2 perc alatt megsütjük. A megmaradt tésztából süssünk 4 vékony palacsintát, amelyre egy-egy adag sült k agylót rátehetünk. A leszûrt, papírtörülközõre rakott kagylókat melegen, fokhagymás-majonézes mártással tálaljuk. Ha fõételnek szánjuk, petrezselyemmel ízesített párolt rizst vagy vajas párolt zöldséget adjunk hozzá. Kissé munkaigényes, de nagyon finom, ínyenceknek való étel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyors csokis kocka

    Gyors csokis kockaA cukrot a vajat és a vaníliaaromát krémes állagúra keverjük.Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat és felverjük. A sütőport,a kakaóport és a lisztet összeszitáljuk és a tojásos masszához adjuk, a tejet is hozzáöntjük. Kivajazott lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük a kész masszát. 190 fokon 55 percig sütjük. Ha kisült a tepsiben hagyjuk kihűlni. A sütemény tölthető csoki krémmel vagy valamilyen gyümölcsízzel is. De magában is fogyasztható, a tetejét bevonhatjuk csokival, de porcukorral megszórva is finom.

  • Prézlis karfiol

    Hozzávalók: 15 dkg karfiol, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, 1 kanál tej, tejföl vagy tartármártás.

  • Afrikai csirke

    Hozzávalók:

    4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, õrölt zöldbors, kevés fokhagyma
    mártáshoz: 1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erõset szeret) 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg kockára vágott paradicsom, 1 kanál madrasi curry, 1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél, 30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fûszeres vajkrém

  • Mezõdi József: Apostoli ételek

    88 oldal, kötve ajándék CD-vel 3500 Ft, ISBN 978 963 9887 10 7

    Mezõdi József, az Apostol együttes frontembere ezúttal nemcsak énekel, hanem mesél is. Életérõl, gyerekkoráról, külföldi turnéiról. Ételeirõl, amelyeket szeret, és amelyeket szívesen fõzne – ha fõzne. De a Remiz Étteremben, Alice mellett nem vállalkozik arra, hogy fakanalat ragadjon. Inkább énekel. Most viszont elárulja, hogyan és mibõl lesznek az egyszerûségükben nagyszerû ételek - például a legendás, Tordy Gézával együtt készített flekken, vagy a thai leveskülönlegességek.

  • Spenótos kukoricaleves

    Hozzávalók:

    - 1.5 liter zöldségalaplé
    - 5 dkg kukoricadara
    - 3 evõkanál liszt
    - 3 evõkanál vaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 20 dkg bébispenót
    - só, bors

  • Sajtos tekercs

    Sajtos tekercsA töltelékhez a margarint kikeverjük, és hozzáadjuk a már lereszelt sajtot. Ha a sajt nem nagyon sós, tehetünk bele egy mokkáskanál sót is. A tésztához valókat jól kidolgozzuk. Szögletes lappá nyújtjuk a tésztát, és megkenjük a sajtkrémmel. Feltekerjük, és alufóliába becsomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. A pihentetés után kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és az alját szezámmagba mártjuk. Tepsibe rakosgatjuk a szeleteket, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha nem szeretjük, a szezámmagot el is maradhat az aljáról.

  • Májjal töltött tojás

    Hozzávalók 8 személyre: 8 db tojás, 10 dkg kenõmájas, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál mustár, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 db piros retek.

  • Barbecue-s csirkeszárnyak

    Barbecue-s csirkeszárnyakA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá. A szósz elkészítése: A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.

  • Libaaprólék rák-öntettel

    7 deci tejben puhára fõzünk 15 deka válogatott jól megmosott rizst és kihagyjuk hûlni. A libaaprólékot és 1/4 kiló kockára vágott borjúcombot a rizzsel egyidejûleg sósvízben puhára fõzünk, úgyszintén 6-10 szép nagy rákot. 10 deka vajat elkeverünk 4 tojássárgájával s egy egész tojással, hozzátesszük a kihûlt sûrû rizst, megsózzuk s a 4 tojás kemény habját is hozzákeverjük.

  • Tojásos húspástétom

    A Húsvéti maradék sonkát-tojást némi ötlettel igen finom különlegességé tudjuk varázsolni. Érdemes kipróbálni. Minden alkalomra ajánljuk.

  • Gyömbéres, zöld limonádé

    Hozzávalók: 2 db lime, 5 dkg. gyömbér ( friss )Szupermarketekben kapható, 1 mk. citromsav, 1 citrom leve, 35 dkg. cukor, 1,5 l víz.

  • Klasszikus franciasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg sárgarépakocka, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg fõtt burgonyakocka, 1 ecetes uborka, 5 dkg vaj, 3 dl tartármártás.

  • Húsvéti omlós krémes

    Hozzávalók

    Krém: 1 tojás, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evõkanál liszt, 4 dl tej;

    Tészta: 25 dkg liszt, 5 dkg margarin, 4 dkg szalalkáli, 1 db tojás, 1-2 evõkanál tejföl, fél dl tej;

  • Birsalmaleves

    Meghámozunk, kimagvalunk, szeletekre vágunk egy fél kiló birsalmát, és másfél liter vízben, amelybe 15 deka cukrot meg kevés sót tettünk, nagyon puhára fõzzük. (A fõzõlevet egy darabka citromhéjjal vagy fahéjjal ízesítjük.)

  • Joker-tarhonya

    Hozzávalók: mindegy csak hús legyen, (darálthús,virsli,lángoltkolbász,bármi...), tarhonya, rizs, krumpli, csemegeuborka, olaj, kis fej hagyma, paprika, paradicsom, só,fehérbors,kurkuma,õrölt paprika,ételízesítõ;

  • Húsvéti töltött kalács

    Elõkészítés: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztõt. A lisztet átszitáljuk, 1 mokkáskanál sóval elkeverjük, és a tojással, a fölfuttatott élesztõvel, a puha margarinnal, a cukorral, a citromhéjjal ízesítve tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kb. 45 percig kelesztjük.

  • Lazacos burgonya recept

    Hozzávalók: 1 kg héjában fõtt burgonya, 1 doboz szardínia (lazactörzs), 4 evõkanál olaj, 30 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál szárított rozmaring, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 dl tejföl.

  • Töltött sonkaszeletek

    Töltött sonkaszeletekA tojásokat keményre főzzük és a sonkát is megfőzzük. A két főtt tojást, a főtt sonkát, a lilahagymát és a savanyú uborkát felkockázzuk, és összekeverjük a majonézzel, mustárral és a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk. Mindezt a sonkába töltjük, és feltekerjük. A tányér közepébe helyezzük az olívabogyót és a gyöngyhagymát. Körberakjuk feltekert sonkával. A sárgarépát vékony csíkokra szeleteljük, és minden sonka közé teszünk egy csokorral. Minden tekercsre teszünk egy szelet tojást. Petrezselyemzölddel díszítjük.

  • Isteni Baklava

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg dió, 2 tojás, 20 dkg cukor, 1 citrom héja, 1 rúd vanília, 2 ek. olaj, só.

  • Sóskakrémleves tojásgaluskával

    Hozzávalók: 10 dkg friss vagy egy csomag mirelit sóska, 2 db zsemle, 1 db tojás, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 3 dl tej, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, csipetnyi õrölt bors, vegeta;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...