rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zöldséges kofta paradicsomszósszal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehér retek, 4 db krumpli, 1/2 fej karfiol, 10-12 paradicsom, sárgaborsóliszt, tejszín, kurkuma, asafoetida, lepkeszegmag, cukor, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Egy edényben felforrósítunk 1 evõkanál ghít, majd megpirítunk benne 1 teáskanál római köményt. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, fehér retket és karfiolt, ízesítjük 2 teáskanál sóval, 1/2 teáskanál kurkumával, és fedõ alatt kis lángon puhára pároljuk. Közben a krumplit héjában, sós vízben megfõzzük.

    Ha puha, meghámozzuk és összetörjük. Ha a zöldségek puhára párolódtak, hozzáadjuk a tört krumplit, és annyi sárgaborsólisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Golyókat formálunk belõle, és forró ghíben kisütjük. Ha szétesnek a golyók, tegyünk hozzá még lisztet.

    A koftát paradicsomszósszal tálaljuk. Ennek elkészítési módja a következõ: egy evõkanál felmelegített ghíben 10-12 összeturmixolt paradicsomot öntünk. Hozzáadunk 2 teáskanál sót, 2 teáskanál cukrot, csipet asafoetidát, 1/2 teáskanál kurkumát. Addig fõzzük, míg a ghí feljön a paradicsomszósz tetejére.Ekkor hozzáöntünk egy kevés tejszínt valamint 1/2 teáskanál szárazon pirított, összetört lepkeszegmagot. Ghí helyett használhatunk olajat is!

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fetás céklasaláta

    Hozzávalók 2 személyre: 3 cékla, 3 szál újhagyma, 10 dkg feta sajt, 1 erõspaprika, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, balzsamecet, só.

  • Borsodi palacsinta halom

    Hozzavalok: 10-12 db palacsinta, 1 pupozott ek. kakaopor, 10-10 dkg daralt dio es baracklekvar, 2 alma, 4 tojasfeherje, 4 ek. porcukor, 1 kk. rum, 1 ek. malnaszorp, 1 mk. orolt fahej;

  • Sajtgolyók

    SajtgolyókA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk. Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba. Közepes lángon szép világos barnára sütjük. A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket. Majd konyhai papírtörlőre szedjük. Bármilyen mártogatóssal, sült krumplival vagy krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók 4-5 személyre: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Csirkemájjal töltött hús

    Hozzávalók:

    - 2 egész csirkecomb
    - 40 dkg csirkemáj
    - 2-3 dl vörösbor
    - 2 ek méz
    - rozmaring
    - só
    - bors
    - 1 zsemle
    - 1 tojás
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 5 szál medvehagyma
    - áfonyalé (vagy lekvár)
    - 2 nagy burgonya
    - vaj
    - tej

  • Savanyított káposzta - eredeti recept 1811-bõl

    Hozzávalók: fehérkáposzta, só, kevés liszt, illeszkedõ falap tetõvel ellátott kõedény, kõbõl készült súlyok.

  • Meleg sajt hajdú módra

    Hozzávalók: 20 dkg Hajdú sajt, 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 1 mokkáskanál curry-por, csipet õrölt szerecsendió, ízlés szerint só;

  • Grillezett májszeletek zöldfûszerekkel

    Hozzávalók: 60 dkg borjúmáj, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál vaj, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál vágott kakukkfû, 4 zöldpaprika, 2 mini bagett.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Szardellás krokett

    Hozzávalók: fél tubus szardellapaszta, 2 db egész tojás, 2 evõkanál búzadara, 1 dl tejföl, 1 fiola kapribogyó 1 teáskanál mustár, 1 nagy, savanykás alma, 5 dkg reszelt sajt, mokkáskanálnyi cukor, liszt a bundázáshoz.

  • Gombás újburgonya

    Megtisztítunk, és egészben, sós vízben puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetve egy kivajazott vagy kiolajozott tûzálló tálba terítjük. Egy fél kiló gombát megtisztítunk, és a kalapjukat a szár irányában középen behasítjuk.

  • Erdélyi fokhagymaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj;

  • Spárga rákocskákkal

    Hozzávalók (2 adag):

    300g rák, farok nélkül, tisztítva (nagyobb fajta), 1 fej hagyma, vékonyra karikázva, 1 chili, magtalanítva és aprítva, 2-3 gerezd fokhagyma, zúzva, 2 köteg zöld spárga, hosszában harmadolva-felezve, 1 ek rizsecet, 1 ek szójaszósz, 1 tk cukor

  • Hideg citromkrém

    Hozzávalók: 4 pohár joghurt, 4-6 evõkanál sûrített, cukrozott tej (ízlés szerint), 1 citrom reszelt sárga héja és kicsavart leve.

  • Hal-tojás saláta

    Hozzávalók: 20 dkg pácolt hering (ruszli), 5 kemény tojás, 1 ecetes uborka, 1 kk kaprobogyó, 25 dkg tartármártás.

  • Paradicsomos csirke

    Ha a csirke még nagyon fiatal, elég ha egy kanál zsírban a szétdarabolt, kisé besózott csirkét fél óráig pároljuk.

  • Padlizsánkrém

    Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 3 ek olivaolaj, 2 kk só, 5 gerezd fokhagyma, 1/2 kk õrölt feketebors, 1/2 kk ételízesítõ.

  • Hajdina

    Hozzávalók: 10 dkg hajdina (melyet megfõzünk), 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1 ek lenmag, 1 ek szemes köménymag (helyette lehet mák, szezámmag, õrölt dió, mogyoró), 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 dl olaj, 2,5 dl víz.

  • Narancslekvár

    Hozzávalók: 6 db narancs, 2 db citrom, az elkészítésnél leírt mennyiségû cukor.

  • Gyors csokis süti

    Hozzávalók:

    - 4 evõkanál liszt
    - 4 evõkanál cukor
    - 2 evõkanál kakaó
    - 1 tojás
    - 3 evõkanál tej
    - 3 evõkanál olaj
    - 3 evõkanálnyi csokidarabkák
    - egy csepp vanília aroma

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...