rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Lecsós tarhonya

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 2 nagyobb paradicsom, 3 zöldpaprika (ha lehet, különbözõ színûek), kevés zsiradék, só, felkarikázott kolbász, vagy virsli.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, és állandóan keverve aranybarnára pirítjuk. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, a kolbászt, szükség szerint megsózzuk.

    Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi; felforralás után lassú tûzön fõzzük, míg a tarhonya megpuhul, a levét szükség szerint apránként pótolva. Bármilyen savanyúságot kínálhatunk hozzá.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Finomfõzelék

    Egy diónyi vöröshagymát metéljünk apróra. 25 dg sárgarépát és 25 dg karalábét tisztítsunk meg, vágjuk kb. 0,5 cm széles kockákra, és a hagymával együtt 1 evõkanál étolajon, 1 púpozott mokkáskanál só, valamint fél mokkáskanál barna cukor hozzáadásával dinszteljük pár percig. Utána engedjük fel 4 dl vízzel, és fedõ alatt fõzzük kb. 5 percig, amíg kissé megpuhul.

  • Házi vermut

    Hozzávalók: 1/2 liter vörösbor, 2 deciliter rum, 15 deka cukor,, szagosmüge, fehérürömfû, 3 deci víz.

  • Krumplifõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, víz, só, majoránna, pirospaprika, olaj, liszt, 2 dl tejföl.

  • Császármorzsa

    CsászármorzsaA búzadarát, cukrot és a pici sót langyos tejben áztatjuk! Ha a dara megduzzad, hozzákeverünk cukrot a tojás sárgáját és a kemény habot. A zsírt egy zománcozott sütőben szét kenjük, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk és megsütjük. Nem kell kiszárítani! Azután két cm-es kockákra vágjuk a tűzhely tetején, ahol nem forró, addig keverjük amíg darabos morzsára szétesik. Ha van a masszába keverhetünk mazsolát. Tálon felhalmozva, cukrozva tálaljuk. Lekvárt vagy málna szörpöt adunk hozzá. melegen tálaljuk.

  • Erdélyi raguleves

    Hozzávalók:

    1 csomag csirkeaprólék, 1 darab sárgarépa, 1 darab fehérrépa, 3 dkg vaj, 1dl tejföl, 2 evõkanál tejföl, 2 babérlevél, só

  • Sütõtökös pikáns édesség

    Hozzávalók: 1 kisebb amerikai sütõtök, 2 birsalma, citromlé, cukor, tejszín.

  • Túrótorta citromosan

    Túrótorta citromosanA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és habverővel kevergetve felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A kakaós piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot felaprítjuk és a krémhez keverjük. A másik lapot belehelyezzük egy kapcsos tortaformába, a lapra öntjük a túrókrémet, majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük.

  • Avokádókrém

    Hozzávalók 4 személyre:

    3-4 érett avokádó, 1 citrom leve, 3-5 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 paradicsom, erõspaprika, só, bors

  • Boros mártás

    Hozzávalók:

    - 1 kis fej hagyma
    - 1 dl fehérbor
    - 1 dl vörösbor
    - 1 dl húsleves
    - 2 evõkanál vaj
    - 3 evõkanál sûrített paradicsompüré
    - 2 gerezd fokhagyma
    - õrölt fehérbors
    - só

  • Tepsis burgonya LUPO módra

    Hozzávalók: burgonya, sertéstarja, füstölt szalonna ill. bacon, vöröshagyma, tejföl, sajt, margarin, vegeta, liszt.

  • Virsli sült burgonyában

    Hozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint só.

  • Boszorkány kehely

    Hozzávalók 4 személyre: 250 g eper vagy málna, 1 l tej, 2 dl tejszín, 5 db tojás, 200 g cukor, 15 g vaníliás cukor, 2 doboz hóvirág kétszersült, 50 pudingpor, 0,5 dl rum.

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

  • Kapros tejfölleves buggyantott tojással

    Hozzávalók: 5 cl étolaj, 5 dkg liszt, 5 dkg vöröshagyma, 1 csomó kapor, 3 dl tejföl, 1 db citrom, 4 db tojás, pirospaprika, só.

  • Sajtos brokkolikrémleves

    Sajtos brokkolikrémlevesA brokkolirózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk. A tejfölt a krémsajttal, néhány evőkanál forró leveslével összeturmixoljuk, majd a leveshez adjuk és botmixer segítségével az egészet pürésítjük (ezt megelőzően néhány rózsát ki lehet venni, amit félreteszünk a későbbi tálaláshoz). A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldjuk és a leveshez adjuk, majd összeforraljuk és forrón tálaljuk. Tálaláskor a leves tetejére helyezzük a korábban kivett brokkolidarabokat.

  • Áfonyasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg érett áfonya, 10 dkg cukor, 1/2 dl édes vörös bor, és egy darabka citromhéj.

  • Könnyû, tejszínes kucsmagombamártás

    Hozzávalók: 3 dkg szárított kucsmagomba, 1 evõkanál finomra vágott hagyma, 1 evõkanál vaj, 1,5 dl sherry, 2,5 dl tejszín, só, õrölt fekete bors;

  • Lencsefõzelék

    A lencsét megválogatjuk, majd többször, váltott vízben megmossuk, és hideg vízben feltesszük fõni.

  • Húsvéti báránycomb tormamártással

    Hozzávalók:

    - 1 báránycomb (1,2 kg)
    - 2 fej fokhagyma
    - 2 szál rozmaring
    - tengeri só
    - olívaolaj
    - 1 kápiapaprika
    - 1,5 deci vörösbor

    A zöldbabpüréhez:

    - 50 dkg ceruzabab
    - 1 nagy burgonya
    - 5 dkg vaj

    A mártáshoz:

    - 1 narancs leve és héja
    - 10 dkg friss torma vagy akár ecetes torma is lehet
    - 1 dl víz
    - 1 csapott mokkáskanál keményítõ
    - 2 evõkanál méz
    - 4 evõkanál krémsajt

  • Adventre: marcipánszívek

    Hozzávalók: 20 dkg marcipánmassza, 10 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 3 teáskanál sárgabarack lekvár, 4 ostyalap (12 x 20 cm-es), a díszítéshez 4 kis kép, hurkapálcika.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...