rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Mandarinlekvár

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2: 1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

    Hámozzuk meg a mandarinokat, majd a fehér részeit is szedjük le. Vágjuk a gerezdeket két-három darabba. A magokat távolítsuk el. Tegyük a gyümölcshúst egy edénybe, szórjuk rá a lekvárzselésítõt, adjuk hozzá a fûszereket, a vanília rudat vágjuk hosszába ketté, és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el fõzni.

    Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd 5perc fõzés után szedjük ki a fûszereket. Töltsük a tisztára mosott befõttesüvegekbe a még forrásban lévõ lekvárt, majd azonnal zárjuk le és állítsuk fejre 10 percig, így nem kell tartósítószer hozzá. Hûvös helyen sokáig eltartható.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cikóriás sonkatekercs

    Hozzávalók: 8 db nem túl vastag cikória, 8 nagy sonkaszelet(nem túl vékony), tej, olaj, liszt, reszelt sajt, burgonya.

  • Bodzavirágos kalács

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 7 ek fruktóz (vagy cukor), 10 dkg vaj, egy csipet só, 1 ek vaníliaaroma, 1 citrom reszelt héja és leve, ¼ kk gyömbérpor, 3 dl kézmeleg tej, 2 dkg élesztõ, 7 tányér bodzavirág.

  • Õszibarackleves

    Hozzávalók: 4 személyre 600 g õszibarack, 25 g liszt, 1 pohár barackos joghurt, 1/2 db citrom, fahéj, szegfûszeg, cukor, só.

  • Almasaláta pirított mandulával

    A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hûlni hagyjuk. A mandulát világosra pirítjuk, a megolvasztott vajban. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk.

  • Tejszínes krumpli

    A krumplit meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és forrásban lévõ vízben kb. 4 percig elõfõzzük, majd leszûrjük és papírtörlõvel felitatjuk a nedvességet. 3 dl fõzõtejszínt 0,5 dl tejjel összekeverünk.

  • Sajtos tojásleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 púpos evõkanál liszt, 1,2 l víz, 1 húsleveskocka, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors, 5 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt.

  • Nokedli (galuska)

    Hozzávalók: 1 kiló liszt, 2-3 tojás, kávéskanálnyi só.

  • Töltött cukkini

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, félbe vágjuk, és a belsejét kivájjuk úgy, hogy max. 2 cm vastagságú legyen. A hagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, majd kevergetve max. 10 percet sütögetjük. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az apróra vágott paradicsomot, és paprikát valamint elkeverünk benne egy nyers tojást. A félbevágott cukkiniket egy tepsibe helyezzük, megtöltjük a húsos keverékkel, majd betoljuk a kb. 180 fokos sütőbe. Ha majdnem megpuhult a cukkini, reszeljünk, vagy vágjunk rá sajtot.

  • Rácponty

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 zöldpaprika, 1 paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika., só.

  • Sajtos rakott cukkini

    Hozzávalók: 4 kisebb cukkini, 4 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 tojás, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál oregánó, õrölt bors, só.

  • Olasz zöldbab leves

    Hozzávalók:

    - 5 dkg füstölt szalonna
    - 1 vöröshagyma
    - 1 sárgarépa
    - 1 szál petrezselyemgyökér
    - 0,5 zeller
    - 3 paradicsom
    - 5 dkg kelkáposzta
    - 10 dkg zöldbab
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 kis csokor bazsalikom
    - 5 dkg rövid csõtészta
    - só, fehér bors
    - 10 dkg reszelt parmezán

  • Vesztfáliai töltött sertésdagadó

    A dagadót kicsontozzuk, hegyes késsel a közepén szétnyitjuk. Szeleteljünk fel szép almákat, keverjük össze kimagvalt aszalt szilvával, adjunk hozzá kevés reszelt citromhéjat, egy kupica rumot és kevés zsemlemorzsát.

  • Barna rizses brokkoli, fõtt tojással

    Hozzávalók: 20 dkg brokkoli, 5 dkg barna rizs (a rizst fõzés elõtt 15 percre forró vízbe kell áztatni, majd lecsöpögtetés után lehet a recept szerint elkészíteni), 1 db 3 perces lágy tojás, só, õrölt fehér bors, aprított petrezselyemzöld - ízlés szerint.

  • Mazagran

    Hozzávalók: 1,5 dl erõs hideg kávé, 1 dl rum, 2 jégkocka, fél dl szódavíz.

  • Amur paprikásan

    Hozzávalók: 1,5 kg hal, 8 dkg zsír, 5 dl tejföl, 12 dkg vöröshagyma, 3 gr bors, 2 dkg paprika, 3 dkg liszt, zöldpaprika, só.

  • Piros krémsajt

    A krémsajtot összekeverjük a vajjal, paradicsompürével, 1/4 fej reszelt vöröshagymával, sóval , borssal és egy mokkáskanálnyi mustárral.

  • Rakott medvehagyma

    Hozzávalók: 70 dkg medvehagymalevél, 6 evõkanál zsemlemorzsa, 10 dkg margarin, 20 dkg gomba, 10 dkg sárgarépa, 2 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, 4-5 ek. olívaolaj, só, bors, petrezselyem ízlés szerint.

  • Csirkemell jóasszony módra

    A petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet csokorba kötjük. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a forró olajon (spray --- teflonserpenyõ) üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemellfilét és 2-3 percig pirítjuk.

  • Narancsos-kókuszos rizsfagylalt

    Hozzávalók: 4 dl tej, 0,5 dl rizs, 1 dl narancslé, 12-15 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál kókuszreszelék, csipetnyi só;

  • Paradicsomos ravioli

    Hozzávalók: 22 deka liszt, 2 tojás, só, 6 deka vaj, 20 deka füstölt fõtt tarja, 15 deka borjúsült, 10 deka marhavelõ, 1 és fél deci tejfel, zsemlyemorzsa, petrezselyem és töröttbors.