Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2: 1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hámozzuk meg a mandarinokat, majd a fehér részeit is szedjük le. Vágjuk a gerezdeket két-három darabba. A magokat távolítsuk el. Tegyük a gyümölcshúst egy edénybe, szórjuk rá a lekvárzselésítõt, adjuk hozzá a fûszereket, a vanília rudat vágjuk hosszába ketté, és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el fõzni.
Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd 5perc fõzés után szedjük ki a fûszereket. Töltsük a tisztára mosott befõttesüvegekbe a még forrásban lévõ lekvárt, majd azonnal zárjuk le és állítsuk fejre 10 percig, így nem kell tartósítószer hozzá. Hûvös helyen sokáig eltartható.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!