rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Garnélás Valentin falat

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: toastkenyér, fõtt garnéla (mélyhûtött, vagy konzerv), vaj, zöld fûszerlevelek, limeszeletek.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A toastkenyérbõl szívalakú kanapét készítek. A sziveket megkenem vajjal és mindegyikre ráhelyezek egy-egy garnélát. A sorrend a következõ legyen: pirítós, vaj, zöld levél, garnéla, citromszelet.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Meggyes márvány

    Hozzávalók:

    1 pohár tejföl, 1 tejfölös pohár étolaj, 2,5 tejfölös pohár cukor /50 dkg/, 4 tejfölös pohár liszt /60 dkg/, 1/2 csomag sütõpor, 6 egész tojás, 2 evõkanál kakaó, 20 dkg magozott meggy, porcukor a hintéshez

  • Göngyölt borjú

    Hozzávalók: 10 dekás borjúszeletek, 1 szeletke füstölt szalonna, 1 szál leveszöldség, egy kis töröttbors és 6 deka zsír.

  • Serpenyõs süllõ

    A megtisztított fogast irdaljuk be centinként egészen a gerincoszlop mélységéig és sózzuk be alaposan. Tûzzünk minden elsõ irdalásba füstölt szalonnát, és minden másodikba fokhagymát, ízlés szerinti mennyiségben.

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, 1 nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Mascarpone torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 5 tojás
    - 5 evõkanál cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 5 evõkanál liszt átszitálva
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    - fél citrom reszelt héja
    - 1 evõkanál vanília aroma

    A krémhez:

    - 3 evõkanál zselatin
    - 4 csomag vaníliás cukor
    - 1,5 dl víz
    - 75 dkg mascarpone
    - 10 dkg étcsokoládé
    - 10 dkg tejcsokoládé
    - 10 dkg fehér csokoládé

  • Gyümölcslepény

    Hozzávalók: 1 kg meggy, vagy alma, vagy ribiszke, vagy szeder, 1 tk. fahéj, 1 mk gyömbér, 1 mk bazsalikom, 1 mk édeskömény, 1 mk szegfûszeg, 15 dkg zabliszt, 15 dkg kölesliszt, 10 dkg hajdina (egészben), 10 dkg köles (egészben), 4 ek olaj, 2 ek olaj a tepsi aljára, 1 mk borkõpor, 1 mk szódabikarbóna, 2 ek lenmag.

  • Adventre: zabpelyhes sütemény (sütés nélkül)

    Hozzávalók: 16 dkg zabpehely, margarin, kis porcukor, vaníliás cukor, 1 evõkanál rum, kakaós porcukor, porcukros darált dió, meggyszemek.

  • Babpörköltes egytál

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szójagranulátum, 2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 ek liszt, 1 kk olaj, 1 ek só, 1-1 késhegynyi õrölt bors, pirospaprika, vegeta.

  • Fûszeres, sült sárgarépa

    A fiamnak sokkal jobban ízlik a zöldség, ha õ maga is részt vesz az elkészítésében. A fûszeres, sült répa igazán remek!

    “Öreg” répával is el lehet készíteni, de friss, ropogós sárgarépával az igazi. Nem csak én, de a fiam is imádja. Ráadásul sütés elõtt mindig az õ feladata, hogy a fûszeres olajjal megkenje a répákat.

  • Márványsajtos saláta búzacsírával

    Hozzávalók: 2 csokor újhagyma, 1-1 sárga- és piroshúsú paprika, 20 dkg kígyóuborka, 2 db paradicsom, 4 ek. almaecet, tengeri só, 1 csipet chili, 2 gerezd fokhagyma, 8 ek. olívaolaj, 20 dkg márványsajt, 4 ek búzacsíra, 1 csokor petrezselyem.

  • Fasírttal töltött patisszon

    Fasírttal töltött patisszonA hagymát aprítsuk fel, és 2 ek olívaolajon fonnyasszuk meg. Az 1x1 cm-es kockára vágott padlizsánt adjuk a hagymához, és süssük pirosra, addig, amíg a padlizsán teljesen meg nem puhul. Ha lefedjük, akkor gyorsabban megpuhul. Ha készen van, hűtsük ki, majd dolgozzuk össze az összes hozzávalóval. A patisszonokat mossuk meg, és vájjuk ki a magházukat. A mélyedéseket sózzuk, borsozzuk, majd töltsük meg a fasírt alappal. Tegyük őket egy magasabb falú tepsibe, öntsünk alá pici alaplevet vagy vizet, a tetejüket locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal.

  • Dióval töltött csuka

    Hozzávalók: 1 konyhakész csuka (kb. 1 kg), 2 briós, 2 tojás, só, õrölt fehér bors, 15 dkg dió, 3-4 evõkanál olaj.

  • Gombás makrélahal saláta

    Hozzávalók: 30 dkg. gomba, 2 doboz paradicsomos makréla konzerv, 1 fej vöröshagyma, 1 citrom leve, 1-2 babérlevél, ízlés szerint édesítõszer, vagy cukor, csipet fehérbors, olaj, só.

  • Tejszínes-pulykaragu leves

    Hozzávalók: 40 dkg kockára vágott pulykacomb, 1 csomag újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál étolaj, 30-40 dkg kockára vágott zöldség/sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, gomba, zöldbab,zöldborsó/, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só-bors, 1 csokor friss apróra vágott kapor.

  • Tárkonyos pulykaraguleves

    Hozzávalók:

    pulykamell, fehér- és sárgarépa, só, bors, apróra vágott, friss petrezselyem, 2-3 tyúkhúsleveskocka, ételízesítõ, 1 evõkanál tárkony, 2 dl tejszín, liszt

  • Adonis

    Keverõpohárban jéggel készítjük, koktélos pohárba szûrjük, és citromszelettel díszítjük.

  • Töltött libanyak

    Hozzávalók: 2 jókora libanyakbõr, 2 fõtt libazúza, 10 dkg máj, 15-20 dkg fõtt, ledarált libaaprólékhús vagy darált marhahús, 10 dkg szegfûgomba (csibegomba), 2 zsemle, 2 kanálnyi libazsír, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 fej vöröshagyma, késhegynyi majoránna, só.

  • Uborkaleves

    UborkalevesAz uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágva turmixgép poharába rakjuk. Hozzátesszük a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsurgatott és összevágott kaprot, ráöntjük a joghurtot és a kovászos uborka levét. Addig keverjük, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Ezután a tejfölt belekeverjük. Az olajban piros-ropogósra sütjük a nagyon apróra vágott zsemlét és a levessel együtt (de külön) jól lehűtjük. Tálaláskor a csészékbe, mert leves tetejére tesszük a pirított zsemlét. Avokádóval ugyanígy készíthető, elég hozzá 1 nagy avokádó + a többi hozzávaló.

  • Táplálkozásunk is befolyásolja a vérnyomásunk alakulását

    Vérnyomásértékeink alakításában táplálkozási szokásaink aktív szerepet vállalnak. Kutatások igazolják, hogy az Egyesült Államok Nemzeti Szív, Tüdõ és Vér Intézete által kifejlesztett DASH diéta követésével csökkenthetõ a magas vérnyomás, illetve megelõzhetõ a betegség kialakulása.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...