rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Melanzane al Martini Valentin napra

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg padlizsán, 3 ek száraz Martini, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 ek olivaolaj, 1 kk méz, 3 ek szójamártás, só, bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A padlizsánt megmosom és 1 cm-es vastagságú hosszúkás szeletekre vágom. A martiniból, fokhagymából olivaolajból, mézbõl és a szójamártásból egy marinádot keverek. Sóval és borssal ízesítem. A padlizsánokat mindkét oldalról meggrillezem és még forrón a Martinis pácba mártom. Legalább egy órán át állni hagyom és antipasti-ként tálalom. A hûtõben hetekig eláll.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldséges kofta paradicsomszósszal

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehér retek, 4 db krumpli, 1/2 fej karfiol, 10-12 paradicsom, sárgaborsóliszt, tejszín, kurkuma, asafoetida, lepkeszegmag, cukor, só.

  • Körözött 1.

    Hozzávalók: egy doboz túró (25 dekás), egy doboz tejföl, egy fej hagyma (nagyon felaprítva),
    fûszerpaprika (ízlés szerint csemege vagy csípõs, szerintem vegyesen az igazi), só (ízlés szerint).

  • Karfiolos sertésszelet

    Karfiolos sertésszeletA hússzeleteket gyengén kiklopfoljuk, lisztben megforgatjuk, és forró zsírban átsütjük, majd egy nagyobb lábosba szedjük. A karfiolt jó alaposan megmossuk, rózsáira szedjük, hozzátesszük a húshoz, föleresztjük vízzel, felforrás után sózzuk, és puhára pároljuk. A hús sütéséhez használt zsírból (ha sok, leöntünk belőle) és egy kevés lisztből rántást pirítunk, föleresztjük a vízzel hígított paradicsompürével, és ráöntjük a majdnem puha karfiolra. Tovább főzzük, de óvatosan, hogy a karfiol szét ne főjön. Végül hozzáadjuk a tejfölt.

  • Alma ade

    Hozzávalók: 1 deci almalé, 2 cl narancsszörp, 1 deci ásványvíz, vagy szódavíz, 1 szelet narancs, 2 kocka jég.

  • Málnás-banános ital

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 20 dkg málna, 2 banán, 5 dl kefir, 1 dl tej, 4 evõkanál méz, 1 mokkáskanál vaníliás cukor, 1 teáskanál citromlé.

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Bélszin sárgabarackos sajtos kalapban

    Hozzávalók 4 személyre: 100 ml tejszín, 200 ml tej, só, fehérbors, szerecsendió, 600 g burgonya, 1 gerezd összezúzott fokhagyma, 70 g reszelt sajt, 200 ml fehérbor, 16 szem aszalt sárgabarack, 4 szelet marhabélszín (egyenként kb. 160 g), 1 ek. olívaolaj, 4 szelet Camembert sajt, 100 ml húsleves, 2 ek. hideg vaj, 1/2 tk. szárított kakukkfû, friss kakukkfû a díszítéshez.

  • Tonhalas krumplisaláta

    Tonhalas krumplisalátaA burgonyát sós, babérleveles vízben héjában megfőzzük. A hagymát kevés zöldjével felkarikázzuk, a paprikát kicsumázzuk, kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A bazsalikomot és az oregánót leöblítjük, néhány szál kivételével felaprítjuk. Az uborkát karikákra szeljük, a tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük.Az öntethez mélyebb salátástálba öntjük a fehérbort, hozzáadjuk a borecetet, a citromlét, a porcukrot és a sót. Hozzáöntjük az olívaolajat, végül frissen őrölt borssal illatosítjuk. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd belekarikázzuk az öntetbe.

  • Lecsós malac tarhonyával

    Hozzávalók: 80 dkg sovány malaclapocka, (3 EK olaj), 25 dkg tarhonya, 3 dkg füstölt szalonna, 4-5 húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípõs), 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 dl zsírszegény tejföl, 1 csapott EK Vegeta, só, õrölt bors, paprika, fél MK grillfûszer.

  • Házi készítésű croissant

    Házi készítésű croissantA tejben megfuttatjuk az élesztőt és beleteszünk egy kk. cukrot. A többi hozzávalót – a margarin kivételével - beletesszük egy tálba és a végén hozzáadjuk az élesztős, cukros tejet, így összedolgozzuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ezután a tésztát 10 részre vágjuk és 10 gombócot formálunk belőlük. A gombócokat pihentetjük legalább fél óráig meleg helyen. Ezután 2 részre osztjuk, így 5-5 gombóccal dolgozunk tovább. A gombócokat palacsinta formájúra nyújtjuk. Egy palacsinta formát megkenünk olvasztott margarinnal, majd a tetejére helyezünk egy újabb palacsintaformát.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Barna rizses leves

    Hozzávalók: 1 marék barna rizs, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 kávéskanál õrölt kömény, 1 kávéskanál szárított borsika, 1 zellerlevél, 3 szál petrezselyemlevél, 1 evõkanál só.

  • Uborkasaláta

    A meghámozott uborkát uborkagyalun meggyaluljuk, utána besózzuk és egy negyedóráig betakarva állni hagyjuk.

  • 100 legendás whisky

    A kedvelt italok közül nem csupán a finom borok vagy a gyöngyözõ sör története foglaltatott már könyv alakba. A whisky ugyanolyan legendásnak számít - sõt, talán a leginkább õrzött receptek egyike.

  • Feketebabos fésûkagyló

    Hozzávalók: 50 dkg fésûkagyló, 2 ek fekete bab (aprítva), 2 ek aprított fokhagyma, 2 ek aprított gyömbér, 1 ek kínai rizsbor vagy száraz Sherry, 1 ek világos szójaszósz.

  • Fokhagymás sajt túróból

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg krémtúró, 20 dkg vaj, 2 dkg só, 1 cs. metélõhagyma (snidling), 2 g durvára õrölt bors, 2 dkg fokhagyma.

  • Csokiszalámi

    Hozzávalók: 20-20 dkg margarin és porcukor, 5-5 dkg kakaó és mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rumaroma, 4-5 szem apróra tört dió.

  • Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

    Hozzávalók kb. 3 5 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserûmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evõkanál vaj, és 1 evõkanál liszt a tepsihez.

  • Prézlis karfiol

    Hozzávalók: 15 dkg karfiol, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, 1 kanál tej, tejföl vagy tartármártás.

  • Ernyey Béla – Balaton Dóra: Ünnepek és hétköznapok

    Ernyey Béla színész, író – és közismerten nagy ínyenc, aki korábbi könyveiben és fõzõmûsorokban is számos alkalommal bebizonyította már, hogy nemcsak enni, de fõzni is szeret (és tud!).

    Elsõ szakácskönyvével, az Ünnepek és hétköznapok-kal Ernyey részben nagyanyjának, egy igazi erdélyi nagyasszonynak állít emléket: a tõle örökölt, féltve õrzött családi recepteket teszi közkinccsé pazar, ünnepi ételsorok formájában. A békebeli, bõséges lakomákat idézõ finomságok mellett a hétköznapokról sem feledkezik meg Ernyey.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...