rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Kínai csípõs káposztasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: negyed fej káposzta, fehérborecet, só, cukor, erõs paprika vagy chili, 2 gerezd fokhagyma, almalé.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A káposztát reszeld vagy szeleteld vékonyra. Az ecetbõl, cukorból, sóból, erõs paprikából, zúzott fokhagymából készíts öntetet, melyet az almalével lazíts fel. Kóstolgatva keresd meg az ízlésednek megfelelõ csípõs-savanyú-édes ízek ideális kombinációját. Hagyd állni egy kis ideig fogyasztás elõtt.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombagulyás

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 5 db burgonya,olaj, 1 ek õrölt pirospaprika, õrölt kömény.

  • Deák torta

    Hozzávalók:

    15dkg vaj, 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg õrölt mandula, 15 dkg lekvár(legfinomabb a málna), 20 dkg porcukor, 0,5dl tej, 9 tojásfehérje, 1 cs vaniliás cukor, 1 tábla tortabevonó

  • Granola

    Hozzávalók:

    6 dl hántolt zab, 3 dl korpás liszt, 2 dl búzacsíra, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor), 2 dl lágy margarin vagy vaj, 1 dl méz, 1,5 teáskanál vanília, 2 db tojás, 1 dl mazsola, 1 dl durvára darált mandula, 1/2 dl szezámmag, 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó

  • Narancs-rum turmix

    Hozzávalók: 60 dkg narancs, 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 1 dl rum, 1 l tej.

  • Ananászos-rizsas fánk

    Hozzávalók: 5 dkg (a levével együtt) ananász, 2 dkg mazsola, 10 dkg rizs, csipetnyi só, 3,5 dl tej, 4 dkg cukor, 4 dkg liszt, 1 evõkanál vaj, 2 tojássárgája, a tetejére porcukor, olaj, a sütéshez;

  • Tepsis csirkecomb tejszínesen

    Tepsis csirkecomb tejszínesenA krumplit meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Beletesszük egy tálba. A hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, és hozzáadjuk a krumplihoz, megszórjuk majoránnával és szárnyas fűszerkeverékkel. Jól átforgatjuk. A csirkecombokat letisztítjuk, lebőrözzük, és befűszerezzük a szárnyas fűszervarázzsal és a magyaros fűszerrel. Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a hagymás fűszeres krumplit, eligazgatjuk, majd ráfektetjük a combokat. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és belenyomjuk a sajtot, jól összedolgozzuk, és ráöntjük a tepsibe lévő krumplira és húsra. Alufóliával lefedjük.

  • Forró csoki mézeskaláccsal

    Hozzávalók:

    - 1 l tej
    - 2 dl tejszín
    - 4 tk étkezési keményítõ
    - 4 ek kakaó
    - 2 cs vaníliás cukor
    - kb. 12-15 kocka étcsoki
    - 1-2 tk mézeskalács fûszerkeverék
    - rumaroma
    - 3-4 ek cukor

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Ínyenc burgonyasaláta

    Hozzávalók: 2 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 10 vékony szelet császárszalonna (1-2 szelet kell belõle a díszítéshez), 4 evõkanál étolaj, 6 evõkanál 10 %-os ecet, 2 teáskanál erõleves, 4 evõkanál mustár, só, bors, cukor, 1 fej saláta.

  • Habos almás-mákos lepény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 12 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1-2 ek tejföl vagy pici tej, csipet só, 1/2 tasak sütõpor.

  • Honiglekach

    Hozzávalók:

    2 csésze méz, 1 csésze erõs feketekávé, 3 evõkanál rum, 4 szétválasztott tojás, 1 csésze cukor, 4 evõkanál olaj, 3 és fél csésze liszt, 3 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, fahéj, szegfûszeg, gyömbér, szerecsendió, fél csésze durvára tört dió, fél csésze mazsola.

  • Somlói galuska

    Hozzávalók: fél kg piskótatészta, 75 ml konyak, 15 dkg mazsola, 10 dkg mandula, 1 kk margarin, 2,5 dl tejszín, 1 tábla blokkcsokoládé, fél dl sûrített tej.

  • Lángoló mandulás palacsinta

    Hozzávalók: 20 db édes palacsinta, 15 dkg darált mandula, 2,5 dl tej, 8 dkg cukor, 1,5 dl csokiöntet (kész), 0,8 dl Rum + 0,03 dl Amaretto.

  • Hagymás marhaszeletek

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús (pl. stefánia), 2 nagy fej hagyma, 2 kanál olaj, só, bors.

  • Francia rakott burgonya

    Hozzávalók: 3 kg burgonya, 15 tojás, 1 liter tejföl, 25 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, só, szerecsendió, fehérbors.

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

  • Kolbászos káposzta

    Hozzávalók/ 4 személyre /:
    1 kg-os fejes káposzta, * 10-15 dkg füstölt szalonna, * 20-25 dkg füstölt kolbász, * só, ételízesítõ ízlés szerint, * 1 kávéskanál édes fûszerpaprika;

  • Banánlikõr

    Hozzávalók: 1/2 kg banán, cukor, 250 ml tisztaszesz, 1 dl víz, rumaeszencia, fél citrom leve.

  • Aszalt paradicsomos kenyér

    Hozzávalók: 10-10 dkg aszalt paradicsom olajban, reszelt parmezán és húsos szalonna, 12 dkg vaj, 18 dkg liszt, 1 tasak szárított élesztõ, 3 tojás, õrölt bors, só, a formához, vaj és liszt.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...