rss
  • Lengyeles libacomb

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

    A combokat bedörzsöljük a fokhagymával, sóval, borssal, s egy ideig állni hagyjuk. Egy nagy lábosban felolvasztjuk a zsírt, megpirítjuk a kockára vágott hagymát, a libacombot, majd megforgatjuk benne a felszeletelt répákat, a borsót és a gerslit. Jó bõven felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedõvel lezárjuk, és kis lángon, 3-4 órán át pároljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banán turmix

    Hozzávalók: 2 db. banán, 1 db. tojás, kb.3/4 l. tej, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evõkanál cukor.

  • Tepsis csigatészta

    A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfozzük, majd meleg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Amíg a tészta fõ, a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, és a zsírját egy serpenyoben kevergetve, kiolvasztjuk. A szalonnazsírra rátesszük a finomra aprított vöröshagymát, és üvegesre fonnyasztjuk.

  • Túrótorta citromosan

    Túrótorta citromosanA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és habverővel kevergetve felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A kakaós piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot felaprítjuk és a krémhez keverjük. A másik lapot belehelyezzük egy kapcsos tortaformába, a lapra öntjük a túrókrémet, majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük.

  • Csirkepörkölt

    A csirkedarabokat megmossuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk.

  • Lecsós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 2 nagyobb paradicsom, 3 zöldpaprika (ha lehet, különbözõ színûek), kevés zsiradék, só, felkarikázott kolbász, vagy virsli.

  • Szilvás rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 25-30 dkg házi ecetes szilva, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl.

  • Káposztasaláta babbal és tormával

    Hozzávalók: 1 fej káposzta, 1 fej hagyma, 20 dkg frissen fõtt bab, borsfüves olajjal, torma, só, bors, borecet, cukor.

  • Olasz epertorta

    Hozzávalók: 4 db Tojás, 1 dl likõr, 20 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg keményítõ, 75 dkg eper, 10 dkg mandula, 1 dl tej 2.8%, 8 dl tejszín, 2 csomag vaníliás pudingpor.

  • Szezámmagos szûzpecsenye

    Hozzávalók: 1 sertés szûzpecsenye, 2 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 1 evõkanál szezám mag, 1 evõkanál pirospaprika, 1-1 teáskanál majoránna, tárkony, 2-3 levél friss bazsalikomlevél, 1 rozmaringszál, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 evõkanál finomliszt, 2 dl fõzõtejszín, 1 evõkanál fekete olajbogyó, só, bors.

  • Egy kis olasz finomság - Panettone

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 10 dkg cukor, 4 dkg élesztõ, bõ 1 dl langyos tej, 6 tojássárgája, 20 dkg szobahõmérsékletû vaj, 1 citrom lereszelt héja, 7,5-7,5 dkg cukrozott citrom- és narancshéj, 5 dkg cseresznyebefõtt vagy rumos aszalt szilva, 10 dkg mazsola, 1-1 csipet só, õrölt szegfûszeg és fahéj, a kenéshez 1 tojás sárgája

  • Ipoly pulykapecsenye

    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell csíkozva, fél fej káposzta csíkokra gyalulva, 1 fej hagyma szeletelve, 2 savanykás alma, 2 dl fõzõtejszín, vagy tejföl, vagy habarás, kakukkfû, bors, só, olaj.

  • Sajtos gomba puláv

    Hozzávalók: 2 csésze rizs, 2 bögre víz, 2 babérlevél, 1 nagy hagyma, 1 teáskanál õrölt fûszerkeverék, 1 teáskanál vöröscsilipor vagy erõs piros paprika, 1 csésze tej, 2 evõkanál házi készítésû sajt (panír), 25 dkg gomba, 6 evõkanál ghí vagy vaj, 1 sárgarépa, 1 teáskanál só, 3-4 evõkanál kesúdió vagy dió.

  • Gazpacho - Az igazi nyári leves

    Hozzávalók (6 személyre): 70 dkg érett paradicsom, 25 dkg kenyérmorzsa, 5 evõkanál olívaolaj, 1 uborka, 2 zöldpaprika, 2 nagy gerezd fokhagyma, 4 evõkanál piros borecet, 6 dl víz, 1 evõkanál sûrített paradicsom, só, frissen õrölt fekete bors, 12 jégkocka.

  • Almás amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 120 g liszt, 3 tojás, fél csomag sütõpor, csipet só, 1,5 dl tej, pár csepp étolaj, 2-3 alma

  • Hamis vese-velõ

    A veséket hosszában kettévágod, a húgyvezetéket eltávolítod, majd egész
    vékonyra felszeleteled, és leforrázod, esetleg egy-két percig forró-lobogó vízben (csipet só, fél citrom levével) fõzd.

  • Túrós csirke

    Hozzávalók: 1 konyhakész csirke feldarabolva, 5-6 szelet bacon szalonna, 3 dl tejszín, 20 dkg tehén- vagy juhtúró, sültcsirke fûszersó, só, bors.

  • Palacsinta alaprecept (verzió 1)

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl szódavíz (vagy ásványvíz), 2 dl tej, fél mk só, mintegy 2 dl olaj a kisütéshez.

  • Török túrókrém

    Hozzávalók: 1/8 l tej, 3 dkg õrölt kávé, 5 dkg vaj, fél kg túró, 4 ek rum, 8 dkg cukor, reszelt csokoládé.

  • Isler

    Hozzávalók: 14 dkg porcukor, 14 dkg darált dió, 25 dkg Rama margarin, 40 dkg liszt, ½ sütõpor.

  • Csokoládés fánk

    Hozzávalók A mártáshoz: 80 g porcukor, 25 g liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 15 g kakaópor, 25 ml rum, 100 g étcsokoládé, 250 ml tej.

    A tésztához: 120 g margarin, 120 g liszt, csipet só, 150 ml víz, 4 db tojás.