rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, hidegre tesszük kb. fél órára, aztán kinyújtjuk fél centi vastagságúra, különbözõ sütõformákkal kiszaggatjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, és közepes lángon kisütjük a kekszeket, kb. 10-12 perc alatt megsülnek. Könnyen megéghet, úgyhogy figyeljünk rá, inkább gyakrabban nyitogassuk a sütõ ajtaját, ha a kekszek alja már pirul, kivehetjük.

    Érdemes két tepsivel felváltva sütögetni, kb. 6-8 tepsinyi keksz lesz ebbõl a mennyiségû tésztából, fémdobozban tárolva sokáig eláll. A megsült kekszeket felolvasztott tortabevonó csokiba is márthatjuk, majd ha a csoki megdermedt, akkor tegyük a fémdobozba. Az alaptésztát variálhatjuk tetszés szerint, pl.: mézesfûszer-keverékkel, ánizzsal, kakaóporral, kókuszreszelékkel, citromhéjjal, citromlével, mandulaaromával stb.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banános torta

    Hozzávalók:

    150 gr vaj, 120 gr porcukor, 2 db tojás, 1 cs. Vaniliacukor,250 gr finomliszt, 2 kávéskanál sütõpor, 120 ml tej, 500 gr banán, díszítéshez: vaníliaízû porcukor

  • Lórúgás

    A hozzávalókat egy korsóban keverjül össze. Utána igyuk meg nagyon nagyon óvatosan.

  • Parasztos rántotta

    Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát, 15 dkg krumplit.

  • Fokhagyma mártás

    Hozzávalók: 3 dkg. liszt, 4 dkg. margarin, 2 ger. fokhagyma, 2 dl.tejföl, citromlé, cukor, só.

  • Tyúkhúsleves grízgombóckákkal

    Hozzávalók:

    2 db tyúkhúsleves kocka, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 tojás, 4 dkg búzadara, 2 evõkanál olaj

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz;

  • Tojás mártás

    Végy 4 keménytojás sárgáját, 2 nyers tojás sárgáját, 2 evõkanál fehérbort, 2 evõkanál tejfölt, 2 teáskanál apróra vágott snidlinget, 1/2 teáskanál mustárt...

  • Húsvéti palócz leves

    Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg ürücomb, vagy lapocka, 30 dkg burgonya, 40 dkg zöldbab, 25 dkg vöröshagyma, 2,5 dl tejföl, 1 dkg pirospaprika, 1 kis gerezd fokhagyma, fél babérlevél, kömény, só, 1 kávéskanál liszt házi mangalicazsír, 1 csokor kapor (vagy szárított kaporlevél).

  • Brandy Cobbler

    Shakerben összerázzuk, tört jéggel töltött pohárba szûrjük, s az ananásszal díszítjük.

  • Lecsós malac tarhonyával

    Hozzávalók: 80 dkg sovány malaclapocka, (3 EK olaj), 25 dkg tarhonya, 3 dkg füstölt szalonna, 4-5 húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípõs), 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 dl zsírszegény tejföl, 1 csapott EK Vegeta, só, õrölt bors, paprika, fél MK grillfûszer.

  • Almás rántott palacsinta

    20 palacsinta, 3 alma, õrölt fahéj, porcukor, a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa.
    Az almát meghámozom, lereszelem, majd kevés porcukorral és csipetnyi õrölt fahéjjal két-három percig párolom.

  • Májas szendvics

    Hozzávalók: 4-5 csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 teáskanál pirospaprika, tej a máj áztatásához, só és törött fekete bors ízlés szerint, fehérkenyér-szeletek, 5 dkg reszelt sajt.

  • Téli saláta

    A zöldségeket mosd, tisztítsd és vágd csíkokra, szálazd fel a párizsit is, s az egészet keverd össze egy salátástálban. A joghurtot keverd el a zúzott fokhagymával, ízesítsd mustárral, cukorral, sóval. Az öntetet add a zöldséghez, s a salátát tálalás elõtt hûtôszekrényben pihentesd egy-két órát.

  • Töltött gomba

    Hozzávalók:

    15-20 db mirelit garnéla, 2 ek olívaolaj, 1-2 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 4-6 db töltenivaló csiperke gomba, 1 kicsi lilahagyma, 1 szál halványító zeller (elhagyható), 15 dkg tejföl, 1 tojássárgája, vaj a tál kikenéséhez, só, õrölt bors

  • Ravioli

    Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 2 tojás + 1 sárgája, só, olaj.

  • Zelleres, savanyú lencseleves

    Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1 db friss zeller, a zöldjével együtt, 1 evõkanál tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál só, csöpp olaj, vegeta;

  • Ünnepi foszlós kalács

    Hozzávalók: 500 g liszt, 2 dl tej, 50 g vaj, 25 g élesztõ, 50 g cukor, 10 g só, 50 g mazsola, citromhéj, 3 db tojássárgája, vaníliás cukor;

    A kalács kenéséhez: 1 db tojás;

  • Nyúlpörkölt

    Páclé: 1 fej hagyma, 2 babérlevél, 1 ek szemesbors, 1 ek mustármag, 1 ek koriander, 3-4 ek ecet, 3 liter víz, só.

  • Sonkás kifli

    Hozzávalók: A tésztához: 200 g liszt, 100 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 tojás, 100 ml tejföl. A töltelékhez: 150 g sonka, 50 g vaj, pirosarany, só, köménymag.

  • Marhanyelv lengyel mártással

    Hozzávalók: 1 db nyers marhanyelv, 1 hagyma, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, 1 kanál zsír, fél csésze mandula, fél csésze mazsola, só, cukor, egész bors, 2 evõkanál liszt, citromlé.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...