rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Hideg krumplileves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 1 l erõleves, 2 póréhagyma, 1 kis fej hagyma, 1 dl tejszín, 1 ek vaj, 1 tk vágott petrezselyemzöld, 1 tk liszt, só, bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A krumplit meghámozom és kis darabokra vágom, a hagymát apróra vágom, a póré fehér részét darabokra vágom. A póré darabokat és a hagymát a vajban aranysárágára pirítom, megszórom a liszttel és felöntöm a forró erõlevessel. Hozzáadom a krumplit és puhára fõzöm.

    Az egészet átnyomom. Sózom, borsozom és hûlni hagyom. Tálalás elõtt tejszínnel finomítom és megszórom apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Nagyon finom amerikai hideg leves a Vichyssoise.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tökfõzelék

    Hozzávalók: 800 g gyalult tök, 1 db vöröshagyma, 1 csokor kapor, 50 ml olaj, ecet, só, húsleves esszencia, 4 ek. liszt, 2 pohár tejföl, csipet cukor, pirospaprika.

  • Granola - puha szemcsés rágnivaló sütemény

    Hozzávalók: 6 dl hántolt zab, 3 dl korpás liszt, 2 dl búzacsíra, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor), 2 dl lágy margarin vagy vaj, 1 dl méz, 1,5 teáskanál vanília, 2 db tojás, 1 dl mazsola, 1 dl durvára darált mandula, 1/2 dl szezámmag, 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó (szotyi).

  • Gyümölcstorta

    GyümölcstortaA tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjébe bele tesszük a cukor felét és kemény habbá verjük. A tojássárgájába bele tesszük a megmaradt cukrot valamint a sütőport, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a lisztet. Ha beleraktuk az össze lisztet akkor belekeverjük a tojások felvert habját, elkeverjük, majd felolvasztjuk a margarint és azt is hozzáöntjük. Ezután kivajazott kilisztezett tortaformába öntjük és 180 fokon, kb 15 perc alatt megsütjük. A pudingot megfőzzük hozzá, a tetejére öntjük, majd gyümölccsel díszítjük. Ha kihűlt a puding a tetejére zselatint készítünk.

  • Oldalas vadasan

    Hozzávalók: 80 dkg oldalas, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 kis kanál cukor, 1 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, só, 1 evõkanál mustár, 2 db babérlevél, néhány szem bors.

  • Hagymás, szalonnás röszti

    Hozzávalók: 1 kg héjába fõtt burgonya, 3 evõkanál olvasztott vaj, 2 evõkanál tej, 10 dkg sovány füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, csipet só.

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Vagdalthús nyers burgonyával

    Hozzávalók: 6 dkg csirke, bárány, vagy sovány sertéshús, kb 0,5 közepes nagyságú burgonya reszelve, 1 kk zöldpetrezselyem, 1 kk pirospaprika, 1 dkg zsír, vagy olaj, 2 dkg zsemlemorzsa, 0,5 tojás, só.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vízbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több cukrot mint az almába, mert ez savanyú.

  • Tökmagos kenyér

    Hozzávalók:

    50 deka fehér tönkölyliszt, 50 deka fõtt, finomra turmixolt sonkatök, 2 tasak (14 g) szárított élesztõ, 3 ek. enyhe borecet, 2 ek. olaj, 1 csapott ek. só, 2 tk. cukor, 1,5-2 dl víz, dió, pekándió, tökmag, pisztácia, mogyoró, napraforgómag

  • Török rizsleves alap

    Hozzávalók: 1 liter tyúkleves, fél evõkanál vaj, 3 evõkanál rizs.

  • Süllõ fokhagymás fûszervajjal

    Hozzávalók: három süllõ, 10 dkg vaj, 5 gerezd fokhagyma, só.

  • S'More - pillecukros keksz

    Ez egy hagyományos és nagyon népszerû édesség Amerikában. A tûbortûz felett sütögetett pillecukor továbbfejlesztett változata. Nagyon népszerû a gyerekek körében köszönhetõen annak, hogy nagyon ropogós, nagyon csokis és nagyon ragacsos.

  • Spanyol burgonyafõzelék

    Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a megvagdalt vöröshagymát megpirítjuk rajta, a paradicsompürét beletesszük, és vízzel felengedve a húsleveskockát beledobjuk. Ha már elolvadt, a kockákra vágott burgonyát, az ugyancsak kockákra vágott paprikát belerakjuk, és ha a szalonna nem volt elég sós, utánasózzuk. Lassú tûzön megfõzzük, majd rövid lére sütve, a tetejét metélõhagymával sûrûn meghintve tálaljuk.

  • Tavaszi burgonyagombóc-leves

    Hozzávalók: 3 db közepes burgonya, 10 dkg friss vagy fél csomag mirelit zöldborsó, fél doboz konzerv kukorica vagy fél csomag mirelit kukorica, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, fél csokor petrezselyem, 2 evõkanál liszt, 1 db tojás, csipetnyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Csevap (szerb étel)

    Hozzávalók: 1 kg darált birkahús, 1,5 dl olaj, néhány rozmaringlevél, õrölt feketebors, só.

  • Kapros lazac

    Hozzávalók: személyenként 1-1 szelet lazac, 2-3 dl fehérbor, 1 csomag kapor.

  • Aszaltszilvás csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban fõtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evõkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfûszeg, 1 evõkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors;

  • Forralt bor

    Hozzávalók: 1 l vörösbor, 1.25 dl víz, 6 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 3 szegfûszeg, fél citrom héja.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 5 dl paradicsompüré, 1 fej hagyma, 30 g zsiradék, 30 g liszt.

  • Fokhagymás libamáj kapros túrógombóccal

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g libamáj, 20 g liszt, 50 g libazsír, só, fokhagymamártáshoz: 2 gerezd fokhagyma, 40 g liszt, 300 ml húsleves, 20 g zsír 100 ml tejföl, só, túrógombóchoz: 400 g tehéntúró, 125 g liszt, 25 g vaj, 3 db tojás, kapor, só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...