2024.04.16. - Csongor

Hideg krumplileves

Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 1 l erõleves, 2 póréhagyma, 1 kis fej hagyma, 1 dl tejszín, 1 ek vaj, 1 tk vágott petrezselyemzöld, 1 tk liszt, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krumplit meghámozom és kis darabokra vágom, a hagymát apróra vágom, a póré fehér részét darabokra vágom. A póré darabokat és a hagymát a vajban aranysárágára pirítom, megszórom a liszttel és felöntöm a forró erõlevessel. Hozzáadom a krumplit és puhára fõzöm.

Az egészet átnyomom. Sózom, borsozom és hûlni hagyom. Tálalás elõtt tejszínnel finomítom és megszórom apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Nagyon finom amerikai hideg leves a Vichyssoise.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!