rss
  • Hideg krumplileves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 1 l erõleves, 2 póréhagyma, 1 kis fej hagyma, 1 dl tejszín, 1 ek vaj, 1 tk vágott petrezselyemzöld, 1 tk liszt, só, bors.

    A krumplit meghámozom és kis darabokra vágom, a hagymát apróra vágom, a póré fehér részét darabokra vágom. A póré darabokat és a hagymát a vajban aranysárágára pirítom, megszórom a liszttel és felöntöm a forró erõlevessel. Hozzáadom a krumplit és puhára fõzöm.

    Az egészet átnyomom. Sózom, borsozom és hûlni hagyom. Tálalás elõtt tejszínnel finomítom és megszórom apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Nagyon finom amerikai hideg leves a Vichyssoise.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött szõlõlevél

    Nagyon jó tavaszi étel a töltött szõlõlevél, melyet tetszés szerint egressel, vagy sóskával lehet elkészíteni. A szõlõ leveleket jól megmossuk s gyenge ecetes vízben leforrázva állni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. Egyenlõ részben veszünk felsál és disznóhúst, megdaráljuk, feleannyi rizst veszünk, mint húst, egy tojást, pirított vereshagymát, kis törött borsót, sót, mindezt jól elkeverjük.

  • Sajtleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, fél liter tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 kifli, szerecsendió, fehér bors, só.

  • Tepsis gombás csirke

    Hozzávalók:

    - 70 dkg csirke felsõcomb
    - 4 ek napraforgó olaj
    - 25 dkg gomba
    - 3-4 sárgarépa
    - 1 tk bors
    - só
    - 2 kg burgonya
    - 2 paradicsom
    - napraforgó olaj vagy zsír a tepsihez
    - 1 dl víz

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Marinált sárgarépa

    Hozzávalók: 1,5 dl fehérbor, 1,5 dl borecet, 4 ek extra szûz olivaolaj, fél kg sárgarépa, só.

  • Medvehagymás-brokkolis pulykamell

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 50 dkg kg brokkoli, 2 marék medvehagyma, grillfûszer, só, bors, tejföl, liszt, sajt.

  • Citromos keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 egész tojás, 1 csomag sütõpor, 1 citrom reszelt héja, tejföl.

  • Tepsis húsos káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyu káposzta, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg sonka, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 4-5 ek. olaj, õrölt bors, pirospaprika, só.

  • Déli sertésborda

    Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 30 dkg zöldpaprika, 50 dkg zöldbab, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 10 dkg lángolt kolbász, olaj.

  • Ananász mandulával

    Hozzávalók: 2 evõkanál szeletelt mandula, 4 karika ananász, fél citrom, 2 evõkanál méz.

  • Tepertõs pogácsa

    Hozzávalók: fél kiló liszt, tojás nagyságú vaj, langyos tejbe feloldott 2 deka élesztõ, egy egésztojás és 2 tojássárgája, só és tejfelbõl rétes tészta keménységû; tésztát készítünk s kelni hagyjuk.

  • Dorozsmai molnárponty

    Hozzávalók: 1,6 kg ponty szeletelve, 25 dkg füstölt szalonna, 20 dkg zsír, fél kg gomba, 10 dkg hagyma, fél kg csuszatészta, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, 3 pohár tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, paprika, 1 paradicsom, 1 paprika, hallé.

  • Bundában sült virsli

    Hozzávalók:

    - 5 pár mûbeles virsli
    - 2 tojás
    - 4 ek tej
    - 4 ek liszt
    - 1 kis fej hagyma reszelve
    - ízlés szerint mustár
    - só
    - forgatáshoz
    - liszt
    - sütéshez
    - olaj

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma,
    1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

  • Kalifa-puding

    Hozzávalók: 5 dl tej, 6 dkg cukor, 1 tk. citromlé, 10 dkg búzadara, 1 tk. Ras el hamad (fahéj és szárított rózsaszirom), 1 pohár habtejszín.

  • Hússaláta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertés szûzpecsenye
    - 1 db narancs leve
    - 1 db citrom leve
    - 2 ek olaj
    - 2 ek szójaszósz
    - 2 ek koriander
    - 1 ek zöldborsó
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek csípõs pirospaprika
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 12 db mentalevél
    - 40 dkg fejes saláta
    - 4 ek olaj
    - 4 ek balzsamecet
    - 1 ek méz
    - 1 csipet só

  • Túrós-narancszselés sütemény

    Tészta: 1 csokis piskóta téglatest. A tésztát kettévágom és egy deszkán egymás mellé fektetem a két részt.

  • Tepsis tonhal

    Hozzávalók: kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fûszerpaprika, só, olajbogyó (elhagyható).

  • Fõzelék kínai kelbõl

    Hozzávalók: 1 nagyobb kínai kel, fél kg burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál liszt, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál morzsolt majoránna, 1 db babérlevél, kevés tárkonyfûszer, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, vegeta.

  • Gombás jégsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 csõ csemege kukorica (vagy helyette konzerv kukorica), só, cukor, 200 g mélyhûtött zöldbab, 1 fej jégsaláta, 150 g gomba, 150g tejszínes joghurt, 1 limett leve, bors, 1-2 tk. juharszirup, durvára tört rózsabors 1 tk. balzsamecet.