rss
  • Bundázott tejberizs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: tejberizs, tojás, gyümölcsbefõtt, vagy mazsola, liszt, zsemlemorzsa, olaj, fahéj, porcukor.

    loading...

    A kész tejberizsbe belekeverjük 1 tojás sárgáját (adhatunk még hozzá apró kockákra vágott gyümölcsbefõttet vagy megválogatott, megmosott mazsolát is). A masszából pogácsákat formázunk, lisztbe, tojásba, morzsába bundázzuk, bõ forró olajban kisütjük. Melegen megszórjuk fahéjas porcukorral.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi készítésû croissant

    Hozzávalók:

    - 70 dkg liszt
    - 1 kis doboz joghurt vagy kefír
    - 2 dl tej
    - 1 kk só
    - 4-5 ek cukor
    - 2 tojás
    - 5 dkg élesztõ
    - 25 dkg hideg margarin
    - 1 tojás

  • Gombaleves

    Hozzávalók:

    1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál étolaj, 25 dkg szeletelt gomba, 2 db sárgarépa, 1 db zöldség, 1 db zellergumó, só, fehérbors, kakukkfû, tárkony, 1 kis marék eperlevél tészta, 3 dl tejszín

  • Paradicsommal rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 3 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 3 db tojás, 4 db közepes burgonya, 2 pohár tejföl, csipetnyi morzsolt majoránna, csipetnyi õrölt bors, 1 evõkanál vaj, és ízlés szerint só;

  • Ajókával burkolt hal

    Hozzávalók: 4 süllõ, só, 1 kk fehér bors, 16 ajóka gyûrû, 1 tojás, 10 dkg édes morzsa, 2 ek reszelt sajt, 1 dl tejszín, 1 dl víz, 1 citrom, 5 dkg vaj, 1 kk petrezselyem.

  • Almafánk

    Meghámozunk 1 kg almát, durva reszelõn lereszeljük, a levét kinyomkodjuk. Jól összedolgozzuk 8 dkg cukorral, 30 dkg liszttel, 1 csomag sütõporral, 2 egész tojással.

  • Kaptár

    Hozzávalók: 1/2 dl méz, 1 db felvert tojás, 4 dl kókuszreszelék, 1 teáskanál vanília, 2 evõkanál finom búzaliszt, 2 dl apróra vágott datolya, 2 dl apróra vágott dió.

  • Citromos rizsleves

    Hozzávalók (4 személyre):

    1,2 liter (szûrt) tyúkleves, 4 dkg rizs, 1 nagy tojás, 1 citrom, bors, só

  • Fokhagymás csirke

    Hozzávalók:

    1 konyhakész csirke (kb. 850 g) 6 gerezd fokhagyma, 50 ml olívaolaj, 1 citrom, 1 ág friss tárkony, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 2 teáskanál édes-nemes paprika

  • Citromos csirke

    Hozzávalók: 1 kg. csirkemell, 10 dkg. vaj, 6 ek. citromlé, 3 ek. liszt, 3-4 dl. tej, só, bors, 1 ek. cukor, 2 kk. mustár.

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz.

  • Citromfelfújt

    4 kis agyag sütõformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evõkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk.

  • Almás, boros csirkemell

    Hozzávalók 2 fõre: 2 közepes gála alma, 25 dkg csirkemell, 1,5 dl száraz fehérbor, só, bors, fahéj, pici olívaolaj.

  • Vörösboros málnakrémleves

    Hozzávalók: 45 dkg málna, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín, 2 dl vörösbor, 2 kanál konyak, késhegynyi õrölt szegfûszeg, 2 ek porcukor.

  • Fûszeres pogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 tojás, 1 mk só, 1 mk törött bors, késhegynyi õrölt gyömbér, ugyanennyi õrölt szerecsendió-virág, 3 ek tej.

  • Csabai krokett

    A burgonyát meghámozzuk és az almareszelõ durva fokán nyersen lereszeljük. Összekeverjük a felvert tojással, a kolbászkrémmel, a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a bõrétõl megfosztott és nagyon apróra vágott vagy ledarált füstölt kolbászt.

  • Hússal összerakott káposzta

    Tegyünk lábasba egy jó nagy tojásnyi zsírt és ha a zsír forró lesz, tegyünk bele minden személyre egy nagy marék savanyú káposztát számítva, annyit, a mennyire szükségünk van.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 30 dkg búzadara, 10 dkg margarin én olajjal szoktam, 5 dl tej, 8 dkg kristálycukor, só, 3 db tojás, mazsola, 1 citrom, lekvár.

  • Krumplifõzelék paradicsomosan

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli - hámozva, kockákra aprítva
    - 15 dkg paradicsompüré
    - 1/2 dl olaj
    - 4-5 dkg liszt
    - 1 zeller
    - 2 babérlevél
    - kb. 1 teáskanál õrölt pirospaprika
    - kb. 1 teáskanál õrölt kömény
    - 1 kis vöröshagyma - finomra aprítva
    - 2-3 evõkanál cukor - ízlés szerint
    - só

  • Baranyai töltött káposzta

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 8-10 savanyú káposzta levél, 3 evõkanál olaj vagy 5 dkg zsír, só, törött bors, pirospaprika, vöröshagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, 1 tojás.

loading...